Minimal sminkväska på resande fot

**Inlägget innehåller annonslänkar**

Om nån händelsevis skulle ha missat att jag förflyttat mitt pick och pack till Spanien denna vår så kan jag ju upprepa att: jag har förflyttat mitt pick och pack (dvs. dator, böcker och hudvård) till Spanien. Jag bor hos mamma för att skriva klart min examensuppsats (med den lockande rubriken ”Arbetsgivares rehabiliteringsansvar vid alkoholmissbruk”). Eftersom att största delen av mina resor är ett par dagar korta, ja de kallas väl för weekends, så är jag inte så van vid att packa för långresor när man är borta många veckor i sträck. Jag är inte heller van vid resor som är mer bizniz än pleasure, utan brukar alltid packa med mig saker med avsikten att de ska användas när man ”går ut”.

Denna resa skiljer sig dock helt och hållet från hur jag brukar resa annars, eftersom att jag bara ska skriva och knappt vara ute och roa mig. Därför har jag packat en gigantisk necessär för hudvård och en pytteliten sak för sminket, som jag inte ens är säker på kommer till användning. Jag har varit här i två veckor hittills och har inte använt sminket en enda gång. Det är varmt, jag sitter mest och skriver och när jag väl går utanför huset njuter jag av att inte ens kolla mig i spegeln innan. Men vi tittar ändå in i sminkväskan, p.g.a. kul:

BAS

By Terry Touche Veloutée i nyansen ”Cream” (ca 419 kr på Skincity): Jag skippar foundation och tar istället en lätt concealer i klickpennaformat; när min hy har bra dagar är denna i princip allt jag använder i basväg (förutom puder för att fixera, pga. ja flottequeen etc). Just det exemplaret jag har kärvar lite i klickfunktionen men den brukar skärpa till sig om jag dänger den i bordet lite lätt. Jag gillar finishen, att den är lättblandad och praktisk att bära med sig. Den beskriver sig själv som ”Highlighting Concealer Brush, Ultra-Smoothing Full Coverage”, och jag kan då rakt inte hålla med om att den är full coverage. Å andra sidan är By Terry inget spackel-märke, så detta kanske är Terry de Gunzburgs bild av vad heltäckande spackel är… NEwayz, älskar denna, har den alltid med mig på resa! Nyansen Cream är en perfekt match till min egna hudton.

Vichy Dermablend i stickform i nyanserna ”Sand 35” och ”Nude 25” (170 kr på Lookfantastic): Om ovanstående inte räcker till kompletterar jag med dessa heavy duty-concealers från Vichy, som t.o.m. täcker tatueringar. Jag minns inte vilken av dem som är varm respektive kall, men hursomhelst tar jag den kalla under ögonen och den varma på blemmor och rodnad i resten av fejset, och när jag säger att jag ”tar” dem så menar jag det lättaste lager som är fysiskt möjligt – dessa blir kakiga annars. Men täcker bra, ja det gör de.

Make Up Forever Ultra HD Microfinishing Pressed Powder (några hundralappar på Sephora??? sorry, men Sephoras svenska PR-byrå har inte jättebra rutiner för tillhandahållande av prisuppgifter): Jag packade med denna för att den hade en perfekt smal dosa med en stor spegel i locket, och formulan var pressad = spillfri. Har hittills inga anmärkningar på den, och i vanlig ordning älskar jag att den är pigmentfri.

Eco Tools Powder Brush från paketet Lovely Looks Five Piece Set (299 kr på Eleven): Jag har en mkt svag punkt för sminkborstar, jag älskar nästan alla förbehållslöst, men jag har på sistone blivit så förbannat trött på de gigantiska varianterna som verkar bli allt vanligare. Man har ett yttepyttelitet borsthuvud som sitter fast på ett två meter långt handtag, som stöter i spegeln och fastnar i kläder och så petar man sig själv i ögat och ja jag raljerar men ni förstår vad jag menar (jag kollar på dig Kat von D, med en puderborste lika lång som min underarm, fan löjligt ju). Eco Tools har en god vana i att regelbundet lansera småkit med reseborstar, och jag använder dessa mer än mina 70 ”vanliga” varianter. Denna puderborste tar nog priset faktiskt – den är ful som stryk, men handtaget är inte längre än mitt långfinger, borsten är rejält konstruerad i bambu och återvunnen aluminium. Borsthuvudet sitter bra i limningen och håren är av cruelty free taklon-fiber (per legio för Eco Tools). Fibrerna har bra svikt men sprider ändå ut sig på ett fint sätt över huden, så den är inte stum eller stel utan fluffig och flexibel med lagom stadga. Jag har i princip slutat använda nästan alla andra puderborstar till förmån för denna. 🙂 Även rougeborsten från samma kit är bomb af.

