Frågestund


Nu är det snart två år sen jag hade frågestund senast, vi kör igen tycker jag! Man måste inte hålla sig till bloggens ämne, så fråga på om allt möjligt!

Den tjusiga bilden kommer från en plåtning med Apoliva i våras, så pass babe?! Blev sminkad av makeup-esset Sarah Grundén, kände mig finare än nånsin. Läppstiftet är – för jag vet att ni kommer fråga – Apoliva Lipstick i nyansen 07 Mörkröd. Ryktet säger att den hade ”PMS” som arbetsnamn. Känner att den informationen behöver komma ut.

16 Kommentarer

 1. Hej 🙂

  Jag vet att jag har frågat om det här tidigare vid nåt annat inlägg för längesen, men tycker bara att det är sjukt intressant och minns att du gav ett så bra svar.

  Det är det här med att ha Det Där Självförtroendet att röra sig och ta plats vid till exempel de dyrare sminkdiskarna eller på nån fancy restaurang, sånt självförtroende som är väldigt klasskodat. Hur är det för dig? Har du fått med dig det från uppväxten eller har du strugglat och känt dig fedt obekväm?

  I och med mitt jobb måste jag ibland röra mig i miljöer som jag ALDRIG skulle ha access eller våga gå till privat och känner mig jämt så in i helv osäker och rädd. Försöker alltid att validera mina känslor och påminna mig om varför jag är socialist, hehe, men fuck vad jobbigt det kan vara. Försöker också alltid att säga till mig själv att jag är på ”samma lag” med personalen, dvs jag tjänar fett lite men befinner mig ändå i ett rum med övre medelklassmänniskor med Det Självförtroendet. Är liksom en klassvandring uppåt vad som krävs för att känna att man är existensberättigad i dessa rum? :/

  Massa kärlek till dig! Mvh ditt största fan

 2. 1. Grej som du vill ha men inte tänker köpa pga tex dyr eller opraktisk etc?
  2. Om du bara fick använda en produkt för hudvård och en produkt för smink, vilka skulle det vara?
  3. Har du någon favorit färgnyans?
  4. Din största pet peeve när man ska försöka handla saker att ha i ansiktet? Personligen är det bristen på ingredienslistor -.-
  5. Ungefär hur stor procent sanning tror du det finns i påståendet att kvalitet hänger ihop med priset?
  6. Vad är den mest dekadenta skönhetsrelaterade saken du äger?
  7. Har du tips på en godsak
  8. Hur hittar du motivationen och inspirationen att blogga?
  9. Någon sminkteknink som du tycker är under- respektive överskattad?
  10. Har du nån favorit skönhets youtuber?

 3. Hej!
  Är nyfiken på att höra hur du tar hand om ditt hår. Efter att ha tvättat håret maniskt i flera år, plattat varje dag utan värmeskydd – och varit allmänt destruktiv vad gäller mina stackars lockar – har jag nu försökt börja ta hand om det bättre, tvätta det mer sällan och använda bra och stärkande produkter. Några tips på produkter? Eller tips på skötsel i allmänhet? Hur ofta tvättar du?

 4. Hallå! Kul med frågestund ?

  Som relativt nyexaminerad jurist (blev klar vintern 2015) undrar jag vad du har för planer nu när examen är nära? Känner du att du vet vad du vill arbeta med och vad i så fall?

  Jag har efter min examen arbetat på myndighet (vilket jag gillade, men var rädd att bli för ”insnöad”) och sitter nu ting där jag hoppas på att jag ska få en uppenbarelse och veta exakt vad jag vill arbeta med. Det har ju såklart inte (ännu?) hänt, snarare känner jag att pressen på att göra KARRIÄR nästan bara ökade nu och att det liksom inte ”duger” att gå tillbaka som handläggare när jag är klar. Men samtidigt känner jag att jag absolut inte vill behöva arbeta 50+ timmar/vecka, det räcker liksom att göra det under mina 1,5 år på tingsrätt..Har du något tips som du använder dig av för att kunna avgöra vad som är ”rätt” arbete för dig? Du brukar ha så sunda åsikter, vilket är skönt när man är på en ganska osund arbetsmarknad ?

 5. Hur gick det till när du friade till din man?:)

  Vad har du för inredningsstil? Hur ser det ut hos dig?

