Anne Bancroft appreciation post

När man tentapluggar börjar hjärnan tänka på andra saker, kanske sånt man inte funderat på på flera år. Det är säkert 15 år sen jag såg Mandomsprovet och blev smällkär i Anne Bancroft, som spelar Mrs. Robinson. Det slutade med att jag bildgooglade henne i en timme och swoonade över hennes uttrycksfulla ansikte och haggiga frisyrer. Kände direkt att jag behövde dela med mig till er.

Så here ’tis – Anne Bancroft appreciation post.


Som bonus kan man titta på det här klippet från en talkshow när Anne liksom inte orkar sitta och lisma och småprata och låtsas och vara bjussig med de två andra tölparna. En sann förebild. Hon skrattar inte med när fjanten Ben Elton avbryter henne i intevjun och skojar på hennes bekostnad, utan tar bara upp tråden igen genom att säga ”Now where was I?”.

4 Kommentarer

  1. Ååh Anne! Har du läst Ferrante? Tänker mig Lila som äldre exakt som Anne på bild 8. Swoooooon

    • Har bara läst ca 40 sidor i den första boken! Har helt tappat min förmåga att läsa skönlitterärt, plugget har förstört mig. Men jag ger det ett år eller så, sen kommer jag säkert igång igen! Din association angående Lila låter iofs spot on. Även om jag bara lärt känna henne som barn än så länge.

  2. Hej Annahita!

  3. Fantastiskt stilig! Det där leendet. Fun/not so fun fact: hon var bara 5 år äldre än Hoffman nr de spelade in Mandomsprovet, och bara 9 år äldre än hon som spelade dottern. Hollywwod alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.