TonyMoly Pandas Dream Dual Lip & Cheek (ca 100-120 kr ??? på Sephora): Multifunktionell prodde som är lätt att applicera utan en knippe applikatorer och verktyg, jag bara gojsar med mina smutsiga små trollfingrar och duttar på kinder, läppar, ögonlock, ja där det behövs lite liv. Paletten innehåller en laxrosa och en fuchsiarosa färg. Håller fint på fet hy trots krämformatet, men om jag har dem på ögonlocken så ser jag till att pudra efteråt.

& Other Stories Sequin Ray Luminising Quad (170 kr på & Other Stories): Aah, my trusty steed det senaste året, jag använder denna konstant. Ger en saftig lyster och minimalt med glitter. Hoppas hoppas hoppas att de inte tar denna ur produktion!

 

& Other Stories Sequin Ray Luminising Quad


ÖGON

Divaderme Brow Extender II i nyansen ”Ash blonde” (haha japp!) (359 kr på Lyko): Detta är UDDA. Det är en kosmetisk produkt för brynen, i pulverform, med fibrer, i en liten glasflaska med doe foot-applikator, som är baserad på lera och ”italienska örtextrakt” (men absolut)… ja den är lite av allt möjligt. Den är dyr också, så jag förstår att det kan vara en uppförsbacke att köpa en sån här själv, men jag kom på mig själv med sträcka mig efter den varje dag under hela vintern och våren, så då kastade jag ner den i sminkväskan. Effekten är mer HERREGUD VAD MKT BRYN snarare än duttelidutt.

Urban Decay Brow Tamer Flexible Hold Tinted Brow Gel i nyansen ”Dark” (ca 180 kr på Feelunique): Ugh, så onödigt långt namn på en självklar liten produkt. En färgad bryngel som INTE gör brynen till frasiga larvkadaver utan ger volym och fluff. En liten lättmanövrerad borste, och ja, det ser ut som att formulan innehåller lite fibrer också.

NABLA Magic Pencil i nyansen ”Nude” (88 kr på Glossgods): Att ha en ljus penna i vattenlinjen har blivit mer standard för mig än mascara och NABLA gör de allra bästa. Till skillnad från de allra flesta pennorna jag testat sitter denna hela dagen, nej inte en ”genomsnittlig arbetsdag” eller ”lagom tills man kommer hem” – hela dagen. Dessutom uppskattar jag att det finns flera varianter av nude; de har light nude, nude och dark nude. För det där priset borde detta vara en stapelvara.

Apoliva Mascara Volym i nyansen ”Brun” (139 kr på Apoteket): Apoliva har skakat liv i sin makeuplinje rätt nyligen och den första produkten jag testade var den som hette Dubbel Effekt, den med både fibrer, volym, längd, lite allt möjligt. Fan vilken ljuvlig mascara det är! Vet att även Ida Kyllerman gillar den. Tänkte därför ta med mig den andra varianten och testköra den. Medan Dubbel Effekt ger MEGAFRALLOR har Volym en mer diskret och lätt vibb – ibland vill man ha det! Det känns ändå appropriate när det är 25 grader ute.

LÄPPAR

Marc Jacobs Beauty Le Marc Lip Crème i nyansen ”Oh Miley!” (ingick i ett julkit med fem st minisar för ca 400 kr på Sephora): Om jag bara får ha med mig ett enda läppstift väljer jag alltid ett rött. Jag tror inte att jag kommer ha användning för denna för att vi går inte direkt ut på restaurang här, men OM vi åker in till Málaga ska jag ta med mig denna. Har använt Le Marc-läppstiften förut och har aldrig blivit besviken; välpigmenterade, bra hållbarhet, roliga färger, saftig lyster. En perfekt semester för den som är trött på fnasiga döda flytande läppstift.

Marc Jacobs Beauty Le Marc Lip Crème Oh Miley!

Allt fick plats i en liten rektangulär necessär från Kicks. Dock: nu när jag ser sminkväskan utplockad och uppställd i prydlig givakt ser jag ju att den inte är så ”minimal”. Jag kunde inte ens hålla antalet produkter nere under tio. Skulle jag på förhand fått definiera begreppet ”minimal sminkväska” hade jag kanske dragit till med att den får innehålla max fem produkter. Isåfall hade jag plockat bort allt utom concealern från By Terry, pudret och puderborsten, bryngrejen från Divaderme och duopaletten från TonyMoly.

Hur gör ni när ni ska packa lite respektive minimalt med sminkprodukter? Vad är det ni helst tar med och vad är the bare minimum?

