Vinnare i Bruce Springsteen-tävlingen höll jag på att säga, detta har inget med Bruce att göra

Ur botanikverket The Temple of Flora av Dr Robert John Thornton (1807)

God afton och förlåt! Jag skulle tillkännage vinnaren i Yves Rocher-tävlingen för läääänge sen, men livet kommer i vägen liksom. Jag har som bekant gått från studier till heltidsjobb nyligen och håller fortfarande på att anpassa mig… det går långsamt. Hursomhelst. Det var extremt svårt att välja en vinnare, men valde till slut ett bidrag som jag tycker är viktigt att alla tar till sig. Att vi påminner oss själva och varandra om att vi har gränser och att gränserna går på olika ställen för olika människor. Det någon annan orkar med funkar inte nödvändigtvis för dig och det är okej att säga nej, banga, avstå och ställa in.

Julia
Hej! Just nu sitter jag på psykakuten. Anledningen till att jag hamnade här är att jag ville bevisa för alla att jag var frisk och också kunde leva ett ”normalt liv”. För mig innebar det här ”normala livet” att orka ha två jobb samtidigt. Om det gick ut över sömn, mat och relationer brydde jag mig inte om. Det må fungera för vissa, men för mig gjorde det inte det. Till slut gav kroppen och hjärnan upp och jag hamnade i en depression som nästan kostade mig livet. Så nu sitter jag här i sjukhussängen, men tack och lov lite klokare. Jag har tänkt om. Att stressa tills man nästan dör är inget eftersträvansvärt. Det avgör inte mitt värde som människa. Jag är inte mina prestationer. Så härmed lovar jag mig själv att jag ska göra så gott jag kan för att vara rädd om och lyssna på MIN kropp och MIN hjärna. Det önskar jag att alla andra som krigar mot stress och depressioner också kunde göra.

Btw så luktar jag sjukhustvål nu (finns det någon mindre sexig lukt??) och hade hellre doftat lite Vanille Noire när jag kommer ut härifrån.

Kram från Julia

Grattis till vinsten! Jag kontaktar dig på mailen du angav i kommentarsformuläret!

Tack alla underbara kloka läsare för era fina bidrag, älskar varenda en av er. Ni gör mig så glad och stolt ca jämt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.