Mimosa

Här ska ni få se på budgettips från denna skata som tyvärr alldeles för ofta tipsar om svindyra grejer. Jag får hursomhelst ofta önskemål på att skriva lite om ”vardagsprodukter” ibland, typ bomullstops och handtvål – bomullstopsen har jag redan skrivit om här och nu kommer ett gott tips på handtvål som inte kostar lika mycket som en bättre flaska rödpang:

Mimosatvålen från Gunry. Ja alltså Gunry, det där ansiktslösa budgetmärket med hygien- och hushållsprodukter som dräller i alla hyllor på typ ÖoB. Vi beställde hem denna i samband med att vi handlade mat på MatHem.se (HUR BEKVÄMT???? och med lite list och framförhållning behöver man inte ens betala för frakt, herregud), och ja jag älskar den? En halv liter flytande tvål som doftar väldigt mjukt och sött, och väldigt realistiskt av mimosablommor, ja det doftar LYX för 26 kr flaskan! Det rör sig alltså om en stor dunk göttig handtvål med en osedvanligt lyckad doft, för skitlite pengar. Make no mistake – här är det doften som är det centrala, ingredienserna i övrigt är säkert en tragisk cocktail av uttorkande tensider, men det är inget lite handkräm inte har kunnat åtgärda.

Förutom mimosa finns det också varianter med edelweiss, ros och lakrits, och förutom på MatHem.se finns dessa rara droppar säkert på Willys, Åhléns, Rusta, Coop Forum osv etc.

5 Kommentarer

  1. Jag VET att jag är tråkig och petig men det är bara för kul: vad i himmelens namn är ”the steppe nature of Italy”? Och var finns den? Mimosa växer överallt här i Italien och några stäppar har jag aldrig hört talas om. Gunry, Gunry…

  2. Hej Annahita!!
    Jag har under många år haft problem med akne, (finnar, pormaskar, white-heads, fet hy you name it..) och har provat många produkter genom året för att hitta en bra rutin! Just nu så använder jag en rengöring från Eucerin, som är till för att hämma talgproduktion, morgon och kväll, och exfolierar huden två gånger i veckan med en skrubb från Clinique, anpassad för oljig hy. Det jag skulle behöva tips om är framförallt en bra ansiktscrème som inte täpper igen porerna och som minskar uppkomsten av finnar och fet hy! Och som ger fukt!! (Extra plus om den kanske har spf/solskydd och kanske läker gamla ärr också?) Alltså typ en mirakelcrème haha. Jag har provat många crèmer men inte hittat någon som har gett fukt och varit lättabsorberad utan att ha gett fullt av finnar, pormaskar och glansig hy i slutet av dagen! Skulle vara sååå tacksam om du har några bra tips? <3 Och sen, finns det något mer steg i min enkla hudvårdsrutin som jag borde lägga till? Använder för övrigt ingen foundation eller puder!
    Tack på förhand för svar! <3

  3. guu var på klubb häromhelgen och det spred sig en LJUVLIG doft på toan (när händer det nånsin?) och det var pga japp, you guessed it GUNRY handtvål! dock den med ROSMARIN-doft, har inte luktat på mimosan men lär ju steppa upp handtvålsgamet nu. så sjukt att man kan ändra hela sin bild av ett varumärke enbart av en ”dyrare” formgivning (typ minimalistisk formgivning och brun ”apoteket”-flaska?

  4. Åh läste i tron om att vi pratade om Mimosa – drinken tills du skrev mimosablommor hehe. Tänkte typ ”rödvinstvål nästa”.

    Men! Jag vill egentligen fråga något. Kan du skriva om din utbrändhet och hur du kom tillbaka på banan igen? Är en fellow jur stud som inte gick utan sprang in i väggen termin 5. Nu på sabbatsår och så otaggad på att komma tillbaka till jurist-och AB-hetsen. Men saknar juridiken! Har läst ditt inlägg om ställen att plugga på – har du fler kloka råd och vill du berätta om din egen väg tillbaka <3? Kram / trogen bloggläsare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.