Skönhetsbloggaråret 2016


Jag hittade på denna lista förra året (läs Skönhetsbloggaråret 2015: Om topparna, dalarna och lite av krafset däremellan) och tyckte den var så Bra och Klok att jag gör den igen! En sammanfattning av året som gått, ur skönhetsbloggarperspektiv:

Årets insikter

 • Mina läsare. ÄN! ❤️️ EN! ❤️️ GÅNG! ❤️️ Jag kan inte uttrycka med ord hur mycket jag älskar er och allt ni ger mig! Jämfört med förra året är ni många fler, mer än dubbelt så många, men ni är om möjligt ännu klokare, ännu roligare, ännu mer engagerade och hängivna och generösa. Jag hör till en liten skara bloggare – oavsett nisch – som har det enorma privilegiet med läsare som kommenterar och diskuterar i kommentarsfältet och kring mina anslutna plattformar (främst Facebook). Jag och Kakan pratade en del om det i Under Huden, att som skribent lever man för kommentarerna, de driver en framåt och ger en föda och energi för att producera nya texter. Tyvärr är det väldigt många av våra kollegor som sett deras kommentarsfält sina till praktiskt taget noll och intet, trots att besöksstatistiken kanske blomstrar. Ba HELLOO JAG VET ATT NI ÄR DÄR UTE SÄG NÅÅÅT *tumbleweeds*… ?️ Jag är så innerligt tacksam för att ni fortsätter att prata med mig och interagera med mig, det är helt seriöst åtminstone 80% av orsaken till att jag vill skriva mer.
 • Det verkar fortfarande vara högintressant att diskutera relationen mellan smink och feminism.
 • Det är extremt svårt att bestämma sig för vad man ska ha för smink på sitt egna bröllop när man är beautybloggare och har i princip obegränsade produktresurser. Men det blir inte roligare/bättre av att inse att man glömt ögonskuggeprimern hemma när det väl är dags.

Kämpade på med bröllissmink redan i februari……

 • Ansiktsprimer kan inte ersätta ögonskuggeprimer. Se punkt ovan.
 • Jag har i år fått så pass mycket jobb via bloggy att jag helt enkelt insåg att det var dags att starta eget! 😀 *bidniss* Det är skitsvårt och rörigt i början men jag älskar att lära mig svåra saker! Dessutom har jag pluggat både bolagsrätt, skatterätt och företagsekonomi så jag borde ju ha relativt lätt för det här… kan man kanske tycka…

Oj oj, här händer nåt kul med bl.a. Sarah! Undrar vad det kan vara?!?!?

 • Jag kommer däremot aldrig att göra detta till mitt dayjob. Så fort något förknippas med prestation eller plikt slutar jag tycka att det är roligt, och jag behövder verkligen ha detta som en paus i vardagen, en liten oas i öknen. Jag funkar helt enkelt inte på samma sätt som alla som tycker att det är härligt att kunna försörja sig på sitt fritidsintresse. För mig är det jätteviktigt med en distinktion mellan nytta och nöje, och jag presterar allra bäst när mitt jobb är helt särskilt från min person. På jobbet vill jag vara en som jobbar och har en ”seriös” jobbpersona, på fritiden vill jag vara Annahita. 🙂 Jag vill inte att Annahita ska vara mitt jobb.
 • Min nya hashtag #borgerligsmak lyfte inte riktigt på samma sätt som förra årets succé #sminksomkillarhatar
 • Det är EXTREMT HUMBLING att nomineras till ett pris, och det är ännu värre att vinna det. Jag är fortfarande så himla stolt över att jag blev utsedd till Årets Skönhetsskribent, jag ler varje gång jag tittar på den lilla plaketten som jag fick med mig hem. Ett minne för livet.

En av mina mednominerade till Årets Skönhetsskribent, min idol och vän Linnea Öst

Köp

 • Bästa köpet: Det är inte svårt att få koll på vad jag har köpt under året, det har varit så otroligt lite eftersom att mitt behov av beautyprodukter fullt ut tillgodoses av pressutskick. Men Reminiscence Paris Inoubliable Elixir Patchouli köpte jag på rea i våras och har inte ångrat det en sekund.
 • Sämsta köpet: Ja det var ju en doftolja med kaprifoldoft som jag slängde direkt i princip. Helt obrukbar.

Pressprover

 • Bästa pressprovet: Tidigt på hösten skickade Skincity-bossen Annica Forsgren ett ENORMT paket med en massa ljuvlig lyx som jag länge velat prova. Det var inte som att jag ställde det bland alla andra utskick direkt, utan jag så att säga REV UPP DET i nån slags VANSINNIG HYSTERI för att jag kunde inte vänta en sekund på att få klämma på allt.

