Anastasia Beverly Hills Glow Kit Ultimate Glow

Nog för att alla skulle må bättre av att ha en punkattityd till sminket (dvs. WHATEVER FLOATS YOUR GOAT), men alltså vissa saker är jag ändå ganska noga med. Jag vill inte att ögonbrynsprodukter ska dra för mycket åt rött. Jag vill inte att highlighters ska vara glittriga. Högkvalitativa lystriga highlighters utan glitter finns en masse nu, och Anastasia Beverly Hills Glow Kit Ultimate Glow är en av de senaste årens absolut mest hyllade på highlighterfronten. För nästan 600 sköna kronor kan man haffa ett eget kit. Det är mycket pengar, men den är hajpad som fan och verkar sälja bättre än gymmedlemsskap efter nyår. Man kan ju undra om den är värd att köpa – vilken tur att jag har den hemma och vet svaret!


Ultimate Glow-paletten består av sex nyanser i olika grad av värme och olika mängd lyster. Helheten är tyvärr en delikat besvikelse, och är dessvärre min första erfarenhet av ABH:s produkter. Om man är en highlighterälskare och använder det så gott som dagligen så kan det såklart vara kul att ha en palett med flera olika valmöjligheter – frågan är bara om man behöver sex stycken highlighters, varav de flesta är dammiga och opigmenterade och minst hälften är så lika varandra att de knappt går att skilja åt?

Snow är en mjuk kallvit highlighter med många användningsområden och är också den, utöver kanske White Sand, som har något slags existensberättigande. De två har rimlig pigmentering, ger en mjuk lyster och är lätta att applicera, men med de andra nyanserna går det direkt utför. Golden Dawn är väl kanske helt okej, men när man applicerar den inser man att den verkar sakna ”grundfärg” och mest består av pyttesmå glitterkorn. Det är ännu värre med hela den nedre raden; Sunray, Amber Gold och Hot Sand är i mina ögon tre nästan helt identiska dammiga glitterkakor med totalt undermålig pigmentering.

Ja… Jag säger inte att de är fula, bara att man får mer valuta för pengarna om man gnuggar fjolårets gamla julkort i ansiktet. Så, nu har några av er förhoppningsvivs sparat 600 kr, you’re welcome.

5 Kommentarer

 1. Haha! Tur att vi har dig!

 2. Hahaha men eller hur! Såg att Kicks hade fått in kittet, blev exalterad och rusade fram till paletten och svepte fingret över Amber gold… pudrigaste skiten EVER ?

 3. Haha fantastisk recension!:) jag var inte sugen på den alls men skulle suget ändå vakna så ska jag ta fram julkorten istället:D

 4. Haha åh ja jag har bara hört sågningar av denna!

  ps roligt att du nämner gamla julkort för innan gemene kvinn fick/vågade köpa rouge kunde man fukta ett rött presentpapper och gnida in kinderna med. Dagens sminkhistorietrivia. Var så god!

 5. Hej!!!! Har tappat bort mig i hudvårdsdjungeln nu till sommaren och mina rutiner rann ut i sanden. Har för tillfället ingen(?!) rengöring utan använder tvål eller någon inte skön, hinnbildande grej från LRP på kvällen och slarvar på morgonen. Letar som en tok men kan inte bestämma mig och har ingen inspiration. Vad kan du rekommendera? Har lite samma hud som du, tendenser till flott och en del finnar som ploppar upp.
  Förresten LÄNGTAR jag till det är dags för en uppdatering av din rutin och/eller en ride or die! Så kul att läsa :-)))
  Puss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.