Nåt gött på handfatet

**Inlägget innehåller annonslänkar**


Hallå detta måste jag tipsa om! En av mina bästa vardagslyxgrejer är på rea nu! Fortfarande asdyrt, men aja. Grown Alchemist Hand Wash & Hand Cream Twin Set är nedsatt på Skincity till 531 kr (från ordinarie OFANTLIGT DYRA 759 kr) (jag återkommer till detta längre ner!). Under flyttpackandet gjorde jag en specifik kartong för dofter och hygienartiklar som ska packas upp först i nya lägenheten. Där lade jag ner de där extra fina doftljusen jag velat spara på, de lite lyxigare handtvålarna och alla såna där saker, som jag längtat efter att ta fram. Jag tänkte att det nya tomma hemmet kommer kännas lite mindre ohemligt om det doftar gott, att man inte har nån äcklig gammal sprucken Barnängentvål på handfatskanten och ja, det gjorde liksom att jag kände motivation att börja packa upp kartongerna för att hitta min fina doftkartong.

I kartongen hade jag såklart packat ner kitet med handtvål och handkräm från Grown Alchemist, två stora halvlitersdunkar med extremt lyxigt innehåll. Handtvålen, Sweet Orange, Cedarwod & Sage har ju, ja, ”gått varm” (kan man säga så om en tvål?) och tog slut fortare än handkrämen Vanilla & Orange Peel, men det gör inget. Den står fortfarande kvar på handfatets kant och gör sitt jobb alldeles utmärkt.

Handtvålen kändes som en typisk ekologisk handtvål, örtig och mjuk i doften, och lite ”stum” i konsistensen, lite mer koncentrerad. Inte lika halkig som traditionella handtvålar, men löddrar på som vanligt. VÄLDIGT dryg, vilket man bör ha i åtanke eftersom att pumpen förser en med mycket mer tvål än man egentligen behöver. Innehåller bl.a. mandelolja, kokosolja och apelsinolja, och har inte minsta uttorkande tendens.

Handkrämen doftar amaze, ganska vintrigt, är lätt och kladdfri i konsistensen och går in snabbt i huden. Jag hade fått ett mindre nervsammanbrott varje dag om handkrämen som stod på handfatet hade varit av fettig och tjock karaktär, sånt orkar man bara inte med annat än innan läggdags. Funkar även fint på nagelband, som annars har varit i sitt sämsta skick sen den tiden då händerna grävde i sandlåda och kastade grus. Eric älskar också tydligen idén att ha en handkräm ståendes precis bredvid handtvålen, han säger att han kommer ihåg att smörja in händerna oftare då. Ingen blir väl ledsen av karlar med mjuka väldoftande händer.

Nå… priset då. Det måste man faktiskt nämna. Asså även reapriset är så sjukt högt, jag är medveten om det. Sett till milliliterpriset är denna flaska dock en av de billigare handkrämerna jag haft i Casa Whinar, för man får ju alltså 500 ml i vardera förpackning. Jag gjorde en snabb prisjämförelse med några bästsäljande handkrämer och kan konstatera att en halvliter av The Body Shop Hemp Hand Protector eller L’Occitane Shea-kräm hade kostat långt över det dubbla, och ibland det tredubbla.

Så om man vet med sig att man är big on da handcreams, kanske flera ggr dagligen, så är det kanske inte en så dålig idé att haffa en större flaska och ha den ståendes på handfatet. Speciellt inte om man lever med en man och får mjuka manshänder som en bieffekt.

PUSS HEJ!

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

9 Kommentarer

 1. Okej för det första ÄLSKAR jag namnet grown alchemist! För det andra hatar jag att pumpflaskor måste vräka ut produkt? Vet att de vill att man ska slösa på produkt så att de ska sälja mer men KOM IGEN kan vi inte vara lite miljömedvetna en sekund av våra liv också. För det tredje känner jag att lyxig handtvål med matchande handkräm i snygga pumpflaskor är något som är till för människor som har sin shit together. Mvh, ovärdig_tjej_91 med en flaska dove ifylld gammal pump och ingen handkräm på handfatet.

  • OK, 1: Jag älskar det också! 2: Jag hatar det också! Och jag vet att det finns pumpflaskor som inte spyr ut produkt. 3: Hhahah! Jag älskar att detta kit signalerar att jag har mitt shit together. Väldigt bra för mitt personliga varumärke.

 2. OBS nu är det 10 % rabatt på reapriset också. Mvh en som inte kunde tacka nej.

 3. Hej, jag hittade detta och tänkte att det borde vara right up your alley: http://www.thelipbar.com

  De har dessutom byggt sitt företag trots att de i princip blev förödmjukade i Shark tank: http://gazettereview.com/2016/09/lip-bar-update-happened-shark-tank/

 4. Störde mig också asmycket på att den pumpar ut så mycket >:C
  Ällllskar Aesop lite mer faktiskt, doften är bara amazeballs <3

  • Ja, man vill ju spara på de dyra dropparna liksom! Har hittills inte testat nåt från Aesop, kan inte motivera mig själv att köpa nya beautysaker när jag har så mkt hemma 🙁 Och mig veterligen har de inte nån speciell outreach mot bloggare i Sverige va?

   • Får väldigt sällan (aldrig?) utskick på just handtvål så det brukar jag köpa själv, och för 500 ml kör jag på Unn style.

    Har inte sett något mail el. dyl. från dom, känns som ett märke som riktar sig mer mot mode/life-bloggarna? Du vet, som typ Björk & Berries o gänget -_-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.