PR-policy & disclaimer

rough_fashion07

Allmänt

  1. Jag tackar utan undantag nej till förfrågningar som förutsätter att jag ska bryta mot marknadsföringslagen. Pressprover, sponsring, samarbete och liknande märks följaktligen alltid ut på ett tydligt sätt. Läs mer om det nedan!
  2. Jag framför inte under några omständigheter en annan åsikt än min egen. Nej, tyvärr inte ens om jag får betalt.
  3. Min prioritet är mina läsare och min trovärdighet. Jag avstår från sådant som varken ligger i mitt eller läsarnas intresse.

Om märkning

  1. Om ett inlägg har ”pressprov” som inläggsetikett betyder det att jag inte betalat för produkten/tjänsten med egna medel, utan fått som prov från varumärket eller dess PR-representant. Det har dock ingenting med min bedömning att göra, utan åsikterna är helt och fullt mina egna och påverkas inte av tredje part. Se förtydligande här.
  2. Märkningen **Inlägget är ett samarbete med [x]** betyder att jag fått betalt för att skriva inlägget. Min trovärdighet är central även här – jag kommer inte att framföra andra åsikter än min egen (se punkt 2).
  3. Märkningen **Inlägget innehåller annonslänkar** betyder att länkar i inlägget kan generera intäkter till mig. Om du som läsare handlar via länken omvandlas en förutbestämd procentsats av ordervärdet till ersättning som utbetalas till mig.

Om samarbeten

  1. Förutom marknadsföringslagen lyder jag som bloggare även under inkomstskattelagen, vilket innebär att jag betalar skatt för den ersättning jag får för samarbetet. Eftersom att Skatteverket inte gärna tar emot 30% av en locktång, ansiktsmask eller ögonfransserum som en skatteinbetalning är det lika bra att ni slutar erbjuda era produkter som ersättning. Detta är ett otyg och ni framstår som riktigt oseriösa.

Representerar du ett företag eller en organisation som vill komma i kontakt med flottdrottningen går det bra att maila mig på annahita@whinar.se.

tumblr_nbwv8pHGHH1tu3y3no1_400

Kommentarer inaktiverade.