Mina smycken

Jag fick häromsistens en kommentar från en ny läsare om att jag alltid verkar ha samma smycken, och vederbörande undrade vad det är för pinaler jag är så fäst vid att jag i princip aldrig cirkulerar. Såg att Dr. Cakeman också hade gått igenom sina bästa smycken och ja jag snodde hennes inlägg rakt av, komplett med marmorskiva som underlägg och allt! Låt oss krafsa i min metall! Vad, utöver min vigselring, bär jag runt på? Varning för borgerlig smak.

★ I examenspresent till mig själv köpte jag det lyxigaste jag vet, ett ordentligt armbandsur. Det känns lite fult och vräkigt att köpa en dyr klocka, men min gamla Casio (som jag köpte när jag började på juristprogrammet) gick sönder lagom till examen, så symboliken gjorde sitt för att knuffa mig över köpkanten. Jag ropade in denna begagnade TagHeuer på en klockauktion på Kaplans – den är perfekt på alla sätt och jag älskar den. I köpet ingick certifikat och inköpskvitto, nån Ingrid har köpt den på flygplatsen i Zürich hösten 1991.

★ Guldlänken har jag haft i mer än 15 år men inte burit den förrän de senaste åren. Jag hittade den (!) i ett buskage (!) bakom min gymnasieskola och präktiga lilla goody two shoes knatade såklart direkt till polisen och lämnade in. Efter tre månader hade ingen hämtat ut den, och ja då fick jag tillbaks den. Haha. Minns det som igår. Vet inte så mycket om den förutom att den har ett litet ingraverat armborst på låset och är tillverkad av det italienska företaget Balestra som gick i konkurs 2011 efter värsta mångmiljonbedrägeriet. Finns tyvärr ytterst lite info när man googlar.

★ När jag var på resa i Sankt Petersburg med två av mina bästa vänner förra året var vi på Eremitaget och försökte hålla oss från att svimma av överflödet av skönhet. Ni kan ju tänka er museibutiken. Jag älskar museibutiker!!! Eremitaget hade flera butiker, den ena fetare än den andra. Jag haffade denna ring i silver och blå emalj med små Swarovskikristaller för ungefär 400 kr. Den är en replika av en ring som Katarina den Stora bar. Den är kanske mitt mest älskade smycke faktiskt. Läs mina inlägg från resan här.

★ Den släta silverringen köpte jag på en marknad i Alicante när jag var där med mamma och brorsan för 11 år sen. Den ser fin ut brevid min ryska emaljring.

★ En silverkedja med en berlock av bergskristall. Köpte för typ en hundralapp i Barcelona när jag, Veronica och våra mammor traskade runt där sommaren 2011.

★ Snart sagt varenda PK-brud i Sverige har ett smycke från Feministsmeden, och tro inte att Annahita Yazdi är något undantag. Jag och mina tre nära vänner från juristprogrammet har gjort tradition av att ge varandra smycken i present, och nu har vi alla ett smycke med denna symbol. Älskar den.

★ Pyttiga örhängen från & Other Stories. De var guldfärgade i början men nu har färgen skavts av så det är nån slags blekguldig silvernyans. De är små och hella cute.

★ Oj vad jag älskar det gröna halsbandet! Pappa köpte den till mig när han var i Iran för några år sen. Jag vet inte så mycket om materialen, men den stora stenen är klar och grön, omges av små vita gnistriga stenar och upptill sitter en vinröd sten, kanske en liten granat. Jag har matchande örhängen, som jag bar när jag och Eric gifte oss, samt en ring som jag tyvärr aldrig burit för att den är lite för stor. Ska ta den till nån guldsmed för att förminska den lite – om nån har tips blir jag fett glad!

★ Av Erics mamma fick jag detta fina halsband i 30-årspresent, det kommer från Pilgrim och är alldeles perfekt. Älskar smycken med togglelås, alltså där en pinne hakas fast i en ring. Låsmekanismer på smycken rent generellt fascinerar mig, den som tittade noga såg också att jag fäst berlocken från Feministsmeden i själva låset, så att låset syns lika tydligt som berlocken.

Jag älskar smycken men köper det väldigt sällan, jag föredrar att ha ett fåtal, men inte nödvändigtvis dyra, som jag använder ofta istället för att ha ett stort nystan med trassliga skitprylar från H&M. Jag älskar att blanda metaller och att mixa mellan silvermetall och guldmetall, och att blanda olika nyanser av silver. Jag har hatat det förut. Stenar behöver inte vara äkta men de ska vara slipade tycker jag, och jag har aldrig tilltalats för alldeles för ”obearbetade” smycken, typ nån knölig korallbit som är fastknuten i ett läderband. Om det inte glittrar är jag inte intresserad. ? ? ?

4 Kommentarer

  1. Min inre skata njuter så av detta inlägg!

  2. Det gröna halsbandet var ju så fint! Själv bär jag aldrig smycken längre, köpte nyligen ett par ananas örhängen på ur & penn för 29sek jag lyckats använda flera ggr dock 😉 Hahaha! Annars: nada. Jag kanske är lite tråkig 🙂

  3. Helt HärLigt! Jag strävar efter att bli en sån som har en hanterlig mängd riktigt goa smycken, men har tyvärr svårt att inte ha för mycket fina saker. Din kungliga ring gillar jag verkligen, kul att den både har nån sorts bakgrund och ser fräsig ut! Men det gröna halsbandet är min favorit, precis den typen av smycken kan jag nästan inte alls motstå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.