TRE TOMMA: Rengöring och mask

**Inlägget innehåller annonslänkar**

Oj, höstkänslan är så pass real nu jämfört med förra gången jag gjorde ett inlägg med tre tomma förpackningar. Jag har plockat fram en helt okej och två riktigt goa produkter:

Lumene Lähde Pure Arctic Miracle 3-in-1 Micellar Cleansing Water (99 kr på KICKS)
Först skall det påpekas att den förpackningsstorleken jag har på bilden inte stämmer överens med priset – jag fick prova en flaska på 500 ml men hittar inte såna till salu på nätet någonstans och kan därför inte se något pris. För 99 kr får man 250 ml av denna brygd, tippar på att en jätteflaska kostar runt 150 kr. Hur funkar den då? Jotack, suddar bort allt utom de mest vaxartade vattenfasta formuleringarna i ett enda svep, som de flesta andra liknande produkter med självrespekt. Jag har dock otroligt känsliga ögon och de allra flesta micellära vatten svider mycket på mig. Vissa mer än andra. Jag kan t.ex. inte använda Gildas alls av den anledningen, känns som att hälla läkarsprit i ögonen, vilket är ironiskt med tanke på att den är avsedd för känslig hy och är otroligt mild och definitivt totalt alkoholfri. Jag är bara osedvanligt känslig runt ögonen. Även Lumenes svider litegrann, vilket är tråkigt, men jag tror inte att det drabbar folk som inte brukar ha sveda runt ögonen. Gör sitt jobb till ett bra pris hursomhelst!

KICKS Glowing Beauty Exfoliating & Tingling Mask (49 kr på KICKS)
Slutligen är denna glykolsyregoding tom! Jag använde upp allt, älskade varje droppe! Jag tyckte den var helt lagom aggressiv i och med att den inte river av det översta hudlagret utan ger en mild och lätt exfoliering – perfekt för de som vill prova syror, eller de som blir sugna på att syra ofta hehe. På mig pirrar det rejält trots att jag är van syraanvändare, det sticks och bränner och ja det känns som om tolvhundra myror dansar riverdance på mitt ansikte i princip. ASHÄRLIGT!!! Vet att många andra inte känner av denna överhuvudtaget. Verkar som att jag haft en ganska reaktiv hud på sistone typ? Men ja, till det här priset är masken ett helt oslagbart köp. Doftar milt av något apelsinliknande, men inte påträngande eller så. Ett av mina bästa budgettips!

Murad Time Release Blemish Cleanser (459 kr på Hudoteket)
Herregud, drygaste rengöringen jag provat tror jag, den tog tamejfan aldrig slut. En rejält tilltagen tub på 200 ml uppfriskande rengöring i gelformat, en ärtas storlek räcker för hela fejset. Time Release Blemish Cleanser är avsedd för problemhy som inte sitter på en tonåring, den är alltså specifikt formulerad för vuxenacne. Löddrar knappt alls, vilket känns skonsamt och inte ansträngande för hudkostymen. Innehåller 0,5% salicylsyra men också bl.a. hyaluronsyra och aminosyror som ska balansera hudens fuktnivåer (t.ex. arginin, treonin, alanin). Även klassiska godsaker som tea tree-olja och sesamfröextrakt återfinns häri. Den är inte avsedd att ta bort makeup med, utan det skulle jag använda olja eller micellärvatten till innan jag mosar igång med denna. Rekommenderas varmt för den som letar efter en snäll och go men effektiv rengöring för problemhy efter 25 år fyllda.

Hoppas ni mår bra och har det gott i era enda liv. Vad ska ni göra i höst? Jag ska börja på nytt jobb! Puss!

5 Kommentarer

  1. Men grattis till nytt jobb! Jag börjar också nytt jobb i höst! Vi får dryfta ny-på-jobbet-livets vedermödor nästa gång vi ses 🙂

  2. Jag har precis börjat folkhögskola! Kände mig som en 8-åring med för stor ryggsäck första veckan men det blir bra. Är glad och tacksam att en får en extra chans att lappa ihop misstagen från gymnasiet:)

  3. Jag har precis börjat på nytt jobb! Och så har jag också den där Lumene-produkten. Tycker den är bra, tar med 10 gånger mer smuts än motsvarande från clarins.

  4. Åh vad spännande med nytt jobb! Och kul att lösa om produkterna! Och alltså Gildas micellärvatten, den svider som eld på mig med och jag har för mig att jag läst om andra som har haft en liknande reaktion så nej tyvärr, de har inte riktigt lyckats med intentionen där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.