Elixir Cosmeceuticals Niactil 4%

**Inlägget innehåller annonslänkar**

Jag fick en liten tub av denna på Daisy Beauty Expo i januari och blev dessvärre bestulen på en av mina påsar under kvällen (VEM GÖR SÅ!!!!!!!!!! Pissråtta), och en av produkterna som därmed försvann var just dagens. Jag ryckte nog lite på axlarna åt det ty jag har haft så mycket annat att prova, men när jag läste Hildes recension av denna blev jag tvungen att skaffa en ny tub. Sagt och gjort, Elixir Cosmeceuticals var schyssta nog att skicka mig en ny tub av deras bestseller Niactil 4% (360 kr/940 kr för 30 ml/100 ml på Lyko) och jag har snart tagit slut på hela tuben.

Det som allra oftast händer när jag testar en produkt som lovar stort är att jag inte märker någon som helst skillnad, utan jag upplever ofta den största effekten av långsiktigt och konsekvent användande av lågmält marknadsförda produkter med klassiska ingredienser. När Hilde skrev att hon undrade vart hennes porer hade tagit vägen skrockade jag lite för mig själv och tänkte att det som vanligt funkar för alla andra utom mig. Men se på fan. Redan efter ett par dagar insåg jag att ”nåt” faktiskt ”hade hänt” med min hy, och den enda variabeln som kunde påverkat hyn var att jag infört Niactil 4% i min rutin. Jag har ingen aning om hur det funkar, men nog fan är porerna mindre synliga nu än innan. Ja. Jag vet. Jag har stirrat i olika ljus, petat och vridit och vinklat. Men det ser ut som att porerna är mindre.

Den ansvariga ingrediensen för detta är, såvitt jag förstår, niacinamid, a.k.a. vitamin B3. Utöver niacinamid finns också en skvätt salicylsyra för att lösa upp porinnehåll och därigenom ytterligare förbättra den ”porförminskande” effekten. Works hella good. Det finns massa annat också men jag orkar inte räkna upp samt ha åsikter om dem.

Niactil 4 % levereras som en doftlös vit mjölkig gel i klassisk plasttub med skruvlock. Jag använder den oftast morgon och kväll, i serumsteget, alltså efter toner men innan olja. Gelén smälter in sjukt fint i hyn och är rent allmänt en jävla fröjd till produkt. Jag vill dock påpeka att jag ser ett rejält minus här; förpackningen. Den har som sagt ett skruvlock, vilket är ett riktigt svagt förpackningsval – vad är det för fel med snäpplock eller pump??? Vad har en lufttät pump nånsin gjort mot Elixir eller deras familj? Utöver att tub med skruvlock är irriterande att använda är det också väldigt svårt att få ut lagom mängd istället för asmycket. Det gör att 30 ml går åt ganska fort. Annars, WOW, fan vad kul att känna såhär för hudvård för hemmabruk igen!!

6 Kommentarer

  1. Alla produkter som skulle kunna funka i pump borde verkligen komma i pump! Hatar också tuber med skruvlock. Blev ändå ännu mer sugen på denna som jag har haft span på!

  2. Hur gör du med andra syror i kombo? Är sugen men vill inte behöva ge upp P50W som gjort gott för mig. Kan man ha denna dagtid och P50W under kvällsrutinen tro? 🙂 Vill nog ändå göra ett försök med den!

    • Hej Sigrid! Niacinamid är ingen syra och har ingen exfolierande effekt på huden. Såvitt jag förstår kan syra och niacinamid dock neutralisera varandras effekter, så det är väl alldeles utmärkt att du kör den ena till kvällen och den andra på morgonen! Det är bäst att hålla syror till kvällstid pga att huden kan bli solkänslig, men det vet du säkert redan! 😉 Kram puss!

  3. Slog till på denna efter att ha läst recension och kände exakt som du ang hela ”funkar på andra men kommer inte funka på mig”. Den porförminskande egenskapen var dock för lockande för att avstå och SE PÅ FAN! Den funkar! Två dagar (!!) in i användningen så ser jag knappt mina porer längre?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.