TRE TOMMA: Tre goda!

**Inlägget innehåller annonslänkar**

Här kommer tre tomma förpackningar vars innehåll jag redan saknar.

Skincode S.O.S. Oil Control Clarifying Wash (249 kr på Eleven): En ytterst härlig, lätt löddrande och lätt exfolierande rengöring för fetare hudtyper eller hudar med tendens till orenheter. Den doftar lite blommigt (?) och innehåller typiska ingredienser mot överaktiv sebumproduktion och orenheter, bl.a. salicylsyra och CM-glukan. Den sistnämnda är rätt ny men börjar dyka upp allt mer – återvinns för det mesta ur jäst och är barriärbevarande och påskyndar läkning. Jag har använt denna tub som andra rengöring (dvs. efter sminkborttagning), och har gillat den främst p.g.a. känslan efteråt – en ordentligt rengjord hud utan minsta tendens till stramhet, denna rengöring uppnår den perfekta balansen för min hudtyp. Jag kan dock tänka mig att torrare hudtyper kommer tycka illa om denna, men å andra sidan skulle torrisar kanske inte köpa produkter avsedda för fet hy. På Eleven har de dock gjort lite fel, nota bene, produktbilden föreställer en annan produkt.

Murad Hydrating Toner (349 kr på Hudoteket): Åh! En av mina bästa toners! Är slut! Här har vi en stor jävla dunk av en underbar liten cocktail av hudsnälla ingredienser, så mild och fin. Som många andra toners återställer den pH-balansen efter rengöring, och minskar t.ex. risken för yttorrhet, vilket annars är ett stort problem för mig och andra flottisar. Jag duschar in hela ansiktet med denna, all day every day. Anledningen till att jag gillar den är att den inte känns särskilt aktiv, den stökar inte till det för de andra produkterna i min rutin, utan är bara lugnande och fuktgivande. Jag föredrar att spara på krutet till serum och masker, på så sätt känns det som att jag har lite kontroll över vad jag har i mitt fejs, och vill ha mina ansiktsmistar och toners rätt milda. Murad Hydrating Toner har varit ett självklart inslag i min rutin (← snart dags att uppdatera tbh) så himla länge, den har räckt i ett år, och jag känner mig faktiskt lite ledsen för att den är slut nu.

Jack Black Deep Dive Glycolic Facial Cleanser (249 kr på Eleven): Framtagen främst för ansikten tillhörande mänskliga organismer med XY-kromosomer, men jag har försäkrat mig om att XX-ansikten inte faller av om de använder denna exfolierande 2-i-1-mask. Jag har haft den i duschen sen tidigt i höstas, och smetar in fejset med den innan jag tvålar in mig och shamponerar osv. Den torkar in som en klassisk lermask, men innehåller också glykolsyra och nån aska som är lite grynig, så efter att den har suttit i ansiktet och gottat in sig i 5-10 minuter fuktar jag händerna och masserar av masken. Under finns en pigg och glad och mjuk hud som mår skitbra – ja TROTS att man precis använt vad som i princip är en mekanisk SKRUBB!!!!!!!!!1 Ja jag har slutat förbjuda mig själv att använda såna grejer, jag älskar kemisk exfoliering men kommer inte ifrån den göttiga känslan av att skrubba lite. Fan kan man få leva lite eller, sheeesh… Min brorsa fick även använda denna innan rakning en gång, han hatade det inte om man säger så. Tänker mig att effekten av såna här masker är extra påtaglig för de som annars aldrig exfolierar.

Har nån av er testat nåt av ovanstående? Lemme know vad ni tycker!

2 Kommentarer

  1. Jag har funderat på det här med orenheter och har aldrig riktigt greppat vad det är som åsyftas. Är det smuts utifrån, typ damm och grus och ~partiklar~ eller är det nåt kroppseget? Känns på nåt sätt fel och väldigt dömande att referera till något kroppen producerar som orent? (jaja, jag vet bajs etc) Kanske tolkar in för mycket….

  2. Hej!
    Ständigt på jakt efter produkter som kontrollerar fet/glansig hud (ej acne). Skulle så gärna vilja att den där matta åtrsramade känslan efter rengöring på morgonen skulle hålla i sig hela dagen. Skickar förfrågningar till div. specialister på nätet emellanåt, men känns inte som jag blir tagen på allvar. Verkar som om folk med normal/torr hy har svårare att sätta sig in i hur det är att ha fet/glansig hy än tvärt om.
    Köpte Skincodes handkräm vid besök hos hudläkare i vintras och undrar nu om du testat ansiktshudvård från dem annat än denna rengöring?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.