Skärp er nu, Skincity

Handelsanställdas förbund har en utmärkt tidning som heter Handelsnytt. Den tycker jag att alla borde läsa, speciellt om man vill veta vad som pågår i de företag där man handlar sina kläder, skönhetsprodukter, och så vidare.

I deras nya genomgång av kollektivavtal hos stora e-handelsföretag framgår bland annat att Skincity fortfarande inte har kollektivavtal. De påstår fortfarande att det inte finns någon efterfrågan för det. *le sigh* Det är också ironiskt att bolaget fortsätter att hävda detta, eftersom att JAG VET att de anställda visst vill ha kollektivavtal, har velat ha det länge och dessutom påtalat detta. Det är inte så klädsamt, att som arbetsgivare ta på sig rollen som språkrör för de anställda och mena att man har rätt att föra eras talan. Särskilt om man… ja.. ”ljuger” är ett starkt ord, men… utgår ifrån alternativa fakta, haha. ? [Handelsnytt: Därför nobbar framgångsrika e-handlare kollektivavtal] [Whinar.se: Hur vet man vad som pågår bakom kulisserna i skönhetsbraschen?]

Jag beklagar Skincitys motsträvighet och arrogansen mot medarbetarnas önskemål – det är trots allt inte mycket begärt att få kollektivavtalets trygghet och stabilitet när man jobbar på ett av branschens absolut mest framgångsrika bolag. Pengar finns. Skincitys vägran börjar bli larvig och jag förutsätter att de gör det enda rätta, speciellt med tanke på att allt fler som jobbar inom e-handeln går med i facket. [Handels.se: På jobbet: Om kollektivavtal] [Unionen.se: Kollektivavtal gör jobbet bättre!] [Handelsnytt: Facket lockar fler medlemmar i e-handeln]

Puss och/eller kram!

Uppdatering

Jag fixade länkarna i inlägget, så de leder inte längre till samma sida allihopa… hurra…

11 Kommentarer

 1. Har du koll på hur det ser ut hos andra hudvårds-e-handlare? Vill gärna stötta de som har avtal.

  • Bra fråga! De enda jag är bekväm med att uttala mig om är Lyko, samt Åhléns och Kicks såklart. De stora etablerade företagen klarar sig inte särskilt länge på den här marknaden om man inte tecknar avtal. Speciellt inte om man är ett svenskt bolag från början! Ett tips är att följa fackpressen inom handel, alltså Handelsanställdas medlemstidning Handelsnytt, och Unionens medlemstidning Kollega. De har fan riktigt bra innehåll och blir säkert väldigt glada för önskemål från läsare!

 2. Blev faktiskt bjuden på deras presslunch nu i veckan men kan inte gå pga skolan. Hade varit intressant att kunna ifrågasätta dem face to face s.a.s…. Men skulle också kännas så konstigt att typ äta bjudlunch och dricka spons-drinkar när jag redan uttalat mig om det här och de vet var jag står… tycker gott vi skönhetsskribenter och influencers kan gå ihop och markera på något sätt? Liksom vad har vi vårt ”inflytande” till om vi inte använder det i solidaritet med de som gör vårt jobb möjligt? Ibland känns det som vi bryr oss mer om produkter än om människor.

  • IKR!!! Det har varit svårt de senaste åren, när det där skavet inte går att få bort. Men wield that influence sword, gumman! I’m with u.

 3. Men suck… jag bojkottar Skincity sedan första gången du skrev om detta.

  • Så häftigt ändå, att få bekräftelse på att det finns andra som tycker att kollektivtavtal och fackliga frågor är viktigt. <3 Hoppas Skincity fattar.

 4. Hej! Vad kan jag som kund göra, mer än att typ byta till lyko? Kan jag mejla o skriva att jag tycker det är piss eller kommer dom ba *jaha*. Har handlat av skincity senaste snart tre åren. Inte tänkt på att de inte har kollektivavtal, bara varit naiv o tagit det för givet. Känns så sjukt omodernt och ofräscht att inte ha kollektivavtal? och som ni skriver, det börjar bli larvigt.

 5. Har försökt kommunicera med Skincity, funkar inte. Får standardiserat svar med små variationer. Ifrågasatt ”influencers” på både instagram och bloggar som samarbetar med Skincity eller promotar dom. Blivit antingen blockad, fått inlägg raderat eller hyfsat otrevliga svar. Eller inget svar. Blir framförallt provocerad när tongivande personer som positionerar sig som feministiska föredömen och även ger uttryck för politisk ställning som verkligen påbjuder ansvar hyllar Skincity skamlöst. Tack!

  • Usch, så synd att du känner så. ? Men du har iallafall gjort vad du kan, mer än vad de flesta orkar göra tbh. Hoppas att de anställda på Skincity ser att det finns kunder där ute som är på deras sida!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.