13 Kommentarer

 1. Imorgon åker jag och bästis till Málaga och Sevilla. Är duktigt pålästa när det gäller flamencobarer, katedraler och moriska trädgårdar så efterlyser inte på något sätt en ”Málagaguide” , men ändå: Ge oss ETT tips om vad som helst som inte bör missas! Puss&kram!

  • OMG vad kul!!! Älskar den här jävla stan! Ni får tre tips som jag alltid går till när jag är här:

   * Restaurangen Bodega El Pimpi på Calle Granada 68. Ni kommer förstå när ni kommer dit.
   * Antigua Casa de la Guardia på Alameda Principal 18. En bar som endast serverar söta viner från Andalusien. Väldigt avspänd vibb, finns inte ens stolar att sitta på. Bakom baren står gubbar 70+ och serverar samtidigt som de gaggar loss med varandra, och notan skrivs med krita på bardisken. Inte så chic men extremt mysigt.
   * Parfymeriet SAC Parfums på Calle Granada 44. Enbart underbara nischdofter med flera märken som inte finns i Sverige, t.ex. Mancera, Clive Christian och Aedes de Venustas. Har skrivit om dem några gånger förr, bl.a. här och här. Det sistnämnda inlägget innehåller lite mer tips!

   Hoppas ni har det underbart!!! Säg till om ni går till nåt av ställena och lemme know vad ni tycker!

   • Tusen tack! Vilar ut på hotellet efter lunch i saluhallen och promenad på stranden. Siktar på El Pimpi ikväll. Lycka till med skrivandet?, bra ämne hälsar fd fackordförande!

 2. Jag kom precis till Chicago där jag ska vara de närmsta två månaderna. Kan ju säga att det ej var helt enkelt att packa necessären, ville liksom tömma hela badrumsskåpet i den. Tröstar mig dock med att det finns flera Sephora här 🙂

 3. Hmmm får jag bara ta fem grejer hade jag tagit 1. foundation (förstår verkligen inte er som lyckas använda bara concealer, det är ju samtliga porer i T-zonen jag vill täcka, inte en röd liten fläck. kul för er i alla fall!), 2. ögonbrynsgel (om de inte är nyfärgade men det kan de ju sluta vara över natten typ). 3. rouge (går att ha på ögonlocken) 4. mascara (pga albinofransar) och 5. puder (för HERREGUD man är väl en oljeshejk)

 4. Jag skulle helst ta med: Silk crème foundation från Laura Mercier, deras dubbla concealer, ögonbrynsgel, ögonbrynspenna, krämskugga i stiftform, vattenfast mascara, pot rouge från Bobbi Brown och nån läppenna eller läppstift.

  Bare minimum: Ovan nämnda foundation, Bobbi Browns rouge för det kan man använda på läpparna, ögonbrynspenna + gel 🙂

 5. Själv har jag förskottspanik då jag och mamma ska åka till Spanien i början av juni med enbart handbagage??? All min hudvård?? Vad ska jag ta med?? Minikluttar av allt? Är så jävla inte en minimalist så relaterar STARKT till ditt val av smink!

 6. Jag och en kompis har påbörjat en tradition och åker till Malaga varje höst (i höst blir det tredje gången)! Älskar Malaga, dina tips (maten och vinet) är riktiga höjdare. Jag efterlyser dock de där små pärlorna som är så svåra att hitta som turist, så har du några tips mottages dessa tacksamt!

 7. den pyttelilla gudinnan

  läppstift är alltid prio ett om jag ska hålla sminket så enkelt som möjligt för det är bara att slänga på och pang så är man deluxe. Favoriterna är viva la divas vanliga läppstift men har också ett från nyx och kiko som är trevliga. Har jag mer tid/plats/ork brukar det bli mascara, nån kombo av eyeliner pennor och kanske lite ögonskugga ovanpå för nån kul färgskiftning. Återkommer ofta till blå eyeliner men senaste tiden har jag gillat guld/bronzig också ^^

  • Wow, intressant! Du är säkert ganska tillfreds med din hy, gissar jag?

   • den pyttelilla gudinnan

    jag är inte superintresserad av huden, ser den mest som brödet på en macka, det är pålägget(sminket) som är den roliga biten, brödet ska bara inte vara äckligt och gå sönder typ. x) Tänker liksom att visst det vore nice med flawless hy, men jag är för snål/lat/ointresserad för att göra mer än minimalt med den.

 8. Åh jag har nog aldrig riktigt lyckats packa en riktigt minimal sminkväska om jag inte bara ska bort över en natt. Då brukar necessären alltid innehålla åtminstone mineralpuder med tillhörande borste, färgad bryngelé och en fransböjare och såklart: läppbalsam. Men om jag reser ett par dagar packar jag verkligen för en katastrof. Kan liksom inte hålla mig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.