FREDAGSFILM: Barberaren från Sevilla

Yas så jag älskar såväl Iron Maiden och Beyoncé som opera och klassisk musik – get u a girl who can do it all. Håller just nu på att bygga en playlist med mina bästa klassiska stycken och operor, och en självklar plats har Figaros aria ur Rossinis Barberaren från Sevilla.

Den amerikanska barytonen Thomas Hampson (med lite snorkig uppsyn???) (älskar han sig själv lite för mkt eller hör det till scenpersonan??) gör en HELT OBEGRIPLIG sånginsats, det är helt bortom mig att en mänsklig röst kan ha den här kraften. Om man ska anmärka på nåt så är det väl att detta klipp inte är från själva operaföreställningen utan verkar vara ett lösryckt stycke som framförs i ett helt annat sammanhang. Hade liksom gärna velat se Hampson IN CHARACTER, med mustasch och peruk i högsta hugg. Men det här är as good as it gets. Besatt av denna man nu. Extra många plus i kanten för sassy subtitles.

Om du tycker att detta är så bougie att du trillar av stolen och inte kan hitta nog med olika sätt att håna mig, kan du åtminstone kolla på klippet för att låta dig fascineras av människokroppen och dess kapacitet:

Presto la barba!

8 Kommentarer

  1. Jag älskar dina fredagsfilmer! Seriöst en liten guldkant på början av veckoslutet

  2. Texten dock: lalalala laaaaaa
    Hahaha

  3. Girl! Jag känner exakt noll jämnåriga som gillar opera som jag. Så glad att jag inte är ensam. Also, wow vilken röst!

  4. Han och Busta Rhymes kan tävla om words per minute! ?

    • Helt klart! Det där partiet där han sjunger så jävla snabbt är tydligen ökänt bland operasångare och ytterst få klarar det med sån grace som vår herre i videoklippet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.