Olfactive Studio Panorama

**Inlägget innehåller annonslänkar**


Olfactive Studio
Panorama EdP (895 kr på Gents) letade sig hem till mig tidigare i våras, men är inte en nyhet. Den har redan tre år på nacken, så den lever liksom i det där tråkiga träsket mellan nyhet och modern klassiker. Den är varken eller. Som nail art-trenden som var all the rage för ett par år sedan – det känns ju inte aktuellt längre men det är inte heller som att man blir nostalgisk när man tänker tillbaka på det, för det har inte passerat tillräckligt lång tid.

Hursomhelst. Allt med parfymens presentation skriker ”PREMIUM!!!!!!!”, den uppfyller alla kriterier för att kännas som ett alibi för en person som behöver skaffa sig en vuxen och balanserad aura. Kanske en person som behöver känna att den har kontroll över sitt liv. Nån som äter en Piggelin till middag för att maken är ute på stan. Nån som kommer hem till folks välstädade hem och tänker ”adulters keep adulting”. I en smäcker flakong i klarglas, med blytungt svart lock finns en vacker mossgrön juice – en av de snyggaste i mitt parfymskåp. Men doften är såklart ännu bättre.

Miguel Sandinha ”Sheats Goldstein House”

Olfactive Studio låter parfymörerna inspireras av fotokonst. Panorama är knuten till ovan bild av fotografen Miguel Sandinha – vibben stämmer helt överens med hur parfymen doftar. Luftig, hög, aromatisk, grön, sval. Wasabi och gräsnoter, fikonlöv som jag vanligtvis inte gillar, citronzest, granbarr och patchouli. Äeh. Ni fattar. Sagolik. För den som inte vill binda sig till en flaska innan man har doftat finns det samples att köpa för 49 kr på Gents. Säljs med samtycke från distributören såklart. Fiffigt.

Fotot föreställer Sheats Goldstein House, ett osannolikt stycke organisk arkitektur insprängt i kullarna ovanför Los Angeles. Ritat av John Lautner och uppfört 1963 – känns kanske bekant…

(Foton från jamesfgoldstein.com)

… är det inte lite bekant på nåt sätt..? Den som gissar rätt på vad jag fiskar efter får en puss. Ledtråd: bowling. Medan man funderar gör man gott i att provsniffa på denna friska fläkt.

9 Kommentarer

  1. Åh jag tyckte väl att det såg bekant ut! Nästan så man blir lite sugen på White Russian! Helt sjukt läckert hus.

  2. The big lebowski! Och åh vad jag gillar ditt sätt att beskriva dofter. Du och LMC kan skriva om dofter jag är ganska 100 på inte är min smak, men ändå känner att jag måste prova enbart pga beskrivningen!

  3. Åh huset ser ju ut som att en bondskurk skulle kunna bo där… goals

  4. Charlies angels ?

  5. Är det Charlton Hestons hus? Tänker på ”Bowling for Columbine” 😛

  6. Det huset finns (som är så sjukt snygg) med på serien Snowfall, vilket för övrigt handlar om 80-tals svart kultur och vad CIA häll på med att mörka knarkhandel. Sååååååå sjukt bra.

  7. Har du provat fler av Olfactives dofter? Jag köpte ett sample kit och tycker att alla 7 dofter har typ samma underton, någonting i stil med gammal vind där en primadonna förvarar sina scenkläder. Vet inte vad det är för doftnot men det tränger igenom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.