Cremorlab *slurp*

**Inlägget innehåller annnonslänkar**

Jag har fått en hel del k-beauty genom åren och ett av varumärkena som sticker ut är Cremorlab. De bygger hela sin affärsidé på något tjusigt thermalvatten med extra hög mineralkoncentration. Det här vattnet har de döpt till T.E.N (Thermal water Therapy, Eco Energy och Natural Nourishment), ja det är ohyggligt töntigt men vad ska man göra. Idén är att det ska vara lugnande och milt för alla hudtyper, inget fokus på syror eller andra aktiva ingredienser med andra ord. Jag tänker att jag behöver skriva om sånt också, speciellt med tanke på att jag själv behövt använda såna produkter p.g.a. min överbehandlade stackars hy som ska balanseras ut nu. Produkterna från Cremorlab jag hittills testat har varit bomb af. Hudoteket har 20 % rabatt på allt från dem just nu, så det är väl en alldeles utmärkt tid att gå igenom det jag (och Eric) testat från det här varumärket. Priserna nedan är angivna med rabatt och bilderna är tagna med mobilkamera SOM VANLIGT!!!!!!!!!!

Cremorlab T.E.N. Fresh Water Gel (408 kr på Hudoteket)
Först och främst måste man nämna konsistensen. Jag ÄLSKAR den här sortens rika gelétextur som inte är en slibbig sörja, utan fast och fin men ändå fortfarande en gelé. Den är avsedd för känslig hy som inte riktigt pallar med rika kvävande krämer. Jag använde den mycket i vintras och tänkte nog att gelkrämer inte håller måttet när nordanvinden blåser kallt, men den funkade bra. På min feta hy är den inte direkt matterande, jag blev faktiskt ganska glansig av den. Trots det fortsatte jag att använda den, p.g.a. couldn’t help myself i princip. Jag tänker mig att den här är EXTREMT GO på en normal/torr hy som är känslig och rodnar lätt. Man får ett sjukt bra glow av den, som på en torr hy är perfekt men på en fet hy förbyts till flottfest efter några timmar. Jag använder den som nattkräm bara nuförtiden.

Cremorlab Hydro Plus Snow Falls Melting Cream (360 kr på Hudoteket)
Även här snackar vi extremt go konsistens. Den är fast i burken och smälter till en geléliknande konsistens när man masserar in den. Den är avsedd för torra, flagiga och strama hudtyper och alltså inte alls för mig. Älskar när PR-byråer skiter i. 🙂 Hursomhelst gav jag denna till Eric, som under vintern varit en torris, framförallt på kinderna. Han tycker att den är bra på att ta bort torrhet om man tar den på kvällen och sover med, men dagtid har den en tendens att kännas smörig och fet enligt honom. Han uppskattar inte känslan av ett ”lager” på hyn, men jag vet att det finns många riktigt torra hudvårdslovers som eftersöker just den känslan.

Cremorlab T.E.N Cremor Gentle Foaming Cleanser (216 kr på Hudoteket)
Deras mousserengöring marknadsförs som EXTREMT SKONSAM men trots det tyckte jag att jag blev torr och stram i hyn efter tvätt (??? WAT ???). Jag använde den som andra rengöring efter DHC Deep Cleansing Oil (s/o Agnes V. som köpte den till mig i Japan) och kände mig helt barskrapad efteråt. Efter att jag bytt ut oljan visade det sig att det ju var den som var väldigt kraftfull – dessa två funkar inte ihop helt enkelt. Cremorlabs mousseregöring funkar alltså utmärkt ensam eller till en mindre djuprengörande oljecleanser. Moussen är inte stum eller tunn, utan den liksom förökar sig själv och bubblar på fint. Rengör bra. Doftar lite lätt av diffusa blommor.

Cremorlab T.E.N. Cremor Mineral Water 50 ml (96 kr på Hudoteket)
En liten ansiktsmist i resevänligt format som kommer i en sån där aerosolflaska, alltså inte med pumpspray. Vad är poängen med det, undrar jag. Jaja. Sprayen är underbar på ett blossande ansikte, eller om man vill få bort cake face. Finns inte så mycket att säga, ty jag älskar ju nästan alla ansiktsmistar.

Cremorlab Herb Tea Pure Calming Mask (48 kr på Hudoteket)
Den rosa arkmasken är tydligen en bästsäljare och jag förstår varför. Bokstavligen alla kan använda denna, speciellt hudvårdslovers som kanske överdriver ibland. När jag testar två nya produkter samtidigt kan jag märka efter ett tag att de inte går ihop, t.ex. att hyn börjar svida när jag applicerar den nya tonern efter den nya ansiktsrengöringen. Då är det bara att daska på den här (och såklart sluta använda de där nya produkterna samtidigt), och hyn lugnar sig direkt. Den är bra på att dämpa rodnad också har jag märkt! Det är precis det här man vill ha av en arkmask.

Cremorlab Marine Hyaluronic Revital Mask (48 kr på Hudoteket)
Den här har mer fukt än den föregående, den är en riktig hyaluronsyresmocka som gör hyn sval och juicy. Jag använde denna efter att jag för nån månad sen försökt bomba bort ett hormonellt utbrott med lite för mycket salicylsyra och jag började flaga (det har ALDRIG hänt mig förr, inte ens efter en maffig ansiktsbehandling). När flagandet var som värst applicerade jag den blå masken och två dygn senare var det som att inget hade hänt. En riktig törstsläckare.

Nu ska jag och Eric åka till landet! HEJDÅ!

2 Kommentarer

  1. Hej,
    vill bara tacka för underbar blogg plus Medik8 Hydr8 Day 360! Suttit med min masteruppsats sedan november, med tillhörande ångest och för några veckor sedan gav min hy upp. Velat köpa krämen sååå länge efter att ha läst om den här men den är ju något DYR. SÅ gjorde jag det och omg min hy! Den är amazing. Tack! (ps bara jag som tycker krämen luktar lite spya?)

    • Åh vad härligt att höra!! Den är verkligen ljuvlig. För mig har den aldrig luktat spya, bara lite svagt blommor. Kanske måndagsex? Prata med säljaren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.