Känslig hårbotten gör mig mordisk

**Inlägget innehåller annonslänkar**

Detta är tydligen ett efterlängtat inlägg! Produkter för känslig hårbotten, som faktiskt funkar fett bra!

Jag har haft en hårbotten som terroriserat mig så gott som dagligen i många år, och det förvärras alltid i perioder av stress. När det är som jobbigast vill jag slita bort hela skalpen från mitt kranium och doppa det i iskallt vatten, det är en alldeles särskild sorts fysisk frustration som påverkar mitt välbefinnande något enormt… när hösten slår om till vinter blir det nästan outhärdligt – det börjar i oktober och kan i värsta fall innebära sömnsvårigheter – och det lugnar sig inte förrän i april-maj. Jag har provat många olika kurer, men bäst hittills har varit finska Sim Sensitive. Under tidig höst kämpade på jag på med Björn Axéns Sensitive Scalp-serie, men retade ihjäl mig på den idiotiska förpackningen och märkte inte heller någon effekt (är generellt högst oimponerad av Björn Axéns produkter), så med en brinnande hårbotten gjorde jag det jag inte brukar göra och bytte boty produkt innan den är ens halvtom. Tack och lov att jag trotsade mitt beautybloggar-OCD just då, för denna kombo har räddat min hårbotten.

Sim Sensitive har flera olika serier, samtliga specifikt framtagna för olika sorters grinig hårbotten, alla produkterna är dessutom silikonfria för den som går igång på sån info. Jag har iallafall fått prova Mild Shampoo 3 (149 kr på Lyko) och Hydro Care Conditioner (149 kr på Lyko) och med en användning lugnade sig min hårbotten totalt. Sen första gången jag tvättade håret med denna kombo har jag inte besvärats av min hårbotten ens en enda gång. Jag är inne på de sista dropparna nu och är lite nervös för hur min skalp kommer må när flaskorna är helt slut.

Användningsmetoden är lite annorlunda; man ska massera in schampot i blött hår och låta det verka i 2-10 min, skölja ur och sen repetera. Samma procedur med balsamet. Det nya för mig är att låta även schampot sitta i och götta sig, vanligen brukar jag bara massera in och skölja ur. Nu har jag verkligen inte tyckt att jag har haft tid med 10 minuters verkningstid för någon av produkterna, utan har hållit mig till 2 min, och det har räckt bra. Jag har ju fått ut den effekt jag ville åt, så jag är nöjd. Tänker mig att längre verkningstid är bra om man har allvarligare hudtillstånd som eksem, psoriasis eller väldigt mycket mjäll kanske.

Produkterna har en svagt gummiaktig, lite kemisk doft, men det är inget som stör. De doftar oparfymerat, if that makes sense. Håret i övrigt blir fint och lätthanterligt, det känns rent och friskt och jag har inget att anmärka på alls. Eller, jo en grej vill jag faktiskt föra till handlingarna, och det är produkternas orimliga namn – logiken är helt obegriplig. Vissa heter 3 (som det schampot jag har), andra heter 1 eller 4 eller climbazole, och jag ser verkligen framför mig att det är lätt att råka köpa fel… Hursomhelst är jag så glad att jag fick prova dessa produkter och kan VARMT rekommendera Sim Sensitive för er andra som har samma problem som jag, så länge man ser till att få hem rätt produkt, haha.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

2 Kommentarer

  1. Åh, det här låter intressant! Jag blev dock irriterad över bristen på INCI när jag kollade runt. Innehåller det sls? Antar att de hade nämnt om det var sls-fritt i och för sig.

  2. Josefin åkerström

    Jag har också så otroligt irriterad hårbotten. Vidrigt med kli och lite ofräscht ibland att krafsa runt och sprida snö kring sig.
    Men jag har hittat Daxxin på apotek som gör hårbotten lugn och skön för första gången i mitt liv. Så himla o-glammig och osexig men lättillgänglig och enkel att använda. Du bad inte om tips men det har verkligen hjälpt mig så jag skrev ändå. Kanske någon med liknande problem som läser kommentaren 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.