En söndagsmask

**Inlägget innehåller annonslänkar**

Min hudterapeut Emelie (OTROLIGT MYSIGT att jag har nån att kalla för ”min hudterapeut”) Lyko Concept har ordinerat en helt ny hudvårdsrutin för mig, som jag ska använda medans jag går min balanserande kur hos henne. Den består i princip helt och hållet av produkter från Image Skincare, ett varumärke som var helt nytt för åtminstone mig. Efter att jag hade gjort en rejäl syrapensling väntade hon sig en del flagning efter ett par dagar, och skickade med mig en tub Vital C Hydrating Enzyme Masque. Den skulle jag daska på och låta verka i 5-10 min om jag hade problem torrflagor – eftersom hon vet att jag har en tendens att pilla på hyn sa hon förmanande att jag skulle ge denna mask en chans innan jag börjar peta. Jag flagade aldrig, inte ens lite, men det hindrade inte mig från att konstant sträcka mig efter den här tuben.

Det som slår mig vid första användningen är att jag får effekt direkt, och därför påminner detta om min upplevelse första gången jag använde aspirinmasken. Jag var beredd på ett par användningar innan jag kunde se nån skillnad, men när jag sköljer av masken finns en babymjuk hudyta där under. Jag inser att detta är en perfekt produkt för såna som vill ha exfoliering men inte klarar BHA-syror! Fick en sån läsarfråga häromsistens men tror inte att jag gav nåt bra svar där. Tänker mig också att den är perfekt innan en fest t.ex., med tanke på att man får ett sånt schysst resultat på ett fåtal minuter. Jag använder den nån enstaka gång i veckan, söndagar är perfekt, men enligt Image själva ska riktigt dassiga hudtyper kunna använda denna varje dag för att sakta bygga upp lyster genom att lösa upp torra hudflagor. Jag såg för övrigt nån bland recensionerna på Amazon som använde denna som nattkräm… myser verkligen åt tanken.

?? ?? ?

Tror att dess effekt främst beror på exfolierande enzym från papaya och ananas, klassiska ingredienser i denna typ av produkter. Men den innehåller också t.ex. hyaluronsyra, vilket bidrar till en optimal terapieffekt för ett trött fejs. Som kanske är lite torrt och crusty och dassigt. Resultatet är ja, mjukt, återfuktat, jävligt plump. Aldrig flammigt, blossande eller stramande. Tänker på Dr. Cakeman när jag applicerar denna för det är verkligen right upp her alley.

Dessvärre är detta inget man kan klicka hem på nätet eller så, utan säljs bara på salonger, t.ex. Lyko Concept (här kan man kolla locations). Kostar ca 400 kr (kan eventuellt ha fel här! Emelie kommer rätta mig isåfall, haha).

En kommentar

  1. Ursäkta att jag kommenterar orelaterat detta inlägg! Kakan Hermansson skickade hit mig då jag efterlyste hudvårdsbloggare som har samma olyckliga hy som mig. Enligt hudterapeuten het jag en bred t-zon och vuxenakne. Jag har visserligen lite kvisslor men akne skulle jag inte kalla det själv. Däremot stora rackare till porer vilket kan få hyn att se rätt grov ut. Hursomhelst! Under dagen oljar ansiktet verkligen till sig och på morgonen när jag vaknar är jag rätt torr om kinderna trots ordentligt påkletat med nattcreme. Jag skulle behöva lite hjälp i produktdjungeln! Jag använder i have dyrare produkter atm då jag inte vill kasta pengar på fel produkter, så har typ apotekets varor. Använder cleansing milk – micellärt vatten – lotionP50/bha 2% (försöker vänja in huden med lotionP50) – serum -dagkräm/nattkräm. Har du några goa tips till krämer och serum? Kakan älskar ju att blaffa på med olja, usch säger min hud. Hur är din vinterrutin?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.