Nytt parfymhus till Sverige: 100 Bon

Igår var jag på lanseringen av ett nytt parfymhus, som bara existerat i 15 månader men som redan känns rätt självklart: franska 100 Bon (”Sån bån”). De köper in enbart naturliga råvaror av nischkvalitet, tillverkar allt i Nice eller Grasse, och de håller priserna nere genom att välja att spara in pengar på reklam och förpackningsdesign och istället lägger krutet på le jus, dvs. juicen, själva parfymen alltså. Man försöker också spara in på resursanvändning genom att sälja refillflaskor till alla dofterna, till ett VÄLDIGT lågt milliliterpris. Det finns hittills tio dofter, tre är ekocertifierade och samtliga är non-gendered och marknadsförs alltså inte till något specifikt kön.

 • Davana & Vanille Bourbon
 • Néroli & Petit Grain Printanier
 • Carvi & Jardin de Figuier
 • Nagaranga & Santal Citronné
 • Eau de Thé & Gingembre
 • Cèdre & Iris Soyeux
 • Labdanum & Pur Patchouli
 • Bergamote & Rose Sauvage
 • Myrrhe & Encens Mysterieux
 • Oud Wood & Amyris 

Alla låter ju helt magiska ju? Jag har tyvärr ett totalt obefintligt luktsinne nu, tror att jag har en förkylning på gång, men asså jag känner KNAPPT någon lukt. Jag kan därför inte uttala mig särskilt ingående om dofterna i sig, så jag ber att få avvakta ett tag tills mina bihålor fungerar igen.

Hursomhelst. Det bästa av allt är priset:

 • 10 ml: 150 kr
 • 50 ml: 450 kr
 • 200 ml refill: 660 kr

Så ja, ytterkartonnaget är i oblekt kartong, själva flakongen är inte direkt det snyggaste jag sett och det hela kanske inte andas lyx och flärd – men det kan jag väl ta om jag får kvalitetsjuice! Hela sortimentet ska finnas på Kicks fr.o.m vecka 6, första veckan i februari alltså, så det är bara att gå in och sniffa. Här kommer lite goa bilder från pressvisningen!

Tidigt som fan. Hotell Skeppsholmen. Frukost. Jessica Blockström (Femina).

Jag har förvisso knappt något luktsinne just nu, men naturlig labdanum och ren patchouli letar sig in i vilka gömda receptorer som helst…

HELVETE vad jag saknat denna kvinna i mitt liv, vi har inte setts alls på senaste. Hon ger mig så mycket kraft, grinade nästan när jag insåg att hon skulle komma. Med hår som en eldfackla svepte hon in och balans fanns åter i universum. Hur kan man vara så vacker? Har ni sett bilderna från Elle-galan förresten??? Helt osannolikt utseende.

Nicolas Brassier, medgrundare till 100 Bon och med bakgrund hos Hèrmes, höll i presentationen på perfekt frenglish.

Alla fick varsin uppsättning av Carvi & Jardin de Figuier i alla tre förpackningsstorlekar, och sen var tanken att vi skulle försöka välja ytterligare en doft att ta hem i presspåsen. Arga Tanten KÄMPAR! Jag valde Labdanum & Pur Patchouli, håller mig såklart inne i min comfort zone.


Ett tips till PR-byråer som vill sticka ut och göra stressade skribenter glada: skicka med dem en blomsterkvast. Vem kunde tro att en bunt tistlar med grönt kunde göra mig så tillfreds.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

6 Kommentarer

 1. jag är så sjuuuuukt peppad på att gå och sniffa på dessa dofter!!

 2. Det här känns ju sjukt spännande! Måste säga att du är en starkt bidragande faktor till mitt relativt nyvunna parfymintresse. Var bl a och doftade på Hermes Terre d´Hermes i lördags och älskade den, så tack för tepz! Tänkte bara kolla med dig ang en annan parfym jag läste en recension av för ett tag sedan, Madonna Truth or Dare, för jag kan för mitt liv inte kan komma på var jag läste det! Iaf, den lät väldigt intressant, MEN tydligen skall det finnas en annan som heter samma, och en av dem är stört vidrig! Och jag vet inte vilken av dem det är. Har du ngn koll? Den som är god av de två skall alltså vara riktigt bra, och låter som ngt jag skulle gilla. Jag kan gå o kolla hos kedjorna självklart men orkar liksom inte riktigt ta mig in till stan för att göra det… och den finns att handla billigt på parfym.se. Alltså väldigt billigt, som i att handla utan att luktat innan. Har du ngn aning/har du luktat själv?

  • Haaaay! MEN så fint, tusen tack för dina fina ord, låter ju underbart att få ha bidragit till detta.

   Jag har faktiskt Truth Or Dare och jag gillar den, det är mycket tuberos och gardenia, den i den vita flaskan. Jag har inte hört talas om att det skulle finnas en likadan som är mycket sämre, däremot finns det en flanker som heter Truth Or Dare Naked men den har jag inte doftat på. Generellt skulle jag säga att inte lita på vad andra säger, utan bara ta dig tiden att gå och sniffa i butik – bara för att vissa avskyr en doft betyder det inte att den inte passar dig! Tänk om du köper den som ska vara ”bättre” och den ändå känns dålig???

 3. Tack så mkt för hjälpen, och du har självklart rätt; jag får pallra mig in till stan och undersöka saken! 😀 Kram på dig <3

 4. Alltså, åh! Avis och längtar efter att själv få lukta på dem!

 5. Sååå peppad på detta! Och det rimliga priset för oss panka men som har näsor som vill bada i saffran och siden 4 life (eller alltså vi som lever på allt csn som går för det gåååår tydligen inte att sluta plugga innan en är totalt skuldsatt)! Har insett min kärlek till Bergamot, så får hoppas att ”Bergamote & Rose Sauvage” inte gör mig besviken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.