En påminnelse på första maj

Barbara Kruger – Untitled (I shop, therefore I am), 1987

Hej. Det är första maj. Jag har inte publicerat nåt på ett tag, men kände ett behov av att titta in lite snabbt och lämna denna påminnelse:

Ingen av de produkter du läser om i den här bloggen är sånt som du behöver. Om du står i valet och kvalet; avstå hellre från att köpa. Inget av det du köper kommer göra världen till en bättre plats; den enda konsumtionen som kommer förändra något är antikonsumtion. Allt det du till slut inte köper. Jag fattar att det framstår som hyckleri när jag har en skönhetsblogg, pepprad med produkter och annonslänkar i var och varannat inlägg, men det är ändå den känsla som dominerar över alla andra. Precis som för några månader sen är jag yr över att sitta mitt i köpstormens öga, det besvärar mig kanske mer än det borde. Men en konsekvens av detta är att jag blivit bättre på att prioritera; vad jag ska skriva om, vad jag själv lägger pengar på, vilka events och pressvisningar jag går på, hur jag tar in informationen och vad jag vidarebefordrar till er. Jag övar mig och försöker bli bättre!

En tråkig sak är att jag har allt mindre tid att lägga på bloggy, och får därför sällan tillfälle att skriva så ingående och nyanserat som jag skulle vilja. På andra sidan spökar ju tanken om att allt inte behöver vara perfekt och att jag bara borde trycka på ”publicera”, så att ni vet att jag lever och bryr mig. Ja även detta är något jag övar på, nån slags balans.

Ni är hursomhelst fortfarande bäst på hela internet! Hoppas ni haft en bra första maj, vart ni än är och hur ni än valt att uppmärksamma dagen. Jag har suttit hemma och deklarerat och skrivit på uppsatsen.

3 Kommentarer

  1. Tack för att du är en så vettig och fin person! Och hoppas uppsatsskrivandet går bra.

  2. Håller verkligen med och blir ibland sjukt trött och måste ta en typ detox från allt som har med beauty att göra trots att jag har ett stort intresse för det. Blir så arg på mig själv när jag får värsta ha-begären efter ögonskuggspaletter trots att jag redan liknande hemma. Tycker det är supersvårt att hitta balansen när man har ett intresse för en branch som är så präglat av ”köpköpköp-mentalitet”
    I alla fall – stötte på någon slags subkultur på youtube för några dagar sedan och det här inlägget fick mig att börja tänka på det – tänk your average beauty och lifestyle vloggare men som istället för att visa upp otroliga mängder smink visar upp hur lite smink den har, aka minimalist makeup collection.
    Kanske är helt sist på bollen men har inte sett något sådant tidigare i de forumen (alltså självklart finns mentaliteten att använda upp innan man köper nytt ofta hos äldre generationer men har inte sett liknande hos lifestyle-bloggare). Har du stött på detta? Vad tror du om det, något som kan sprida sig som en kontrast till 3 miljoner liquid lipstick-trenden eller bara trendigt med minimalism? Vore intressant att höra vad du tänker kring det!
    Tack för bästa bloggen förresten!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.