 6. Jag vet att jag frågat detta förr men som fellow doftnörd är jag supernyfiken på vad både du och din man hade för parfymer på ert bröllis, vore superintressant om ni kanske båda (hehe) svarade på hur ni valde och om ni tänkte nåt speciellt. ändå så härligt med dofter som får så bra minnen med sig, gud!! längtar själv till den dagen <3 annars kanske bästa eyelinern vore göttigt att veta??

 7. dina bästa musik- och film/serietips!

  hur träffades du och din man?

 8. Heej! Här kommer ett gäng frågor!
  1. Kärlek. Hur träffades du och din man? Och dina bästa tips på att hålla liv i en kärleksrelation.
  2. Katter <3 Kan du inte berätta om katterna, är dom adopterade, personligheter osv.
  3. Jobb/plugg. Har du alltid velat bli jurist eller fanns det annat på tapeten oxå? Vilken inriktning tänker du mest på inom juridiken?
  4. Vad gör du när du är ledig? Fritidsintressen/hobbys etc.
  5. Hur ser du på köttätande? Djurrättsligt/miljömässigt perspektiv.
  6. Mest överskattade men hypade produkterna enligt dej!
  7. Har du nåt tips på att sköta fötterna? Så trist att fotvårda sig själv men behövs ju?!
  8. Vill du visa hur du organiserar dina produkter?
  TACK för så bra, smart och inspirerande blogg!

 9. Hej. Har du tips på rengöring/borttagning av pormaskar för torr hy? (Helst inte dyrt) Allt jag hittar verkar vara till för fet hy. Jag har väldigt torr hy men gud jag har väl pormaskar oxå. Mvh Esther Greenwood.

 10. Hej bästa du!
  Vad ska jag göra åt mina pormaskar o andra orenheter, min hud gillar inte bha-syra och har hört att aha inte hjälper mot sådant (?!) OBS har inte speciellt fet hy, o inte så fet plånbok för den delen heller haha :-))

 11. 1. Hur går det med linserna? Alltså i ögonen. 🙂
  2. Vad är dina tankar angående att feminism på sista tiden blivit lite av ett modeord? Alltså att många kallar sig feminister men att deras feministiska kamp slutar där (typ…regeringen?) riskerar begreppet att urholkas eller ska man ba va nöjd över att fler inser könsmaktsordningen och dess konsekvenser? Kan man ställa krav på hur mycket en person ska kunna/göra för att ”få” kalla sig feminist?

  Tack för en helt brilliant blogg!!!!

 12. Hei!

  Kul med frågestund! Jeg har brukte parfymen stella two in on peony fra stella mccartney fra den først kom på markedet, til de rundt 2013ish gjorde den discontinued. Det er som en kjærlighetssorg som aldri går over, og jeg er nesten helt desperat etter å finne en erstatter. Jeg bruker nå stella, ulike parfymer fra Narciso Rodriguez , Van Cleef & Arpels og Féminin pluriel fra Maison Francis Kurkdjian. Poenget er at jeg tester fremdeles, men jeg finner ikke hjem. Håper du kan hjelpe meg, du virkes som en som har prøvd litt forskjellig. Toppnotene er rose og peon, midt noter er pepper, og base notene er patchouli, cedar og amber. Har du noen forslag?
  Hilsen en desperat norsk leser

 13. Åh! Jag undrar om dina bästa tips för att navigera i parfymdisken/på nätet för den som inte vet exakt vad hen vill ha och dessutom tappar intresset för att gå runt och sniffa ganska fort. Min käre sambo är i parfymletartagen och vill växla upp från ungdomssynderna – han har uttryckt att han inte vill dofta ”som alla andra”, att han inte direkt gillar bästsäljarna på vårt lokala Åhléns och att han gärna skulle ha en kunnig persons vägledning. Vi bor i Uppsala så Stockholm finns ju inom räckhåll, men förutom NK och COW har jag dålig koll på vad som står till buds. Plus internet! Bästa ställen att köpa samples på? Sry för romanlång fråga men älskar när du skriver om doft och älskar typ doft tack vare hur du skriver om det PUSS!

 14. Hur förvarar du ditt smink och vad är dina bästa tips mot pormaskar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.