Tjusig reed diffuser från Victor Vaissier

**Inlägget innehåller annonslänkar**
Victor Vaissier

För oss som inte har tid att baka kanelbullar eller bränna salvia för att få till den där goa hemkänslan funkar diffusers asbra. De är också brandsäkra. Vilket är positivt om man har husdjur som skolkade från lektionerna i konsekvensanalys i Livets Hårda Skola. Enligt min erfarenhet är reed diffusers, eller doftpinnar, väldigt mycket ett exempel på att man får det man betalar för. Jag har hittills aldrig stött på en budgetvariant som har sillage som sprider sig mer än 20-30 cm utanför pinnarna.

Fram till nu! Jag har kommit över doftpinnar från svenska Victor Vaissier (175 kr på Eleven), och kan konstatera att här finns det mycket sillage för pengarna. Dessa fem små spretiga pinnar fyller hela vardagsrummet och även hallen med en sublim doft av enträ och röda vinbär. Den varianten jag har heter La Forêt, en mörkt grön och djup doft. Det finns tre andra doftsättningar som jag förutsätter håller samma höga kvalitet som La Forêt; jasmin och andra white florals i Bouquet Blanc, klassisk citronverbena i Verveine (den enda jag inte provsniffat på) och den extremt mysiga/lyxiga/sexiga Noir 89 med mysk och sandelträ.

Victor Vaissier

Hurra!

För priset, ca 175 kr, får man 150 ml doftolja, som räcker i ungefär tre månader. Jag har haft min i en månad ungefär, och den är nästan halvvägs. Antagligen kommer den ta slut innan tre månader har gått. Vet inte exakt vilka variabler som påverkar hur länge doftoljan räcker, men jag kan tänka mig att oljan går åt snabbare om flaskan står på en dragig plats till exempel.

I övrigt är det hela högst okomplicerat; doftoljan är redan i flaskan när kartongen öppnas, och doftpinnarna (så jävla snyggt med svarta ju) petas ner efter det nervkittlande dramat Öppna Plastkorken Utan Att Spilla Ut Doftolja (på bio since forever). Efter nån timme är rummet fyllt av doft. Ett tips till den otålige är att doppa pinnarna i doftoljan och sen vända upp och ner på dem direkt och sätta ner andra änden i flaskan, då sprids doften ut lite snabbare.

Bu!

För en lyxigare finish följer en metallhylsa med, som man ska trä över flaskans mynning. Eller nej, rättelse, det följer med två stycken – en i silverfärgad metall och en i en varmröd koppartonad metall. Detta känns spontant… otroligt onödigt. Jag fattar att tanken är att man ska kunna välja vilken man tycker är snyggast men asså, nej, vi behöver inte mer valfrihet. Tycker att man ska ta bort den ena metallhylsan och sänka priset litegrann. Inte för att de är dyra. Men ändå. Känns som resursslöseri med att låta konsumenten välja vilken färg på metallhylsan man ska ha på sin doftoljeflaska som räcker i tre månader. Det är inte som att det sätter en enorm prägel på hela hemmets ambiance om jag väljer silver eller koppar… Vad ska jag göra med den andra hylsan nu liksom? Äe. Onödigt.

Victor Vaissier


På det hela taget tycker jag dock att doftpinnarna från Victor Vaissier är ett utmärkt jäkla köp. Very mycket lyx för rätt lite pengar! Märket har också utmärkta flytande handtvålar som jag älskar, och doftljus och handkrämer. Förpackningsdesignen är så jävla min kopp te, sådär Scandinavian Nouveau Riche, ja formmässig jackpott skulle jag kalla det för. En fantastisk present till en själv, och kanske ännu finare present till nån annan.

Victor Vaissier finns på Lyko.

6 Kommentarer

 1. ”husdjur som skolkade från lektionerna i konsekvensanalys i Livets Hårda Skola”

  Fnissar sönder mig åt detta pga kan relatera så hårt. Min katt försöker typ gosa med tända ljus trots att hon svett bort morrhår både en och tre gånger tidigare i sitt liv. Så detta var ju ett toppentips!

 2. Alltså vet inte om min lgh suger hårt eller varför, men min diffuser är snart slut?? Så surt då jag verkligen älskade forêt-doften! Blir väl bara te å knata och köpa en ny! Gott att du är tillbaka med postandet för övrigt, du har varit bittert saknad!

 3. dorismatilda

  Victor Vaissier är så himla bra. Men, en liten varning om Noir ’89. Diffusern och doftljuset som har samma doftnamn luktar väldigt olika. Där doftljuset har en varm och sötaktig underton som bryter av mot tränoterna, så är diffusern skarp och drar åt herrparfymshållet.

  • OUFF bra input! Det ska jag tänka på. Vad synd ändå!!! Älskar ju Noir 89.

   • dorismatilda

    Ja, doftljuset är ju underbart! Så tråkigt egentligen. Apropå hur snabbt diffusers går åt så beror det på hur många pinnar man stoppar i har jag förstått det som. Har bara en pinne i min nu och då blir det lite mindre doft.

 4. Måste provsniffas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.