By Terrys Hyaluron-puder är ju lite väl dyrt alltså

**Inlägget innehåller annonslänkar**

I tid och otid tjatar jag om hur mycket jag älskar By Terry Hyaluronic Hydra-Powder, hur det har förändrat min syn på min hud och makeup, hur prisvärt det är för att det räcker i evigheter, bla bla bla. Under många år var det helt unikt, jag hade aldrig provat något liknande och det gjorde sig onekligen förtjänt av hypen för att det länge helt saknades dupes och kopior. Det seglade länge på toppen och kunde kosta en bit över 400 kr utan att det verkade påverka försäljningssiffrorna.

Men nu har resten av branschen kommit ikapp och flera varumärken tillverkar nu egna varianter av såna här puder, som inte är baserade på talk – som traditionella puder, utan kisel, alltså silica. Vissa silicapuder innehåller bara silica (t.ex. Make Up Forever:s variant), medan andra är blandade med andra ingredienser. Talkpuder ger en ordentligt matt finish men har en tendens att framhäva porer, linjer och annan textur, medan silicapudrens matterande effekt är mindre full-on men å andra sidan ser bättre ut på hud med mycket textur.

Jag har hittills hittat två silicapuder som både är jämförbara med BT-pudret och har ett lägre pris. Är de dupes? Kanske inte helt och hållet. Men de kommer bra jävla nära.

Makiash Perfect Finish Loose Powder (279 kr på Lyko): Ett ofantligt finmalet vitt puder, det är så finmalet att det känns fuktigt, om ni förstår hur jag menar. Det har samma svalkande känsla på huden som BT-pudret, och en finish som kommer väldigt väldigt nära. Pudret smälter snyggt in i huden och ser inte dammigt ut så länge man borstar bort överflödet ordentligt. Förpackningen innehåller bara 1 g mindre produkt än BT, så det är helt klart det mest prisvärda alternativet.

Palina High Definition Powder (395 kr på Fina Mig): Den dyrare av dessa två, men fortfarande bättre styckpris än BT. Palinas utmanare har en svag beige ton men syns inte alls på huden. Denna har en fantastisk förmåga att trolla bort porer, helt klart jämförbar med BT, och det kan hända att jag kanske har börjat föredra denna för att den ger en _helt osannolik_ finish. Högre pris per gram, men en mindre förpackning, så det kan väl kanske vara värt det om man inte vill committa till en gigantisk burk!

Båda dessa märken är svenska märken, relativt nya, som har mycket aktivitet ut mot bloggare och skribenter. Jag har dock inte sett dem i mina non-blogging kompisars neccessärer i särskilt stor utsträckning, är det så att det bara är bloggare som använder Makiash och Palina? Det vore isåfall en jäkla waste!

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

8 Kommentarer

  1. Många är contenders, men för mig är By Terry bars bäst. Kan inte hjälpas. Köpte just Estée Edits blekblå finishingpuder med höga förhoppningar: Mja, snyggt inslag i sminkväskan men inte alls samma snygga suddeffekt som BT har.

  2. Jag har också svurit vid BT men sen testade jag Morphes Banana powder, $9(!!!), och jösses vad jag blev såld…
    Morphes variant är ju utan hyaluron, bara rent superfinmalt silica med ljusgul färg. För mig smäller denna högre pga färgen, då jag ibland finner att BT gör mig lite spökvit. Dessutom håller Morphevarianten sminket på plats hela dagen som inget annat puder jag testat innan lyckats med. Ett litet tips bara! Finns bl a på beautybay. =)

  3. Rms un powder har jag, huden blir silkeslen!

  4. kära annahita!! jag har i många år följt din blogg och har tänkt mycket på thierry muglers angel som du alltid verkar återkomma till i dina inlägg. har alltid tyckt att flaskan är så ful, men den har ändå satt sig i mitt medvetande. har alltid parfym på mig och har ägt många olika, men aldrig känt att jag har hittat en doft som är JAG. idag gick jag in på åhléns och fick syn på angel, och jag bara.. jag måste testa. var beredd på att jag skulle känna skepsis eftersom den verkar vara älskad/hatad. JAG ÄLSKADE DEN. började seriöst skratta i affären av ..lycka? det känns så bisarrt att bli lycklig över en jävla parfym men fan, jag blev så jävla förälskad. det kändes som att jag hade hittat hem i parfymhavet!! klickade hem den nu och ser så mycket fram emot att få ha min signaturdoft. vill bara säga taaaaaaaaaaack för att du har tipsat så mycket om den!!!!!!!!!!!! ???? KRAM!!!!

  5. Jag undrar om du har testa Nyx HD-puder, och hur du i så fall tycker att det står sig jämfört med de övriga som du nämner här? Det är ju väldigt billigt, i jämförelse. (Det är ju samma ingrediens, så jag funderar på hur stor skillnad det kan vara liksom? Och varför är det skillnad på olika produkter som alla innehåller 100% silica? Eller är jag helt ute och cyklar)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.