Boken

För er som har missat det. Det absolut finaste, största och häftigaste jag fått äran att göra som skribent är att medverka i en antologi för ungdomar. Högstadiekids. Förstagångsväljare i nästa val. Jag och alla andra (FANTASTISKA) medverkande har fått breda ut våra tankar om klimatet, och påbörja ett samtal med de som betyder mest. De som kommer leva med konsekvenserna av de senaste generationernas omättliga girighet.

Den heter Vad håller ni på med?

Och den är så himla fin. ?❤

Mitt bidrag fick titeln Influencern som hoppade av, och jag fick tillfälle att lyfta blicken från den dagliga oron och fundera på de större skiftningarna. Texten har sällskap av Ellen Ekmans serier, Greta Thunbergs tal i FN:s generalförsamling, noveller av Annika Norlin och Inger Edelfeldt, en överlevnadskurs av zombieexperten Herman Geijer… Och många andra, det är för många att nämna.

Den är liksom på riktigt, ungdomar kommer att läsa den och det känns så, så stort. Den finns till och med på Akademibokhandeln, som en Riktig Bok. Som jag fått medverka i. Texten vandrade ut från mitt hjärta och in på mjuka oblekta sidor av miljövänligt papper, tryckta med miljövänligt bläck. Ingen premiumkänsla här inte, det är ett följsamt band som ska användas, nötas, tummas, lånas, ges och bytas. Man kanske ska våga skriva i den själv, i marginalen. Eller stryka under saker. Nä jag blir fan lite rörd?

Säg till mig om ni läser den, jag vill höra vad ni tycker!

2 Kommentarer

  1. Alla medverkade är ju såklart grymma, men blev så glad när jag såg att två favoriter (du och Annika Norlin!) är med i en och samma bok och om ett så viktigt ämne. Ska definitivt läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.