Gucci Bloom

**Inlägget innehåller annonslänkar**

Gucci Bloom EdP

Efter Guilty Absolute var förväntningarna på den senaste doften från Gucci RÄTT SÅ HÖGA om en säg (inlägg här). Guilty Absolute träffade precis rätt och blev som en brygga mellan mainstream och nisch. Det var helt klart en av årets bästa parfymlanseringar alla kategorier. Så när Alessandro Michele som (relativt) ny kreativ chef för huset Gucci började peta i parfymerna börjar det tisslas och tasslas i olika hörn av fashion/fragrance-internet; e han nå bra, den där långhåriga nostalgikern från Rom? Michele hade tydligen inte så jättemycket att göra med Guilty Absolute eftersom att Bloom beskrivs som hans parfymdebut, så då kan jag tyvärr inte tillskriva honom nåt av dess genialitet.

Men hur är Bloom då? Den är raka motsatsen till Guilty Absolute. Alessandro Michele beskriver den själv som romantisk; ”Det finns ingen kamp i den här parfymen, det är bara romantik”, säger han till svenska Elle. Det är tyvärr en beskrivning som direkt släcker all nyfikenhet hos mig, och gör inte parfymen rättvisa alls. Gucci Bloom är en klassisk white floral med massor av tuberos och jasmin. Den är fyllig och hemskt kraftfull, den är ett perfekt exempel på en doft som hänger sig kvar i hissen långt efter att man gått av. Den tar mycket plats. Och då skulle jag inte använda ordet ”romantisk” för att beskriva den, eftersom att det Michele antagligen syftar på med det ordet är något ljuvt och subtilt, ett naivt samspel utan logik, där ingendera part tar mer plats än den andra. Den här doften är snarare självständig, en som sätter upp fötterna på bordet och ba ”take it or leave it” och skjuter ner solglasögonen på näsan. Sexig och cool med ett högt skratt. En sån man dyrkar på avstånd.

Typ som Margret Atladottir, innan jag lärde känna henne och inte längre behövde dyrka henne på avstånd.

A post shared by Margret Atladottir (@atladottir) on

 Ja ni ser ju. Hon ÄR Gucci Bloom.

Gucci Bloom EdP

Den är inte för mig, eftersom att jag alltid haft svårt för white florals (med några få undantag; Lush Lust och Dior Diorissimo). Jag är ju mera en woody leather type o’ gal. Men jag uppskattar verkligen idén och genomförandet, den vackra flakongen och noterna. Min flaska har fått flytta hem till en vän, en otrolig kvinna som är självlysande vacker och alldeles briljant, och som trivs bra i vita blommor. Gissa vem. ?

Gucci Bloom kostar ca 660-1300 kr på Bangerhead.

En kommentar

  1. dorismatilda

    Det är så himla fint att läsa när du skriver om doft! Och jag vill prova båda dofterna bums.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.