Diptyque Tam Dao

De som följt denna blogg länge och läst mina parfyminlägg vet att min parfymsmak vilar på två stadiga ben; antingen gillar jag de tjocka gourmanddofterna eller sträva, stickiga trädofter. Tam Dao från Diptyque hör till den senare gruppen och är en av mina bästa. Jag bytte till mig den av Kakan – jag hade en flaska Ombre Dans l’Eau som jag inte kunde bära för att den påminde mig för mycket om när en vän för några år sen förlorade sitt liv till cancerhelvetet. Kakan i sin tur hade denna flaska, som påminde henne om en dålig tid i hennes liv, och vi kom helt enkelt överens om att byta våra Diptyque-parfymer med varandra rätt av. Helt perfekt, så länge jag kommer ihåg att inte ha på mig den här om jag vet att jag ska träffa henne…

Doften då? Ja det är en relativt okomplicerad historia om sandelträ, cederträ och cypress, väldigt ”balsamic” till sin karaktär. Väldigt enkel och rättfram, inga överraskningar. Kanske lite väl kort hållbarhet iofs, den inleder extremt starkt och överväldigande men redan efter en halvtimme har den gjort reträtt och blivit väldigt hudnära. Inget fel med det dock! Kan faktiskt vara rätt skönt ibland.

Namnet kommer från en skog i en dimhöljd dal i norra Vietnam, och Diptyque beskriver själva doften såhär: ”Recalls memories of the East, the precious, sacred scent of sandalwood in the heat of an Asian jungle”… absolut, DJ Tropikhjälm har rätt till sin åsikt, men för mig doftar den träslöjdssal. Man behöver inte göra det särskilt komplicerat eller pretentiöst. Det här är en skitfin parfym, helt klart besläktad med Hermès Terre d’Hermès (inlägg här) och L’Occitane Eau de Cade (inlägg här), så om man gillar den kommer man även att gilla Tam Dao.

Här kan man läsa om den på Fragrantica.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

3 Kommentarer

  1. asså det trötta skrattsammanbrottet på bussen till DJ Tropikhjälm. Alla på 72:and buss tror jag är nära vansinnet nu.

  2. Älskar när du skriver om doft. Och ÄLSKAR att du har börjat uppdatera mer frekvent, ditt skriveri är så imponerande och har saknats ?

  3. Åh, denna är mitt senaste inköp och jag ällllllskar den?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.