Årets damdoft i Daisy Beauty Awards 2017

Igår var jag på gala minsann, den allra första upplagan av Daisy Beauty Awards, som tidigare annars bara avslöjat alla vinnarna i tidningen. Jag föredrar nog gala ändå, haha asså varför skulle man inte välja gala? Älskar detta nya initiativ. Jag tog endast en bild under hela kvällen, på det vackra taket inne på Norra Latin, som badade i lila ljus.

Jag satt ju i juryn för kategorin årets damdoft. Jag gav högst poäng till Hermès Eau de Rhubarbe Écarlate, och jag är mycket nöjd med att kunna konstatera att övriga jurymedlemmar också verkar ha gillat denna doft. Extra nöjd blev jag när hela stora salen med alla 400 gästerna fylldes av mina ord, det var min motivering som användes som ”Juryns motivering”, kände mig otroligt mallig då måste jag säg.

”Sprudlande löften om ljus och värme påminner en om att vintermörkret inte är evigt.
Pigg och snäll men full av karaktär.”

Ja jag tycker att den där beskrivningen är spot on if I do say so myself – det är en solig och ljus doft, inte alls avant garde eller besvärlig utan tvärtom en riktig jävla crowd pleaser – rabarber och lite bär och inte mycket mer. Men vem fan behöver nåt annat än perfekta söta rabarber? Écarlate är namnet på det scharlakansrött pigmentet, just denna färg går också under namnet racerbilsröd efter Ferraris tävlingsbilar, och ja, även kommunismröd! The more u know, huh. Detta avsnitt av Annahitas Kuriosakarameller är slut för denna gång men välkommen tillbaka nästa vecka!

Skulle jag anmärka på något skulle det väl vara att en parfym av denna kaliber och prisklass förtjänar bättre än att få namnet tryckt i typsnittet Tahoma……… men det är väl sekundärt.

4 Kommentarer

  1. Önskar av hela mitt hjärta att jag kunde älska den parfymen lika mycket som jag älskar konceptet rabarberparfym, men på mig luktar den bara 100% svettig armhåla med söt ”tjejdeo” 🙁

    • Åh vad tråkigt! Tyckte denna var på en helt annan nivå än de andra nominerade. CLEAN Skin Reserve Blend var fin iofs, underskattad! Chanel N°5 l’Eau var katastrofal. ?

  2. I agree on Clea Skin (att den är gravt underskattad), men gillar även Chanel – den enda no 5 som inte får min hud att dofta gammal moster.

  3. I agree on Clean Skin (att den är gravt underskattad), men gillar även Chanel – den enda no 5 som inte får min hud att dofta gammal moster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.