Bestialisk

**Inlägget innehåller annonslänkar**

OMFG VILKEN JÄKLA BEST!!!!!!!!!!1 Var min första tanke. Det känns så underbart uppfriskande med nylanseringar i mainstreamfåran som finns i butiker man faktiskt kan ta sig till rent fysiskt – som har lite karaktär, lite personlighet, lite cojones. Guilty Absolute EdP från huset Gucci (pris 795-1270 kr på Eleven) är all that och lite till. Den lanserades alldeles nyligen, och i detta könssegregerade samhälle återfinns den på herrhyllan. Knata dit vettja, betrakta den vackra enkla flaskan, med den djupa bärnstensfägade juicen, ta av locket och känn dess kalla tyngd i handen. Det här är inte skräp, förstår ni.

Det är den första doften som Alessandro Michele varit och petat i sen han tillträdde som creative director hos huset Gucci. Det märks att att han försöker ändra riktning. Näsan bakom doften är Alberto Morillas, som gjort några av de absolut mest sålda och prisade parfymerna i modern tid, bl.a. CK One från Calvin KleinFlower by Kenzo och alla dess flankers, Miracle från Lancôme, nästan alla Marc Jacobs dofter, några av Crystal-dofterna från Versace, typ alla Omnia från Bvlgari, den fruktansvärda Acqua di Gio från Armani. Han har också anlitats av flera nischhus; By Kilian har anlitat honom sex gånger och han ligger även bakom den allra fräckaste doften vi i Casa Whinar äger; Opus VII ur Library Collection från Amouage. DÄR snackar vi not wearable. Den är rentav stötande. Och jag har lärt mig att faktiskt älska den. Jag nämner inte den utan orsak; den är faktiskt otroligt lik Guilty Absolute i sin generella ”vibb”. Man skulle kunna tänka sig att Alberto Morillas har trott på idén med Opus VII så mycket, att han försökt göra den tillgänglig för fler plånböcker.

Amouage Opus VII – en riktigt fräck en

Många recensioner av Guilty Absolute är förskräckta, chockerade, ja rentav kränkta. Guilty Absolute säljs som en flanker till originalet Guilty och marknadsförs med en av de mest karaktärslösa Hollywood-stjärnorna jag kan komma på; Jared Leto. Jag tänker inte ens lägga in några bilder på kampanjen för de kommer bara påverka bilden av den här parfymen, i negativ riktning. Gucci borde marknadsfört den med en annan person som har lite mer vuxna associationer utan åldersnoja, till exempel Idris Elba, eller Jeff Bridges (ja jag älskar honom, är det så fel). Eller varför inte Cher, eller Grace Jones. De borde också gjort den till en fristående doft, och inte yet another flanker i Guilty-serien. För den här är unik i mainstreamfåran, och det ger folk felaktiga förväntningar. På Fragrantica håller vissa på såhär:

De whinar (ja!) om att den luktar ”kemiskt”, som plåster eller desinfektionsmedel på en vårdcentral, att den är ”outrageous”, ”audacious”, ”obnoxious” och ”not wearable”. ”Made me sick to my stomach”, säger de. Jag vet att parfym och doft är ytterst subjektivt, och att de dåliga recensionerna delvis beror på att Gucci sålt in denna på helt fel sätt, MEN SNÄLLA RARA alla kan inte dofta rakvatten. Förväntar man sig ”fresh”, ”contemporary”, ”youthful”, eller ja – menlöst rakvatten, typ en välstruken Ralph Lauren-arisk svärmorsdröm, och sätter näsan i Guilty Absolute – ja då blir man besviken. För det här, hörrni, det här är en smocka rätt i planeten, full av bensin, läder, vetiver, tränoter, lite patchouli. Den är helt fucking underbar och jag blev golvad, ägd och rakt av smällkär från första sniff.

Det folk syftar på när de pratar om de kemiska toppnoterna är enligt min näsa kalligrafibläck – Guilty Absolute är tydligt besläktad med M/MINK från Byredo i det avseendet (det uttalas tydligen ”emm emm ink”). Den är oljig, tjock och riktigt fyllig, men samtidigt bibehåller den en friskhet som gör den bärbar. Hållbarheten ligger på en 5-6 timmar, självklart längre på kläderna. Sillage är inte särskilt fräck dock, den håller sig relativt nära huden, vilket är till dess fördel kanske, eftersom att folk tydligen är såna jävla mesar när det kommer till Parfym med Personlighet. Ska jag anmärka på nåt är det väl kanske att det är un poco del töntigt att den är designad för att se ut som en flaska whiskey. Men jag kan ta det, om jag får allt det andra.

Självklart kan även kvinnopersoner använda denna, även om den doftar som Tony Soprano. Den passar bra i svalare väder, eller till kvällen. Den är underbar, och jag har burit den nära nog varje dag sen den kom hem till oss. Alla kommer inte älska den, men alla borde åtminstone prova den.

3 Kommentarer

  1. Ohoooo måste knipa ett prov på den här asap! Låter verkligen up my alley.

  2. Gucci Guilty Absolute är helt jävla underbar! Lädret är bland det bästa jag känt och då är det inte ens en favoritnot för mig (förutom i Zoologist Rhinoceros). Fantastique ??

  3. ”Påminner om min sydeuropeiska farfar, i hans läderfåtölj” var sambons utlåtande = bra betyg. Jag la provet i min (billiga lindex-)väska och nu doftar den dyr läderväska tillhörande Rut Euler, professor i psykologi.
    Ja tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.