När Annica Forsgren på @skincityse ba ”Jag plockar ihop ett litet paket till dig!”… ???

A photo posted by Annahita (@whinar.se) on

 • Sämsta pressprovet: Det var nog en ljusgul krämskugga från 3ina. Jag ville verkligen gilla den för att färgen var så oerhört fin, men den blev bara fläckig och ful. En annan jättefin krämskugga som gjorde exakt alla besvikna var Petite Melodie från NABLA, även jag blev grovt underwhelmed av den, tyvärr. Hoppas att de gör om formulan, för färgen är alldeles för fin för att inte kunna användas. ?

Event och lanseringar

 • Bästa presseventet: Daisy Beautys resa till Rom. Holy moly. Jag har fortfarande inte publicerat ett inlägg från sista dagen, men jag tänker på den dagen ofta! Andra bra press”events” är alla där jag fått vara med min älskade Kagemand, min trygga hamn och bästa beautyvän. Vi har t.ex. blivit bjudna på massa trevliga intima luncher av de som vi faktiskt tycker är de bästa PR-personerna i branschen, dvs. Cecilia Bergman på L’Occitane, Åsa Asplund på Apoteket och Tess Jirving på Kraft Group. Även honourable mention: Felicia Geire på Spa Supply, Aida Ghorban-Ebrahimi på Letsfaceit och Mixo Löfgren på Eteritique. Dessa proffs greppar detta med långsiktigt relationsbyggande, att värdera skribenternas olikheter som styrkor, att inte stirra sig blinda på siffror och ”räckvidd” och att skicka pressinfo som pdf:er till mailen istället för buntvis med papper som man ändå tappar bort sen. Tack för att ni gör livet för en beautyskribent lite roligare och lite lättare! ❤️️

Jobblunch på Riche (OMG kan ej fatta att jag just skrev det) med Kakan. Vi väntar på Tess Jirving, Kraft Groups fina PR-geni.

Daisy Beauty Cruise med Karin-joon och Daniel-san. Extremt mysig resa!! Foto: Adaras

 • Sämsta presseventet: Såna events dit man kommer och förväntas ”mingla” och bli fotograferad, inte få någon nyttig information alls och inga produkter att jobba med. Jag har så jäkla lite fritid, så om jag får en kväll över där jag dessutom är pepp på socialt samkväm, så föredrar jag att tillbringa den kvällen tillsammans med mina nära och kära och inte ”visa upp mig” nånstans så att jag kan användas som en reklampelare eller rumsutfyllnad. ?️

  Exempel på annat gott event: vad som helst med Urban Decay

Årets bästa produkter

Här kommer nån slags inofficiell lista på det jag gillat bäst under året som gått. En produkt som dyker upp här innebär INTE att den är lanserad i år, det betyder inte ens att jag provade den första gången i år. Det betyder bara att jag använt den och/eller tyckt väldigt mycket om den under 2016!

Make up

 • BAS: Mina tre favoriter från 2016 som helt klart sticker ut har varit .FÄRG Collection Liquid Mineral Powder Foundation (blogginlägg här), Babor Serum Foundation och Dior Diorskin Forever (blogginlägg här).
 • ÖGON: Mascaran Big Look från PÜR, som ger riktigt maffiga spindelfransar, samt de ljusa ögonpennorna Magic Pencil från NABLA, sitter där man applicerat dem och håller tills man tvättar av dem! Hyperflex-skuggorna från .FÄRG Collection har också använts extremt flitigt.
 • LÄPPAR: Aaaaaaah!!!!!!!!!!! Akademikliniken Pure Lip Intense. Världens. Bästa. Läppbalsam.

Paletter med Hyperflex-skuggor från .FÄRG Collection

På tal om läppar… i höstas hade jag vid ett tillfälle tretton (13) läpprodukter i min väska. Tretton. Thirteen. Treize. Trece. Dreizehn.

 • NAGLAR: Märket Londontown, som var helt nytt för mig. De imponerar som fan med sin hållbarhet, jag får lätt ut en hel vecka utan slitage, trots att det är ett helt vanligt traditionellt lack.

