Veckor som gått

Veckorna efter uppsatsen har runnit iväg, förstår inte vart de har tagit vägen… jag saknar att skriva och hänga med er, men jag har börjat jobba heltid och jag inser nu vilket jäklar arbete bloggare med ett separat heltidsarbete måste lägga ner. Har jobbat heltid förut men har inte reflekterat över tidsåtgången på det här sättet förrän nu kanske? Hursomhelst. Veckorna:

Jag stängde uppsatsprojektet med högsta betyg. Det fanns ärligt talat inte i min värld, jag såg för många brister i genomförandet under processen osv, men det höll ändra fram. Jag vågade inte drömma om ett AB, men plockade hem det ändå – är stolt på ett sätt jag aldrig varit förut. Nu fattas tenta i augusti och sen är jag klar. Vilken grej. På läpp: bareMinerals Gen Nude Matte Liquid Lip Color i ”Smooch”.


Jag har gjort hummus, två gånger, väldigt mycket vitlök. Ska försöka göra detta till en vana. Är ett fan av röror.


Vi tog ut den gamla Ladyn på en tur förra helgen. Sagolikt väder. Som vanligt åkte vi ut till Bromma och Ålkistan och glodde på lyxvillorna, svor lite över överflödet, sådär som alla avundsjuka jantesossar gör, och så åkte hem igen.


Lyckades också få in ett besök på Ginkgo Blommor på Hornsgatan, herrejävlar, vill ha allt, hade inte råd med nåt. Har span på en gigantisk svärmorstunga som är så stor att prislappen är en sån där man behöver ”spara ihop” pengar till. För en växt. Feminismen har gått för långt!


Upptäckte att vår hyresvärd stängt takterrassen för de som inte betalar extra på hyran (SAKNAR ALLMÄNNYTTAN SÅ MKT), men att de har öppnat en annan takterrass i en annan fastighet. Gick ut och glodde på ett av förra veckans många åskväder och fick erfara att mina gamla gummistövlar läcker.

Var på en otroligt fnissig middag på Indio Kitchen med några goa brudar för en framtida go grej. Hängde med Cornelia.

Och Vanessa och Cassandra. Bland annat. Otroligt fnissigt, mysigt samt bra. Och gott. SÅ GOTT!!! Har ni ätit där? Så gott????


Nytt jobb betyder ny väg till jobbet. Räknar mina blessings. Varje dag jag slipper åka kollektivt är en bra dag. Jag har inte ens ett SL-kort längre. Promenerar överallt. Ingen trängsel, ingen stress, inga skrikande barn och inga förseningar att irritera sig på. Men framförallt: ingen trängsel. Wow.


Har ett sommarvikariat hos en arbetsgivare jag haft förut, de har flyttat in till nya lokaler i en fastighet som Stadsmuseet givit en blåmärkning – alltså den högsta klassen av k-märkning för bebyggelse med ett ”synnerligen högt kulturhistoriskt värde”. Ser det nästan som en löneförmån, så jävla fint är det. Varenda detalj i huset, som ritades av Sigurd Lewerentz (Uppståndelsekapellet på Skogskyrkogården i Stockholm, Östra Kyrkogården i Malmö, Stockholmsutställningen, Malmö stadsteater, osv) och uppfördes 1930 för Riksförsäkringsverket, är ett otroligt konstverk. Handtag, ledstänger, fönsterpartier, skyltar, alla hissar… när jag fick en rundtur sa jag till min chef att jag skulle kunna betala för att jobba här. Han verkade inte dela min entusiasm men lät mig hållas, haha.

Historiska interiörbilder, fotograf okänd

Modern interiörbild, fotograf en töntig iranier med borgerlig smak


Jag är en del av samhället nu, när jag jobbar kontorstider – nio till fem måndag till fredag – wow, jag upplever fredagskänsla för första gången sen gymnasiet tror jag? Det högtidlighålls genom Marc Jacobs Le Marc Lip Crème i körsbärsröda ”Oh Miley!”.


Kultiverar min borgerliga smak och ger den näring för att den ska gro. Vi köpte te och kaffe på Sibyllans igår. Det är fint där och teerna är roliga och jag skäms inte alls.


Har druckit folköl och ätit micropopcorn i Blecktornsparken med systrar. Awesome.

Nu i veckan kommer det upp inlägg igen. Om beauty. Och sånt där. Jag ville mest visa vad jag pysslat med den sista tiden och meddela att jag är frisk och mår bra men har lite för mycket att göra just nu. Saknar er!

4 Kommentarer

  1. Sibyllans teer är GULD. De säljs i NKs kaffe och te-disk också. Deras Russian Earl Grey är min favoritdryck alla kategorier typ (hej borgerlig smak lol). Rekommenderar den verkligen!!

    Sjukt nyfiken på det goa projektet ni har på g. Vad det en är kan det ju bara bli bra med sådana stjärnor bakom liksom.

  2. Har saknat dina inlägg! Och fan vad grym du är! <3 <3 <3 (och stor igenkänning på #BorgerligaTendenser)

  3. Grattis till allt!

  4. Så grym du är som seglade det betyget i hamn. I övrigt ser ditt liv rätt behagligt ut, jag gillar såna här inlägg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.