Världens bästa läppbalsam

**Inlägget innehåller annonslänkar**

Läppbalsam ain’t no joke, det vet fan alla. Alldeles för många går runt med sån där jävla Lypsyl som inte gör ett dyft för läpparna, eller så köper man nånting Lyxigt som t.ex. NutriExtra Lips Extraordinary Balm från Vichy, i tron att mer pengar = bättre läppbalsam. Det är bara trial and error här, tyvärr, man måste peta sig igenom otroligt många dåliga och mediokra läppbalsam för att hitta nånting riktigt bra. REN har en himla fin som heter Vita Mineral Lip Balm. Jag har verkligen älskat den. Nackdelen är att den blir dålig rätt snabbt, p.g.a. inga parabener, haha, så det gäller att använda upp den snabbt som fan, inom två månader typ.

Jag har just nu kärat ner mig totalt i Pure Lip Intense från Akademikliniken (269 kr på Skincity). Den innehåller visserligen inte heller parabener, men den har å andra sidan inte börjat lukta illa efter tre månader. Jag älskar den så mycket att jag längtar tills jag blir lite törr så jag kan använda den, men jag drar mig också för att använda den för jag vill inte att den ska ta slut. Den är hemskt, hemskt dyr, men jag kommer köpa den en ny förpackning när den är slut. Detta är det bästa läppbalsamet jag testat i mitt lilla liv (jaaa!).

 • Konsistensen: tjock och stadig, tänk er att dutta ut en liten pärla av läppbalsamet – den kommer hålla sig som en pärla och inte rinna ut mycket alls. Den är liksom rejält tjock. Ger en glans som inte går att skilja från produkter som marknadsförs som läppglans. Passande nog finns den också färgsatt i varianten Berry, en hallonrosa historia som Linda har bloggat om.
 • Doften: mjukt söt, mintig. Den sticker lite också, ger en sån där sval känsla som produkter med pepparmyntsolja ger. Pure Lip Intense togs fram som en svalkande behandling för Akademiklinikens kunder som gjort fillers i läpparna, och var lite ömma och svullna, ja ni fattar ju nu varför de har pepparmyntsolja i!
 • Resultatet: Extremt gött, fuktgivande, juicy, reparerande. Resultatet känns också långvarigt, så inte bara lindring för stunden.
 • Priset: Herrejävlagud vad dyrt. 269 kr är inte mycket pengar, men för ett läppbalsam, ja det känns ju. Det kan vara det absolut dyraste jag testat. Man kan ju hoppas på att Skincity har en go rabatt på Akademikliniken i nån av de kommande luckorna av deras julkalender…….. (de har ju t.ex. 40% rabatt på Peter Thomas Roth idag, så JA VARFÖR INTE också Akademikliniken!)

Jag gillar också förpackningsdesignen skarpt. Tuben är i riktigt tjock plast, så den blir inte tillknycklad i väskan eller fickan och kommer med en skruvkork som ska snurras många varv innan den lossnar, så det är liten risk för att den öppnas oavsiktligen. Jag gillar också att det finns en liten ”sticka” i locket, som åker ner i applikatorns öppning och täpper igen den när locket skruvas på → ingen produkt läcker ut i locket! Det bästa med förpackningen är dock själva applikatorn, det är en doe foot i METALL, så jävla lyxigt och svalt och gött.


Ja om man tar närmare 300 kr för ett läppbalsam ska det fan vara en produkt som kommer så nära perfektion som det bara går. Detta har Akademikliniken lyckats med. Hundra procent Whinar approved!

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

4 Kommentarer

 1. Hej! Tack för en intressant och rolig blogg! Jag har nu läst så pass länge att jag vågar mig på en liten fråga. Hoppas att den är okej att ställa!

  Jo okej men frågan är alltså vad du rekommenderar för hudvård till en nybliven mamma vars rutin just nu går ut på att skölja ansiktet i tvål och vatten och smörja in efteråt med nån hudkräm (inte ansikts) från Apoteket? Jag har tyvärr varken stålar eller tid att prova igen mig massa göttiga produkter, men vill hemskt gärna hotta upp eh, ”rutinen” lite. Nåt att skölja och smörja med. Som får mig att känna mig som en människa igen! Du som har stenkoll på allt, help a sister out please? Om det är av betydelse har jag nån typ av blandhy senast jag kollade (eller eh, personalen på NK:s sminkavdelning) och använder rätt lite smink i vardagen (men hade använt mer om jag visste hur det skulle användas och jag hade råd!).

  Hoppas det är okej att fråga, har liksom uppfattat att du är en grym feminist med hjärtat till vänster, så hoppas att det är okej att ställa lite clueless frågor på din bloggy. Tack igen för bra läsning!

 2. Oooh intressant spelare i den eviga läppbalsamsleken. Jag har testat flera som ”alla” gillar: eos lip balm (okej så länge man har det på alltid men inte särskilt djupgående), burt and bee’s stift (god doft, ingen effekt, vilket jag tycker gäller alla deras produkter), nåt från lush som VERKLIGEN inte ger någon effekt och eventuellt någon till jag glömt nu. Hur som helst har ingen fungerat. Men nu har jag köpt ett från Maria Åkerberg, tyckte priset – 100 kr – var hisnande, men det fungerar verkligen bra! Det gör kanske inga mirakel, men för första vintern på hmmmm……5 år eller varför inte 25 år….har jag inte helt flagande sönderbitna läppar.

 3. Åh, jag vill testa Verso lip serum som jag läst mycket gott om, men 599 för 15 ml – det är vansinnigt dyrt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.