Tre tips! Budget, mellan och lyx!

**Inlägget innehåller annonslänkar**

Hallå där. Det är mulet och blåsigt, havet låter så mycket att man inte hör trafiken. Har tillbringat förmiddagen med att gå igenom en hel massa deprimerande rättsfall, och behövde rensa hjärnan genom att skrolla i olika webbshoppar… blev påmind om allt gött smink jag lämnat hemma, haha.

NYX Jumbo Eyeshadow Pencil i ”Milk” (69 kr på Eleven)
Den goaste vita ögonpennan jag har – använder den till allt möjligt men allra bäst gör den sig som bas när man vill åt riktigt maffiga färger på ögonskuggan, eller bara smeta i vattenlinjen, över de undre fransarna och lite överallt för en väldigt vaken punklook.

Clarins Instant Light Lip Comfort Oil i ”Honey” (189 kr på Skincity)
Jag fick hem denna som pressprov förra året, i ett extremt fint försommarpaket från Clarins’ svenska distributör Scanco (ladies wassup!), och den lilla rektangulära flaskan glömdes bort bland alla stora kartonger av solskyddskrämer och after sun-produkter som lanserades samtidigt. Jag återupptäckte den i tidigt höstas och har använt den varje dag sen dess. Lägger sig tjockt och fint över läpparna, ger bra med fukt som sitter kvar i många timmar. Har nämnt den förut, i ett inlägg med honungstema. Den doftar saftigt av blommig honung, inte kväljande utan bara underbar. En av ytterst få produkter jag kommer köpa igen för egna pengar när denna tar slut, pga 1) älskar den och 2) har faktiskt råd hahah.

Blithe Pressed Serum Tundra Chaga (510 kr på Eleven)
Kärlek vid första ögonkastet, rakt av! Blithe är nytt i Sverige inom k-beauty och jag hade ingen annan erfarenhet av detta märke än att jag stött på namnet nån gång. Denna tjocka brungråa hudvårdspudding är en ren njutning för vilket ansikte som helst, den är sval och mjuk i konsistensen och smälter in jättefint i hyn, utan att den liksom ”försvinner” – nej den sitter kvar ovanpå som ett gott lager av fukt. Men vad fan är ens ”pressed serum”? Kände mig extoorrremt osäker men kan nu konstatera att det är en mix av serum och fuktkräm. Jag ersätter dock inte serumet med denna utan använder den mer som sista steget i min kvällsrutin (pga ingen SPF). Ska göra huden ”fastare”, vad fan betyder ens det? Jag tycker att den räcker långt som en ljuvlig smekning av svalka och fukt för vilken hudtyp som helst. PS. Chaga är en svamp.

I övrigt intet nytt på sydfronten (åh gud vilken uttjatad jävla prettokliché, biter mig själv i armen nu som straff), jag har hemlängtan och separationsångest och jag har inte hunnit bada en enda gång trots att stranden ligger 50 meter från dörren. Jag hittade för övrigt en sån himla fin kommentar om mig och min blogg på Reddit i en tråd om non-english speaking beautyfolk, kommentaren gjorde hela min dag. Tack, kära främling (?), I see u. Du gjorde min dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.