Veckostädning av fejset: triple masking

**Inlägget innehåller annonslänkar**

Detta är en form av städning som jag inte tror att man får RUT-bidrag för, men kanske borde man få det p.g.a. bra för Sverige! Jag har under många år haft ett hudvårdsintresse som varierar i intensitet – ibland är jag supernitisk och följer min rutin till punkt och pricka varenda morgon och kväll, och ibland är jag så trött att jag inte ens tvättar fejset eller använder SPF (skulle dock ALDRIG somna med smink, alla har en smärtgräns och där går tydligen min). Men trots fluktuerande engagemang under veckorna har jag lyckats upprätthålla vanan av att en gång i veckan ge ansiktet en rejäl djuprengörande omgång med en rad ansiktsmasker.

Jag sätter upp håret med mitt oumbärliga hårband från Skincity, och så lägger maskerna enligt följande princip:

  1. Mild AHA-mask som masseras av med varmt vatten och handduk, detta för att exfoliera hudytan samt öppna upp porerna och (TW) mjuka upp deras innehåll eeeewwwwwwwwwwwww
  2. Djuprengörande lermask som drar ut sebum och tilltäpptheter och mattar ner litegrann.
  3. Lugnande fuktmask som avslutning.

Denna kombination känns logisk och jag har kört med den i flera år. Det sista steget har jag lagt på först på senare tid, när jag insåg att jag på så sätt kan börja beta av alla fuktmasker jag har i mitt beautyskafferi. De masker som ingår i denna trestegsraket just nu är:

Kicks Glowing Beauty Exfoliating & Tingling Mask (49 kr på Kicks)

Ljuvlig liten budgetpärla som blivit rätt omskriven av svenska beauty bloggerz – ja, även er gamla flottdrottning gillar denna. Hur kan man inte gilla en lätt exfolierande mask för 49 kr? Förvänta er inget tungt artilleri, utan detta är en perfekt mjukstart för efterföljande lermask. Jag vill liksom inte trötta ut huden det första jag gör, det vet jag kommer straffa sig efteråt. Den här är också perfekt för hudar som är obekanta med syra, effekten är inte så kraftig att den riskerar att förstöra hyn – däremot känns den rätt mycket! Den sticker och pirrar även på min syravana hy, vilket kan vara värt att notera om man absolut inte gillar hudvård som känns. Men jag älskar det. På samma sätt som jag älskar träningsvärk.

Andra masker jag använt i detta steg: Gilda Cosmetic AHA Mask (439 kr på Gilda Cosmetic), Maria Åkerberg Papaya Peeling (199 kr på Skincity).

Kicks Glowing Beauty Exfoliating & Tingling Mask

Murad Clarifying Mask (475 kr på Eleven)

En klassisk lermask – alltså en sån som torkar och blir alldeles stel, tyvärr verkar de flesta lermasker vara såna. Till skillnad från många andra känns dock inte ansiktsskinnet helt uttorkat efteråt även om masken i sig blivit torr och dammig. Huden känns balanserad och mjuk, och eventuella hudutbrott i form av blemmor och finnar lugnas ordentligt. Innehåller salicylsyra, zinkoxid, kaolin- och bentonitlera, svavel (som var The It Ingredient mot problemhy för några år sen) och även mjukgörande glycerin. Den bränns lite på nyligen exfolierad hy och doftar medicinskt, typ kamfer eller menthol eller liknande – men det lägger sig snabbt och resultatet när man sköljer av är en uppfriskad väl rengjord hy som mår BRA.

Andra masker jag använt i detta steg: Exuviance Purifying Clay Masque (399 kr på Hudoteket), Paula’s Choice Skin Balancing Oil-Absorbing Mask (269 kr på Skincity).

Murad Blemish Control Clarifying Mask

Acasia Skincare Recovery Mask (395 kr på Lyko)

Jag gick från att vara måttligt imponerad av denna mask till att verkligen längta efter att få lägga den i mitt trötta fejs. Den är perfekt som sista steg i en storstädningsrutin med exfolierande och djuprengörande masker; huden kan behöva lugnas efter sådan behandling. Mandelolja, hyaluronsyra, nyponfröolja och massa annat gött som lugnar och fuktboostar blossande eller irriterad hud, men också fin på nystädad helghud som inte nödvändigtvis behöver lugnas utan bara mysa lite. Jag sköljer inte av denna förrän morgonen efter. Ja ni hör ju! Ren bliss.

Andra masker jag använt i detta steg: Vita Liberata Self Tanning Night Moisture Mask (479 kr på Lyko) (recension här), REN Wake Wonderful Night-Time Facial (549 kr på Hudoteket) (inlägg här), & Other Stories Anti-Stress Sleeping Masque (110 kr på & Other Stories).

Acasia Skincare Recovery Mask

Just idag storstädar jag fejset extra entusiastiskt för att jag imorgon söndag ska vara med i TV4 Nyhetsmorgon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Och prata om parfym!!!!!!!!!!! Första gången i live-tv för mig dårå, rätt pepp! Lämnar denna lilla info nugget längst ner för er som orkat läsa ända hit, hehe. Tune in kl. 10:40!

Ha d!

4 Kommentarer

  1. Alltså Annahita jag älskar din blogg så himla mycket du är min aaaaaabsoluta beautybloggare. Älskar din casual writing style och ditt sätt att educate utan att låta nedlåtande och bara allt, plus att du är så jäkla vacker! ? I många fall kan jag inte ens använda dina hudvårdstips för vi har totalt olika hy, men att läsa om dina rutiner och product empties osv. gör mig så glad och allt du skriver om smink och parfym etsar jag in i minnet. Så jag ville liksom bara säga att för en liten osignifikant 21-åring är du himla betydelsefull ?

    • Lilith! För mig är du stor och signifikant och amazing. Tack för din underbara kommentar. Vad har jag gjort för att förtjäna så jävla underbara läsare? <3 Blessed varje dag.

  2. Hej! Asså, jag är desperat! Har fått massa finnar som ploppar upp efter att jag tagit ett sommarbreak med syror. Vet du någon punktbehandling för finnar som faktiskt fungerar??? Tack för grym blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.