David vs. Goliat: BECCA Champagne Pop vs. Gloss Piña Colada

Okej, en av de mest hypeade sminkprodukterna de senaste åren är highlightern Champagne Pop från BECCA Cosmetics. Jag fick den som pressprov rätt nyligen och kände hur något riktigt girigt kom över mig – ja, även en luttrad och trött beautybloggare får pirr i magen ibland. Några månader tidigare hade jag kommit över en annan hypead highlighter, okej kanske inte lika internationellt spridd som BECCA men ändå, nästan alltid slutsåld hos leverantören: Piña Colada från Glossgods (f.d. Gloss of Sweden).

Vad har vi?

BECCA Cosmetics Shimmering Skin Perfector Pressed ”Champagne Pop” (ca. 400 kr)
Oj oj oj, hypens mamma. Jag tycker att alla BECCA:s förpackningar är rätt snygga i den där färgen de kallar för ”maroon metal”, men den här känns ganska ful? Gråbrunt gummi och borstad aluminium är inte direkt min palett, men ja som bekant är det inte utsidan som räknas, ens när det kommer till skönhetsprodukter. Med stor andakt svepte jag Champagne Pop över kindben, amorbåge, näsrygg, ögonbrynsben och resultatet var… glittrigt. Och jag tycker att glitter känns totalt overdone i mitt flottiga fejs till vardags, jag får det helt enkelt inte att funka.

Glossgods Highlighter ”Piña Colada” (199 kr singel/159 kr refill)
Denna kommer inte i en lika påkostad förpackning, utan en vanlig burk i svart plast med skruvlock, så där ligger Glossgods definitivt i lä (elleeeeer? det beror kanske mer på hur man ser på det). När vi dock pratar om det som faktiskt spelar roll – dvs. hur produkten ser ut i ens trötta jävla anzikt – ja då är det dags att lyssna. För den här lilla budgetpärlan har en totalt oglittrig lyster, kanske med en dragning till skimmer ibland, men verkligen på ett sätt som funkar även för såna som gärna undviker glansighet i ansiktet. Något mer sval i tonen, lite mer rosa än guldig liksom, super delish!

Fattar ni nu varför jag aldrig tar swatchbilder??? Här försöker jag tala mig varm om hur lystrig och glowy Piña Colada är och ser den bara ut som grått damm på bilden??? Kan nån radera mig.

Aja, för den som föredrar lyster framför glitter är Glossgods Piña Colada både finare och billigare. Extra plus såklart för att man stöttar bossiga bizniz females från Norrland, träffade dem under Daisy Beautys resa till Rom förra våren och blev tokkär i dem båda. Finner man utrymme i sitt hjärta för en saftig lyster i irriterande förpackning, och drar en linje mellan förpackningen och det låga priset, så är det här ett säkert kort för en highlighterälskare.

Ha de!

6 Kommentarer

 1. Vilken fin bedömning! Vi håller på och uppdatera våra förpackningar, så jag skickar en uppdaterad så fort den släpps. ❤?

  Kraaam!

 2. Jag älskar Gloss Pina Colada! Använde den ca dagligen förra sommaren.

 3. Hahahha ”kan nån radera mig”.

  Har gett upp highlighter pga flott och ständigt blank meeeeeen jag fick ett skimrande bareminerals-puder som jag tror är tänkt att användas över hela ansiktet som setting (LOLLLL det glittrar ju, flott-rasar stilla när jag tänker på det). Hur som helst: Det är precis lagom skimrande för att ha lite av på kindbenen utan att se oljig ut.

 4. Har verkligen all jävla respekt för personer som är royals på att ta swatchbilder för HUR FAN GÖR MAN!!! Antar att de har någon annans arm de fotar i perfekt studiobelysning pga CAN’T even. Bra försökt dock bby, vi lekmän kan blott göra vårt bästa. ?

  • Jag inser att jag ska lämna det helt till de mer erfarna kollegorna, ska göra det till allmän praxis att hänvisa till andra bloggare som tagit bra swatchbilder. Varför översvämma internet med swatches när det finns skitbra redan??? Haha.

 5. ÄÄÄÄLSKAR Pina Coladan! Så. Jäkla. Fin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.