Behandlingskur mot fet hy hos Lyko Concept

**Inlägget innehåller annonslänkar**

Ni som följt mig på Instagram (@whinar.se hej hej!) har sett att jag lagt upp bilder från en serie ansiktsbehandlingar jag gjort hos Lyko Concept under sommaren. Hudterapeuten Emelie Gårdinger, som förutom hudterapeut med tio års erfarenhet också är en fantastisk person, har tagit sig an utmaningen att balansera min hy och kommer genomföra en lång kur på mig som jag snällt tackade ja till. Eller, tackade ja och tackade ja… jag sa typ att hon får göra vad hon vill med mig. Har fullt förtroende för henne.

Emelie! 🙂

Kuren består till största delen av syrapenslingar i kombination med LED-ljus och produkter från Image Skincare för hemmabehandling. Tanken är att huden ska få sig en regelrätt omstart och med hjälp av syrorna ska vi helt enkelt försöka få hyn att hitta en ny balanspunkt. Vi började med en ”clean slate”, där Emelie gjorde en dubbelpeeling och en djuprengöring med en liten ultraljudsmanick som heter BT Micro. Reslutatet är ungefär detsamma som vid en våldsam och smärtsam manuell portömning, men utan smärta och risk för klämskador. Helt perfekt faktiskt, älskar ny teknik.

Peelingen följs upp av 10-15 minuters LED-behandling, med en väldigt instavänlig pryl som består av en ljusmask som man sätter över ansiktet, typ såhär:

Masken har ett blått ljus som reducerar de bakterier som orsakar acne, ett rött ljus som stimulerar kollagenproduktionen och fuktbalansen samt verkar inflammationshämmande, och ett rosa ljus som är porsammandragande. Det lila ljuset på bilden är en kombination av det röda och blå ljuset. Jag vet att jag också blivit belyst med ett gult ljus, men jag minns inte vad det var! LED-behandlingen är som en utsträckt hand till hudcellerna för att på ett väldigt milt och snällt sätt får dem att bete sig annorlunda, den funkar perfekt för att lugna huden efter en jobbig peeling eller om man bara är känslig rent allmänt. LED-behandling är helt fritt från obehag, känns inte alls. En del av kuren består av endast LED-behandling också, så några besök består av att bara ligga med masken och lyssna på musik typ, mysigt! Liknande LED-teknik används också inom sjukvården för att underlätta sårläkning.

Mesoestetic

Förrförra veckan var jag på min andra syrabehandling, som Emelie hade bestämt skulle bli en rejäl pensling med 10% salicylsyra från spanska Mesoestetic. Hon vet att jag älskar salicylsyra, men detta var _den kraftigaste_ syrapenslingen jag gjort. Det var bara att spänna fast säkerhetsbältet och köra igång. Skönt var det ju INTE, utan det brände på utav rena helvete när hon neutraliserade syran. Obehaget var snabbt övergående och absolut inte outhärdligt på något sätt, men kanske inte lämpligt för den med låg smärtröskel. Sen tjoffade vi på en lugnande arkmask, också den från Mesoestetic, och så på med LED-ljuset igen.

Nypeelad – ser inte direkt förstörd ut?!

Saftig arkmask från Mesoestetic

Färdigbehandlad för denna gång, mjuk och glad i hyn men med lite arga rodnader kring aktiva utbrott

Med mig hem fick jag tydliga förhållningsregler för de första dagarna efter syrapenslingen; rengör ansiktet med rengöringsmjölk från Mesoestetic, vid eventuell flagning ska en enzymmask läggas för att få bort de döda hudcellerna, och glöm FÖR FAN inte solskyddsfaktor (både kräm och keps). Det är vanligt att flagning börjar efter ca tre dagar, men jag flagade i princip inte alls. Jag märkte bara av en yttorrhet, som nu är försvunnen. Det är för tidigt för att avgöra om kuren gett avsett resultat, men jag (och mamma!) ser tendenser till förändring. Jag återkommer såklart med uppdatering när vi kommit längre in i kurens process!

En kommentar

  1. Så spännande detta! Gullig du e 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.