TRE TIPS – Budget, mellan och lyx: Flytande handtvålar

**Inlägget innehåller annonslänkar**

Hej hej hej! Här kommer en triss i budget-mellan-lyx-tips! Det var uppskattat förra gången jag la upp tre tips i vardera prisklass och det är ett enkelt sätt för mig att få ändan ur vagnen och faktiskt skriva om något (annars är det lätt hänt att jag får skrivkramp p.g.a. crippling perfectionism).

Okej så, flytande handtvålar är en onödig last jag har, är tyvärr otroligt svag för allt som inte är Dove eller Bliw och som sitter i en fin flaska på handfatskanten. Det känns som en perfekt studentlyx när man inte direkt kan splurgea 1000 spänn på parfym eller nya skor; att lägga lite extra på en handtvål för runt hundralappen känns outrageous och riktigt dekadent. Här kommer tre tips!

& Other Stories Sardonyx Fire Hand Soap (70 kr på & Other Stories)
Jag är så besatt av doftserien Sardonyx Fire att skaparen bakom doften, en produktutvecklare på & Other Stories vars namn jag tyvärr inte känner till, vet om det (tack Krille Zetterlund för att du är en enabler). Denna namnlösa darling till produktutvecklare blev så glad att höra att jag gillade hennes produkt att hon mig ett helt paket med Sardonyx Fire-tema. Det pirrade till rejält i hjärnans belöningscentra på ett sätt som bara väldoftande grejer i vackra förpackningar gör. Hursomhelst är handtvålen ett jävla kap – för några tior mer än random mataffärshandtvål får man 250 ml dryg flytande tvål som doftar av amber, vanilj och blommiga noter. Löddrar bra, är dryg. Otroligt dekadent och lyxig, för riktigt lite pengar!

Victor Vaissier Atmosphère Soap (95 kr på Eleven)
Victor Vaissier ligger bakom vad som helt klart får kallas för en ~*Whinar Aesthetic*~. Jag tycker att förpackningsdesignen är otroligt tilltalande, så redan där har vi en vinnare på handfatet. Atmosphère doftar av timjan och eukalyptus typ, en kryddig och elegant doft som känns hemtrevlig. Den har en bra och snål pump som inte spyr ur sig halva flaskan på en gång, utan gör att glädjen räcker längre. En av mina favoriter, helt klart.

Ecoya Lotus Flower Hand & Body Wash (209 kr på Lyko)
Lotus Flower-serien från australiensiska Ecoya är på något konstigt sätt besläktad med legendariska parfymen Angel från Mugler, kan inte alls sätta fingret på vad det är men de doftar typ likadant, lär ju vara patchoulin i kombination med gourmandnoten vanilj. Jag har ett stort doftljus i Lotus Flower-varianten som jag fick som nån slags inflyttningspresent/pressprov/random gåva från Ecoyas svenska PR-byrå i höstas (blir ändå så pass rörd av att folk håller koll på att man flyttar och skickar ett doftljus som house warming gift???). Jag har sparat på den i ett år alltså, jag kan inte meeed att börja bränna på det men jag tror att det är dags nu i vinter. Handtvålen kommer i en gigantisk flaska på 500 ml, ja en halvliter, och kommer ge ens trötta smutsiga händer en pust av lyx.

5 Kommentarer

  1. Är mycket förtjust i den här typen av tips. På tal om att det kan kännas outrageous att köpa handtvål så smsade min bästa vän mig här om dagarna och skrev typ ”äntligen har jag fått stopp på de tvålslukande jävlarna” och bifogade en bild på sin tvålpump – kittad med en hårt snurrad hårsnodd längst ner på pumpen så de inte gick att trycka i botten. På det här sättet tvingade hon sin man och svärmor att ta en, enligt henne, lagom mängd tvål.

    • HerreGUD vad jag irriterar mig på att min dator ”hjälper till” med stavningen genom att rätta ord. Dagarna = dagen osv. Men ni fattar andemeningen.

  2. dorismatilda

    Apropå inlägget efter detta: älskar att läsa när du skriver om doft och tvålar som här, men blandningen är ju det som gör den här bloggen så bra, keep it up <3

  3. Har blivit helt galen i sardonyx fire och köper ca allt med den doften?! den är så god!! Gillar tvålen men det absolut bästa är sockerskrubben.

  4. Jag älskar också den Vassier-tvålen. Du som har bra koll på parfymer, om jag skulle vilja hitta en som doftar typ som den tvålen, vad ska jag kika efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.