Daisy Beauty Awards 2018 – Årets damdoft

Nu är det snart dags igen, för award season. För tredje året i rad har jag den stora äran att sitta i juryn för Daisy Beauty Awards i min favoritkategori Årets damdoft, ja den viktigaste såklart. Av tradition har jag lagt upp finalisterna i ett eget inlägg, för att man ska få sig en bild av ifall det finns några trender att notera bland noterna… jag anar en jordig trend å ena sidan, med patchouli, kakao och choklad, och luftiga lätta dofter å andra sidan.

Fy fan vad jag älskar parfym, det blir bara värre för varje år.

★ Hugo Boss The Scent Intense
Persika, osmanthus, kakao, vanilj och honung.

★ Bvlgari Splendida Jasmin Noir
Arabisk jasmin, mandel, gardenia, lakrits, tonkabönor, ädelträ, amber, mysk, patchouli.

Linda Landenberg Parfums Lavender Wool
Lavendel, patchouli, choklad, granskott, svartpeppar, cederträ, kardemumma, mjölkiga noter och kummin.

★ Jo Malone Red Roses
Ros, citron, mynta, violblad, bivax.

Zarkoperfume Cloud Collection Stratus
Havtorn, saltvatten, träiga noter.

Det är kul att finalisterna består av en mix av mainstreamgiganter och nischade nykomlingar, det känns genuint spännande och svårt. Snart har jag fått hem alla dofter och då är det bara att sätta igång! (Med denna omgång av provflaskor har min parfymsamling för övrigt vuxit till över 90 st. Ja. Det är en siffra jag själv knappt kan hantera.) I år försvåras mitt sniffarbete betydligt eftersom att jag inte kan bära parfym på jobbet av hänsyn till allergiker, så jag får klämma in så mycket provande och luktande som möjligt på min fritid.

Har ni testat någon av dessa?

3 Kommentarer

  1. Har inte provat en enda av dem! Men de låter fina allihopa och kul med både mainstream och lite mer nischat. Ska bli kul att få reda på vilken som vinner sen samt åh, lyxigaste jobbet att få prova och bedöma parfym <3

  2. Spännande! Jag har flera gånger varit sååå nära att köpa förra årets vinnare som är så ljuvlig! Det som hindrar mig är just nu att jag precis får in mina nuvarande parfymer i en och samma låda. Köper jag en till faller hela systemet ?

  3. Har inte testat en enda faktiskt, men jag är ju ingen stor doftexpert heller (90 parfymer?!?! NITTIO!!) även om jag älskar parfym… tycker Jasmin Noir och Stratus låter mycket trevliga! Jo Malone-doften får mig att tänka på gammeldags sminkprodukter, du vet den där klassiska sminklukten som ens typ mormors handväska luktade?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.