Yung bride

Halloweensmink med ännu en yung (ghost) bride, min lillebror

Hudvård

 • RENGÖRING: Till skillnad från förra året hittade jag faktiskt en rengöring som stack ut, det var Elemis Tri-Enzyme Resurfacing Facial Wash, som jag skrivit om i mitt Ride or Die Skincare Tag samt när jag skrev om min reseneccessär.
 • TONER: En fantastiskt uppmärksam läsare (!!!) skickade faktiskt en produkt till mig som han köpt i tvåpack men inte gillat själv, så jag fick den andra flaskan (!!!). HUR FINT!!! I see u, Ziggi!! ❤️️ Produkten ifråga var La Roche-Posay Serozinc, och jag är inte säker på att jag älskar produkten i sig, men jag blir väldigt glad när jag ser den i badrumsskåpet för att jag då kommer att tänka på mina läsare som är extremt jävla bäst.
 • SERUM: Även denna kategori är lättare i år. Mitt absolut bästa serum under året har varit Murad Skin Soothing Serum. En som är hack i häl är Bioline Aqua+ Intense Moisturizer Nectar In Drops (puh insåg inte vilket långt namn det var förrän jag läste förpackningen nu), med en snarlik juicy hyaluronpackad gelformula som iallafall min hy älskar.
 • FUKTKRÄM OCH OLJA: Tröttnar aldrig på Medik8 Day 360 Rich Formula SPF 30.
 • MASK OCH PEELING: No surprises here; Biodroga MD SK Booster Skin Resurface Acid-Serum Impure Skin. Bäst.

Om nån händelsevis skulle tvivla på att jag har fet hy :]

Hårvård

 • SCHAMPO OCH BALSAM: Jag har varit jättebesviken på alla hårgrejer jag testat i år, allt känns som en axelryckning, en enda lång rad av meh-produkter. Men sent på hösten fick jag testa nåt för min torra och känsliga hårbotten från finska Sim Sensitive; serien System 4. Schampot Climbazole 1 Shampoo och balmsamet Hydro Care Conditioner har fan gjort mirakel för min hårbotten! Måste kanske skriva en utförlig recension.
 • STYLING: Jag har bara använt två stylingprodukter i princip, det är Kiehl’s Smoothing Oil-Infused Leave-In Hair Serum (asså I CANT with these names!!!??) och Rahua Finishing Treatment, de har tagit mitt hår från en svag tvåa till en stabil trea kan man väl säga, haha. Har alltså gillat båda men vi snackar inte mirakel här.
 • BEHANDLING: Saxen. Har ni testat? Den trollade helt bort mina torra hårtoppar!!!

Parfym

Xerjoff Mamluk är årets doft, helt utan minsta tvekan. SOM jag älskat den. Den har följt mig överallt, på alla ställen där jag känner för att vara extra allt, högtidlig och fin och närvarande. Jag skrev om den här. Mästerlig liten sak.

Första och enda gången jag försökt mig på att ”depotta” något hahahahhaha… total slakt

Detta vill jag se mindre av nästa år

 • Pressutskick i enorma kartonger med onödigt mycket emballage, typ en skokartong som innehåller ett (1) läppstift. Extremt kass resursanvändning ur miljöperspektiv, även slöseri av min tid att knata iväg till postombudet istället för att det kan dimpa ner på hallmattan.
 • Pressutskick med budbil som kör på fossila bränslen.
 • Trasiga pressutskick.
 • Skitsnack, mobbing och allmän pettiness från vissa håll av internet slipper jag sjukt gärna nästa år.
 • Slipper också gärna att ekohetsen fortsätter. Om jag hör ”Huden suger upp allt du smörjer på den” eller nåt trams om ”kemikalier” en gång till I swear to god…

Detta vill jag se mer av nästa år

 • Mer parfym. Alltid mer parfym. Nu när nischmarknaden blomstrar önskar jag att jag får grotta ner mig i deras nyheter också!
 • Mer behandlingar. Älskar behandlingar. Är redo för med avancerad hudvård! Även fler Daisy Beauty-events! Är så redo!

Behandling hos Murad

 • Pressutskick i små slimmade kartonger, kompakt packade med minimalt fluff, gärna såna som får plats i brevinkastet. 🙂
 • Pressutskick som skickas miljövänligt, antingen via Posten eller cykelkurir.
 • Och här måste jag svara igen som förra året: mer normbrytande skönhet, fler nyanser, fler olika erfarenheter, åldrar, bakgrunder, könsidentiteter… jag ser hur det sakta börjar röra på sig men HERREGUD såhär långsamt kan det inte gå!!! Jag inser också att jag säkert har missat en hel massa nya roliga bloggar som skrivs av normbrytande beautylovers, så jag tycker att ni som sitter på bra tips kanske kan dela med er i kommentarsfältet!

