Doftljus – en hit och en shit

Doftljus! Älskar jag. Jag är en storkonsument, och om presskontakter undrar ifall jag vill prova något säger jag alltid ”DOFTLJUS!!!!! Vill jag ha”. Här har vi två som jag har en åsikt om:

 • & Other Stories Le Coin Lecture Scented Candle (190 kr): Sandelträ och magnolia, mest magnolia tror jag, för den är övervägande mjuk och ”blommig”, på ett bra sätt. Fyller rummet ordentligt med doft, men är inte överväldigande eller kvävande. Sjukt bra brinntid, väldigt fin att se på. Precis som det förra doftljuset jag fick av & Other Stories, Bouquet de Saison, är detta definitivt Whinar approved. *pressprov
 • Zara Home Oriental Light Scented Candle (169 kr): Hemskt stilfullt ljus, stöpt i ett åttkantigt äggskalsvitt glas med metallock med präglad text. Doftar rökt trä, rökelse, ambra, klassisk ”oriental” på många sätt men även Clean-älskaren skulle gilla denna doft för den känns inte tung. Det hela känns väldigt lyxigt och elegant, MEN!!! – ett stort men, tyvärr – för att känna doften måste man bokstavligen stoppa ner näsan i glaset. Sillage är alltså extremt klen, vilket gör att denna produkt tyvärr inte har något existensberättigande, iallafall inte som doftljus. Glaset ska jag iallafall spara och ha sminkborstar i, och locket kommer jag använda som vattenfat under små blomkrukor, så pengarna känns inte helt bortkastade. *thrifty*

Har nån ett doftljus som de ständigt återvänder till – kanske ett som doftar mycket och länge, men inte ger en migrän? Kasta alla tips på mig!

Puss från eder trogne.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

11 Kommentarer

 1. Byredo. Apocalyptic. Skogsbrand.

  Nu har jag inte haft något på ett par år, men så länge dom inte bytt formula är dom sjukt värda. Bra sillage, brinner fint, etc. etc.

 2. Other stories, Växthuset! Jag kommer aldrig köpa något annat. Det är den.perfekta.doften. Varje gång jag tänder det så måste jag sitta stilla en stund och bara lukta och typ stirra in i en vit vägg.

 3. Vet inte om du har tagit upp detta på bloggen tidigare, scusa för utebliven efterforsking isf. Jag undrar till vilken grad du ser sminkbärandet som ett måste, nu menar jag i praktiken? Alltså inte ifall du (som du ju skrivit om tidigare) ser smink som något feministiskt eller viktigt generellt, vilket jag vet att du inte gör, utan hur upplevelsen skulle vara att gå helt sminkfri på stan, på jobb, i skolan, på fest etc i en period exempelvis? Är det ens intressant? Jag tycker att det finns något intressant men deppigt i tanken, i fråga om samhällelig exkludering, normbrott, och allmänt identitetsmässigt. Men jag vet inte. Kanske förstorar jag upp det, men det är något min hjärna återkommande verkar hänga upp sig på 🙂

 4. Jag älskar detta! Fin doft, fin burk och fult pris – som det brukar vara med andra ord 😉

  http://www.poshliving.se/produkt/detaljer/doftljus-octopus-fran-love-warriors/

 5. För den som har så mycket pengar att den fortfarande kan lyxa till det med doftljus, men för lite pengar för att ha råd med de dyrare, fancy varianterna (aka jag själv), tycker jag Muji är värda att titta på! Mina favoriter är Hinoki Wood och Log Fire, plus bonus för att de har (hade?) ett rosa som lärde mig att på franska heter sockervadd ”barbe à papa”. Min barndoms funderingar över vad den där tecknade rosa blobben egentligen var för något fick slutligen ett svar.

 6. Roja! Fantastiska. Men ack så dyra, förstås. Annars återvänder jag till Voluspas Ebony Makassar som doftar mycket tobak, 90 ett bra sätt.

 7. doftljus från muji är <3<3<3!

 8. Jag gillar Yankee Candles Wedding Day väldigt mycket! Så sjukt god doft.

 9. Älskar också Mujis Hinoki Wood och Log fire, mycket prisvärd, lagom stark doft och luktar sååååå gott!

 10. Elsa Bjelkenäs

  Lagerhause grape är amaz!!! Det är mitt budget tips från en som skulle kunna lägga alla mina besparingar på doftljus.
  Mitt bäst är astier de villatte – Delphes. Mitt favoritljus, doften är behaglig men ändå genomträngande & nyfiken. Det finns så många levels i detta doftljus. Plus finaste kartongen & glasbehållare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.