FREDAGSFILM: What would Jesus buy?

Kimberly Clark är en ljuvlig dragqueen och antikapitalist som ligger bakom begreppet anti-haul. Många av er är bekanta med det begreppet redan, och ännu fler har nån gång exponerats för dess motpol haul. Googla om detta är obekant, det är en jävla resa. Hursomhelst uppmärksammade Miz Clark mig på Reverend Billy and the Church of Stop Shopping. De är en politisk performancegrupp som typ åker runt till olika malls och butiker på Black Friday och reor och stör folk. Budskapet är att få shoppare att stanna upp en stund i sin köpmani och fundera på om det finns andra alternativ.

Jag blev väldigt berörd av filmen som följer dem under några månader, den heter What would Jesus buy? och finns gratis på Youtube. Filmen undersöker julfirandet, den kristna julens budskap om omtanke och att dela med sig till de som inte har – och hur kapitalismen parasiterar på allt fint i livet. Även om man inte är troende kommer man känna sig lite rikare av att ha sett den. Titta nedan.

PS.

Om ni inte har bekantat er med Kimberly Clark ännu måste ni verkligen göra det genast! Tips för nybörjaren:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.