LH Cosmetics Infinity Palette

Hallå vår vän Linda Hallberg har ju lanserat ett eget sminkmärke?! I höstas fick jag hem praktpjäsen Infinity Palette från LH Cosmetics och jag har av någon konstig anledning inte skrivit om den ännu. Den känns ganska självklar liksom, den är så basic, lika grundläggande i sin approach som bomullspads, kanske är det därför jag inte skrivit om den hittills. Vad finns det att säga liksom? Det är åtta färger och du kan använda alla till allt. Det är alltså inte ögonskuggor eller rouge eller highlighters eller så, det är pressade puderprodukter och du bestämmer själv vad du vill göra med dem.

Palettens färger ska dels vara ”buildable”, alltså ska de kunna läggas skirt men också byggas på ad infinitum, och dels blandbara sinsemellan. Man kan skrapa upp lite och blanda med transparent läppglans och göra ett läppstift. Man kan använda dem med fuktad borste och få till fetare pigment. Ja, ni fattar vinken. De är till för att lekas med.

Min perfekta brynfärg får jag till med Cigar och Fornax, alla mina rougebehov är täckta av både Andromeda och Pinwheel, jag kan blanda till en fin bronzer med Maffei och Zwicky, beroende på hur solbränd jag är. Cigar ensam är en perfekt sval contourfärg, och allihopa används som ögonskugga. Asså, det känns lite banalt att räkna upp alla användningsområden jag hittat hittills för de är så många? Man ser ju bara at a glance hur många variationer som finns. Om man ska vara sån så kan jag ju bara påpeka att det med åtta färger finns över 40 000 möjliga kombinationer. (Ja jag googlade)

Som jag konstaterat tusen ggr så är jag skitdålig på swatches – bollar därför nyfikna läsare vidare till Spindelsven, som har fixat fram utmärkta sådana.

Det finns nog ingen som sminkar sig som inte har användning för Infinity Palette, ja, det vore väl någon som jag själv, som redan har allt, haha – men jag använder denna jättemycket ändå! Det första jag tänker på är att det är en PERFEKT palett för nybörjare, typ era barn eller yngre syskon som precis har börjat sminka sig, eller ja även mer rutinerade individer som bara inte hunnit använda smink ännu. Den är perfekt för de som har en begränsad lust att sminka sig, de som bara vill ha sitt nuclear kit som alltid ska funka. Den funkar också för oss som älskar att sminka oss och som njuter av att hitta nya göttiga variationer. Den passar er som reser mycket, eftersom att paletten är otroligt tunn (typ, en halv centimeter?) (mycket mer portabel än min gamla älskling Love Your Selfie från PÜR) och lätt. Den är konstruerad i stadig papp och har en stor spegel i locket, locket har också magneter på kanterna så den hålls stängd. Detta gör den synnerligen resvänlig, men om jag får önska något till nästa palett vore det att det också skulle finnas ett gummiband eller knytband runt, för jag har flera gånger råkat ut för att paletter i papp har öppnats under resan och gått sönder. *DJ hängslen och livrem*

En annan grej jag tänkte på, med ”personligheter” och MUA:s som lanserar egna produkter – alltså personer som är kända innan produkterna – jag får en känsla av att de ofta vill inleda med något stort, spektakulärt och färggrant och vifta med sina fina fjädrar. En gigantisk svindyr kollektion, lyxiga förpackningar, massiv marknadsföring och ultraavancerade high tech-produkter. Linda väljer en helt annan väg, och lanserar en avskalad grundpalett, som ändå ställer vissa krav på användaren. Inga krusiduller, bara en palett som rest tillbaka till rötterna. Det är ett sånt jävla baller move, som verkligen säger mycket om vem hon är i sin yrkesroll. And I respect the hell outta that. ??

Men huromhelst. För 399 kr tycker jag att detta är en no-brainer, man får ut absurt många mil ur de slantarna. Finns att haffa på LH Cosmetics och Bangerhead.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.