Thierry Mugler Angel Muse

**Inlägget innehåller annonslänkar**

Hörrni. Den som gillar originalet Angel kommer antagligen gilla denna. Även många av de som har svårt för originalet skulle gilla denna. Thierry Mugler Angel Muse (ca 550 kr för 30 ml, på bl.a. Grand Parfymeri och Eleven) är den nyaste flankern, ny för i år faktiskt. Det här med flankers är ju inte ensidigt positivt – det känns som ett enkelt sätt för parfymhusen att casha in med minimal effort – men å andra sidan fattar jag poängen med att tweaka olika formuleringar så att en person som gillar Angels vibb men kanske hatar kakao eller patchouli kan hitta sin egna Angel. Angel Muse är en smörig fluffig sak som får det att vattnas i munnen, den är väldigt mkt Bakverk och väldigt lite Elegans. Jag tycker inte att det är något dåligt alls, asså let’s be honest, Mugler är många saker men absolut inte ”classy” eller ”subtil”. Notpyramiden ser ut såhär:

Toppnoter

Grapefrukt och rosépeppar

Hjärtnoter

Hasselnötskräm och kakao

Basnoter

Vetiver och patchouli

Toppnoterna, som jag knappt känner av ärligt talat, är uppenbarligen där för att bidra med något fräscht och syrligt som motvikt till allt det smöriga (Lex Citronmarängpaj, som inte hade gått att äta utan syrligheten från citroner). Hjärtnoterna är de mest framträdande och det är också just dessa som ger Angel Muse dess fluffiga, fylliga karaktär. Angel Muse saknar mycket av den där sträva aromatiska patchoulin, alltså den finns där, men inte lika framträdande som hos originalet. Hållbarheten är också mer modest. Den är nästan helt borta efter 8 timmar, vilket i och för sig är mycket mer än godkänt allmänt sett – men, som vanligt, inte jämförbart med originalets 12 timmar eller mer.

Sammanfattningsvis skulle jag säga att Angel Muse är en perfekt doft för den som önskar att den gillade originalet, men kanske har svårt för det där riktigt kraftfulla och patchoulistinna och inte har något emot en mjuk, varm, fyllig doft med vispgrädde, hasselnötskräm och kakao med en touch av patchouli. Den är definitivt Whinar approved!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.