Sådär ja! Härmed förklarar jag skönhetsåret 2016 avslutat, och ser fram emot 2017 och alla medelmåttiga, lyxiga, onödiga, nödvändiga, förbättrade, inkluderande, miljövänliga och rättvist producerade, klassiska, moderna och uttjatade nyheter som det nya året har med sig. Hoppas ni vill följa med mig även då.

Love u all!

Läs mer:

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

17 Kommentarer

 1. Är så dålig på att kommentera, men följt dig så länge jag kan minnas och tycker du är helt fantastisk!!!!

 2. Jag känner också så, att jag tydligt vill hålla isär jobbet och privatlivet. Kunna kliva ut från kontoret och ba ”doone, nu tänker jag inte mer på det där, ikväll ska jag göra roliga grejer!”

 3. 2016 har ju du exempelvis räddat mitt liv i L’occitane-tävlingen där jag bland annat vann Immortelle Oil make up-removern och insåg att man inte behöver överväga att BEGÅ BROTT bara för att få bort eyelinern en älskar så mycket… TACK! <3

 4. Jaaaa, ert eget inlägg till schampot och balsamet! Skulle vara väldigt sugen på att läsa det, mvh stökig hårbotten 4ever

 5. Nu gäller inte detta dig – men vissa bloggare svarar typ aldrig på sina läsares kommentarer och då blir det inte roligt att kommentera. Jag har en bloggare jag följt i flera år och sedan hen gjorde ”om” bloggen är svarskommunikationen låg och typ ingen kommenterar längre. Allt behövs inte svaras tillbaka på och visst kan bloggaren ha fullt upp med annat, men kom igen, ingen har aldrig tid. Sen tror jag ibland det är lathet hos läsaren – man ids inte.

  Ser fram emot dina kommande inlägg under året och berätta gärna mer om ditt företag!

 6. Jaa snälla ett inlägg om schampot och balsamet! Min hårbotten har varit helt fuckad sen jag blev dumpad i oktober 🙁

 7. Den här sammanfattningen visar varför du är en av dem jag återkommer till! Bra blandning, bra produktinfo, bra tankar (alltså, inte bara ”håller med om”, för det gör jag kanske inte nödvändigtvis alltid, utan att du är bra på att framföra dina argument och lyfter viktiga frågor) <3

  Sen kanske inte min plånbok alltid har uppskattat besöken…(Vann iofs din Luxplus-tävling och försöker lura i den att jag "sparar" massor av pengar där!) 😉

 8. Heja dig! Tycker att du är grym. Läser allt, kommenterar sällan tyvärr. Borde göra det oftare… Särskilt som jag ofta håller med dig eller tycker att du har en klockren poäng/infallsvinkel/punchline! Dessutom brukar du ju svara!
  Håller dock med The cat ovan om att många bloggare inte svarar på kommentarer och då ids en till slut inte heller ge respons. MEN kommentarer som är helt irrelevanta till inlägget typ ”vilken foundation passar mig bäst?” har jag full förståelse för att en som bloggare struntar i… 😉

 9. Hade inte du kunnat göra en lista/tips på dina favoritprodukter (både inom smink och hudvård) med i typ budget -och ”lyx”kategorier? Jag hade velat köpa allt du tipsar om, men ibland kommer livet emellan och en vill kanske äta något under månaden också. Jag har köpt byTerry-pudret du har nämt några gånger, fan vad bra det är!

 10. Även om 2016 sög på väldigt många sätt tycker jag det har varit ett fantastiskt bloggår!

 11. ..och jag är SÅ på mångfald inför det kommande året. Det är dags för fan!!! Ropen skalla, rouge åt alla!!

 12. Att jag då och då går in här (istället för att läsa i RSS) bara för att läsa de kommentarer du får eftersom vi får typ noll nowadays :'(

 13. Mariaandlucky

  Jag håller också på att bryta ihop på alla ”kemikalier” och ”gifter”. Har två små barn o hör folk i min närhet som ”helt slutat smörja in oss, för vi vill inte att bebis (gahh!) ska få kemikalier på huden”. Jag bara jo, jag tar väl heller inte hand om mig som jag brukade, men det är mest för att jag inte vet var huvudet mitt är hälften av tiden och resten går åt till att torka upp diverse kladd efter de två små, dock när jag får möjlighet drar jag fram hela artilleriet för att möjligen kunna göra något åt det där grågröna ansiktet i spegeln. Poäng; det är inte som att vi kletar in oss i diesel och svavelsyra, lämna min Pixi Glow Tonic ifred ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.