SPF till läpparna

Hörrni det här med att strunta i SPF för läpparna kan ge ödesdigra konsekvenser. Fråga bara Therese Johaug. Plötsligt står man där mitt i störtloppsbacken med läppar förstörda av tredje gradens brännskador, och sen åker man dit för doping och blir en paria inom sitt skrå och förnedrad inför hela världen och så är hela skiten över. Ja, det finns helt klart en korrelation här.

Kiehl’s Butterstick Lip Treatment (195 kr på Åhléns, NK och andra återförsäljare) är t.ex. inget att frysa åt. Med 25 i solskyddsfaktor och lite gottiga oljor och allehanda mjukgörare – allra mest kokosolja, men även sheasmör, bivax, mandelolja, olja från citronskal osv – är detta det enda läppe jag tar med mig till min månad under den spanska solen (nej, okej, jag har med mig andra läpprodukter, men denna har jag med mig överallt). Ytterförpackningen skryter med att den innehåller ”lemon butter”, det är högst oklart vad det är för något men INCI:n visar iaf att formulan innehåller extrakt från citronskal och även olja från citronskal (”lemon peel oil” och ”lemon peel extract”, wat). Hursomhelst är den smörig och krämig och ger även en fin lyster, inte kletig eller tunn. Många SPF:er känns sträva och svidiga på läpparna och är även rätt äckliga om man råkar få lite i munnen, men denna har aldrig gett mig problem.

Butterstick Lip Treatment finns i en hel radda med färger också, utöver denna pigmentlösa. Jag har t.ex. en blekrosa variant som heter Petal Pink och den gör tyvärr att det ser ut som att jag har munsår, pga looken ”diffus rodnad utanför läppkonturen”.

Förpackningen är för övrigt alldeles jävla utmärkt, en hylsa med skruvkork (ja!) och gummerad yta, praktisk och helt idiotsäker. Helt klart Whinar approved!

5 Kommentarer

  1. Citronsmör är ju det där överjävligt goda smöret man gör till grillade grönsaker (smör + salt + citronzest + lite saft kanske) tänk att det passar till hudvård också :)))

    Är så avundsjuk på att du skriver exjobb i Spanien att jag tyvärr ej kan kommentera det, men hade jag kunnat göra det hade jag sagt att det låter ljuvligt.

    • ÅH GUUUD så pass sugen på grillade grönsaker med citronsmör nu!!!!!!!!! (Ja det är hemskt gött att vara här men det var jobbigt under fredagen och lördagen efter attacken, känns helt sjukt att vara långt hemifrån nu!)

  2. Tänk att en bild på ett läppe kan se så drömmig ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.