Uppdatering: Behandling mot fet hud hos Lyko Concept

**Inlägget innehåller annonslänkar**
Lyko behandling
Behandling på Lyko

Nu är det dags att uppdatera er om hur det gått med den balanserande behandling jag hållit på med tillsammans med hudterapeuten Emelie på Lyko Concept. Kuren inleddes med lite grovstädning och syrapensling. Nu har hon också börjat blanda in lite nålbehandlingar i form av microneedling och diatermi, och vi kommer snart nå slutet av kuren. ?

Jag kan såhär långt konstatera att Emelies behandlingar har hjälpt balansera ut min hy nåt så in i… ja, jag kan fortfarande inte riktigt ropa hej, för jag går runt och tänker att jag kommer återgå till att bli en flottboll så fort kuren upphör (även om Emelie säger att så inte är fallet). Men under hösten har hyn hursomhelst lugnat sig vad beträffar just sebumproduktionen.

Är hyn i total balans utan minsta antydan till glans? Nej. Har jag fått perfekt hy utan porer, rodnader, ojämnheter och hormonella utbrott? Också nej. Men hyn blir inte längre abnormt glansig efter två timmar, och det krävs sällan ens en pudring mitt på dan nuförtin. Det är på en rimlig nivå nu, vilket är allt jag vill. Nota bene; för mig är det faktiskt en rätt stor förändring att inte bry mig om hur hyn ser ut halvvägs in på dagen. Hyn bara är där. Och ganska ofta använder jag bara lite concealer. Det existerade inte förut, utan det var liksom cake or death.

Stora ord om livsförändrande resultat

Jag förstår att folk efterfrågar STORA ORD om LIVSFÖRÄNDRANDE RESULTAT, det kommer ni aldrig nånsin få av mig. Jag tror på att prata om skönhet i allmänhet, och hudvård i synnerhet, på ett lågmält och realistiskt sätt. Annars kommer man dö besviken. Hade jag förväntat mig att Emelie skulle kunna ge mig en helt annan hudtyp än den jag föddes med och mina familjemedlemmar också har hade jag också dött besviken.

Hursomhelst visade sig Emelies teori om att hyn överbehandlad och fuktfattig stämma. För mycket syror, för ofta – och produkter ”för fet hy”, och för lite fukt, under vääääldigt lång tid, skickade in hyn i en långvarig överproduktion av sebum. Emelies fokus har varit att höja upp fuktnivåerna genom syrapenslingar och microneedling, och den där LED-masken ni sett förr. Det har varit njutbart som fan. Första gången hon gjorde en syrabehandling gjorde det iofs rätt ont, när hon sprayade neutraliseringsvätska efter verkningstiden. När pH-värdet i hyn återgår till det normala svider det rätt ordentligt. Men kortare än tre sekunder.

Lyko behandling
20 % salicylsyra, det sved

Generellt har jag insett att hudbehandlingar, iallafall de som Lyko Concept valt ut, inte behöver vara så värst smärtsamma längre. Det går att uppnå resultat utan att man får så ont att man tappar andan. Man ser inte heller ut som en trafikolycka i ansiktet efteråt heller. Bilden nedan visar mig direkt, alltså DIREKT, efter en rejäl syrapensling OCH microneedling, rätt omfattande behandlingar utförda under samma tillfälle. Jag har alltså inte ens hunnit lämna salongen ännu. Är ba lite juicy pga fuktmask. ?

Lyko behandling
peachfuzz.png

Jag känner mig hittills hella impressed och framförallt ser jag fram emot att utvärdera det långsiktiga resultatet. Återkommer angående hudvårdsprodukterna Emelie beordrat mig, återkommer även om diatermibehandlingen när vi är färdiga med den.

PUSS! ?

10 Kommentarer

 1. Din hy ser så himla fin ut! ?

 2. Detta E så intressant va! :O

 3. Hej! Har en fråga till dig i egenskap av doftexpert, brukar du tänka på att schampo, balsam, dushtvål och allt sånt ska matcha doftmässigt? Kör du oparfymerat om du vet att du ska ha en viss parfym sen?

  • + tack för bloggen!

  • Åh, bra fråga! Jag brukar faktiskt aldrig tänka så, utan upplever att schampo, balsam och duschtvål och sånt har doft som inte håller sig kvar så länge. Jag sprayar på den parfymen jag har lust med, oavsett andra produkter. 🙂

 4. Halloj favoritbloggen! Har du (eller nån annan som råkar hänga här) sniffat på Dior Homme Parfum och i såna fall vad gillar du den? Jag har kärat ner mig totalt i denna läderrökiga irissmocka men vet inte riktigt om jag kan legitimera ett köp av denna på en studentbudget… Jag ÄLSKAR hur den luktar men jag tycker å andra sidan att stall och spolarvätska luktar gott och jag är la lite nervös över att pröjsa tusen spänn för nåt som är en för alla andra uppenbar skitlukt. Fragranticas kommentarsfält är kluvet och det verkar som att den är discontinued men finns några ex kvar på random åhlens?! cue olfaktorisk panik.

  • Jag tycker den är ok, dior homme intense däremot=OMG, börjar spontant dräggla när jag tänker på den! ÄLSKARRR när min man har den på sig. Det finns således inget att tveka på: köp, köp, köp!

   • Sniffat på den också men den var liksom liiiite för syltig så det blev DHP. Hade jag varit rik skulle jag nog köpa den också!

  • Hej Lisa! Jag har sniffat på den och känner till den extremt väl, jag kan t.o.m. frammana doften i huvudet on command. Grejen är att jag hatar den något så in i… ja jag har otroligt dåliga associationer till den eftersom att den påminner mig om en viss person och en viss tid i livet som jag aldrig vill återvända till. Jag har därför ingen objektiv åsikt om den och kan inte rimligen uttala mig om dess olfaktoriska kvalitéer… Då återstår bara den känsla doften ger DIG. Du skriver att du ”ÄLSKAR” hur den doftar och det är allt du behöver veta för att avgöra om det blir ett köp eller ej. <3 Jag skulle inte lägga alltför mycket tankeverksamhet vid det faktum att du gillar stall och spolarvätska - heck jag älskar doften av fönsterputs och brinnande tändstickor men är jag en sämre person pga det? Nej. Jalla köp! Den doftar säkert magiskt på dig, och den förtjänar att bäras av en vettig och bra person.

   • Haha jag köpte den… Men skyller på nå kosmisk vägledning för jag fick rabattkupong på parfym och hittade en bortglömd femhunka dagen efter. Då får man ju bara löpa och köpa. Tycker den är fantastisk!
    Tack för bra blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.