Intervjuad i Nöjesguiden om skönhet, fillers, feminism

Tjena hej! Om ni är sugna på att läsa ett reflekterande reportage om feminism och skönhetsingrepp i en patriarkal värld kan jag tipsa om en intervju jag medverkade i för Nöjesguiden. Har fått sällskap av två riktiga bad ass brudar, ikonen Ebba Nilsson (@babe_ebba) och konstnären Anastasia Mikaelsdotter (@stasiamichael) – två som är oändligt mycket coolare än jag, de är också mycket yngre än jag så det känns verkligen som att framtiden är ljus.

Är själv väldigt nöjd med min medverkan, tycker att journalisten Lisa Carlsson ställde väldigt bra och tankeväckande frågor som är på en nivå som är lite högre än vanligt. Det avspeglas tydligt i vilka svar hon fick, det blev helt enkelt väldigt bra.

Ebba diskuterar konflikten i att som kroppsaktivist vilja befria alla kroppar samtidigt som kroppsaktivism idag verkar ha reducerats till bilder på kroppar och en om möjligt ännu mer ökad fixering vid yta. Anastasia resonerar väldigt intressant kring hur transkvinnor förväntas utöva femininitet för att tas på allvar som kvinna. Jag själv verkar ha snöat in på att fundera på mitt bidrag till köphets och kapitalistiska impulser – ja it’s a daily struggle.

Läs här: Skönhetsfeministernas förbannelse.

4 Kommentarer

  1. SÅÅÅÅ bra! Så kloka och verklighetsförankrade åsikter! Hejaheja er!!!!

  2. Väldigt bra och intressant läsning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.