FREDAGSFILM: Skär upp och kryp in i mig

Hurula – Ny drog (2016)

Som en icke-rökare håller en cigarett håller Hurula i ett rött Color Riche-läppstift från L’Oréal, och använder den som en krita för att täcka hela sitt ansikte, först läpparna och sen kinderna och hakan med gropen och näsan och sen ända upp i hårfästet, i videon till Ny drog. Låten får mig att tänka på relationer, kärleksrelationer men också vänskaper, som en gång har betytt allt men som bortprioriteras för att annat kommer i vägen – och sen är det svårt att hitta tillbaks till varandra trots att inget dåligt kanske ens har hänt. Den ömsesidiga kärleken som en gång fick en att flytta berg, räcker inte längre till. Det behövs nåt nytt, något annat, för att rensa bort bråten som ligger i vägen.

Det här är en kombination av två ljuva ämnen; 1) min just nu bästa svensk och 2) smink. Jag känner också igen sättet han håller läppstiftet, det speglar en ovana och är lite rörande, en person som vanligen använder läppstift skulle inte hålla i hylsan sådär. Jag ser samma, lite hämmade, finmotorik när min brorsa lägger ansiktsmask. Stela fingrar som skyfflar på som en spade, när de egentligen behöver vara mjuka och följsamma som en pensel.

Det här är kanske inte ett sedvanligt inlägg om mansbeauty men det platsar så självklart ändå, som en perfekt symbol för nåt fint som blev fult; nåt sublimt och vackert som blev groteskt och mörkt när det fick breda ut sig. En mjuk, röd, glansig yta som doftar lite av vanilj kanske, blir blodigt, vaxigt, köttigt, när det går för långt. Som en stark och värmande kärlek som sen muterades till fientlighet. Han ser till slut ut som någon slags skräckfigur, kanske en analog version av den här emojin: ?

Hoppas han hade en oljebaserad ansiktsrengöring att tillgå efter inspelningen, jag får fan utslag av att titta på detta.

Jag älskar er förresten, hoppas ni mår fint! Jag ska bo på slott i helgen så ja jag själv mår extremt fint.

En kommentar

  1. ÄLSKAR DETTA INLÄGG. TACK❤️❤️❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.