Intervjuad i Ottar

En tjej som gillar dej

Tjena hej, er tjej fick vara med på en fin grej, i tidningen Ottar. En av mina favoritskribenter Sara Martinsson har skrivit ett grymt reportage om ”beautyfeminism” – man har ju lyckats bli en av dess poster girls på något vis. Jag blir ofta intervjuad om just dessa ämnen och det blir lätt tjatigt, men jag tycker att journalister på den senaste tiden har blivit mycket vassare och hittar nya intressanta vinklar, så att samtalet lyfter från den trötta utgångspunkten ”kan smink vara feministiskt?”. Sara Martinsson brukar skriva på Politism, som ju min käre make är chefredaktör för. Sara producerar regelbundet fantastiska texter – framförallt i den populärkulturella delen Politism X – de är så genomarbetade och rakt skrivna, har fan aldrig läst något mediokert av henne.

En av texterna jag gillar mest är hennes reflektioner av svensk musikjournalistik i förhållande till Oskar Linnros besvikelse över avsnittet om honom i P3 Musikdokumentär: Därför är det inte konstigt att Oskar Linnros blir förbannad. Texten är ett skolboksexempel på hur en journalistisk text oftare borde vara; en förklarar verkligheten på ett begripligt sätt för en som inte är insatt (jag vet verkligen nada om musikjournalistik eller dess utveckling), samtidigt som skribentens egna åsikt är tydligt och inte dolt. Det blir enkelt för mig att dels lära mig mer om verkligheten, se lite fler nyanser och förstå om jag håller med skribenten eller inte. Hon har också skrivit utmärkta texter om kvinnor och muskelbyggande samt Avicii.

Det var skitkul att snacka med henne och svara på hennes kluriga frågor, och hon förvaltade vårt samtal så himla väl. Verkligen en av de finaste reportagen jag fått äran att medverka i. Läs om vad jag, Karin Petersson, Aysha Jones och Kakan Hermansson har att säga om beautyfeminism i Ottar här: ottar.se/artiklar/beautyfeminism.

Sminkad av min 12-åriga lillebror

2 Kommentarer

  1. Som vanligt är du både en gobit och en förträfflig källa för ännu mer gobitar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.