Det lilla topstipset

20161129-dsc00398

När jag var hos KIT Beauty och spelade in lite beautyvideos hade de en makeupartist där som sa att de tunna bomullspinnarna från Muji är några av hennes bästa verktyg. Man blir ju intrigued va. För några veckor sen blev jag 39 kr fattigare när jag själv skaffade mig en burk på Åhléns och ja jag kan ju säga att jag inte kommer gå tillbaka till de där luddiga, fjösiga, klumpiga mataffärs-topsen som jag tidigare använt (och som vår katt Isak älskat att peta ner i golvbrunnen, wow tack!).

Dessa tops är otroligt hårt spunna så de luddar inte av sig, inte ens lite! De är supersupertunna, så du kommer åt överallt och kan putsa bort mascarabloopers utan att förstöra hela makeupen. De är också perfekta för att sudda ut eyeliner eller mjuka upp linjer som blivit lite för hårda i brynen, i läppstift, ja varsomhelst.

20161129-dsc00401

En bra grej är också att topsen har en pinne av papper istället för plast. Även själva pinnen är så hårt spunnen att jag var tvungen att klippa sönder den och lägga den i vatten för att ta reda på vad den var gjord av… haha. Varför spelar pinnen roll då? Nä men bara den lilla detaljen att den största delen av all plast som förorenar våra vatten kommer från just tops med plastpinne! De ligger i drivor i sjöar och vattendrag, sjöfåglar får i sig dem och det resulterar i en sån sjuk massdöd av djurlivet – över 100.000 däggdjur och fåglar dör VARJE ÅR p.g.a. att de fått i sig plast. ETT HUNDRA TUSEN. P.g.a. våra sketna plastpåsar och bomullstops. I Storbritannien har de största matvarubutikerna redan börjat fasa ut plasten ur deras egna bomullstops och nu uppmanar Skiftet de svenska matvarukedjorna att göra samma sak. Läs här och skriv på!

Hursomhelst, 39 kr för ett 200-pack är ju faktiskt inget att tjafsa om! Muji Thin Cotton Buds är definitivt Whinar approved!

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

3 Kommentarer

  1. Annahita I love you so much /mvh den miljövetenskapsstuderande beautynörden!

    Slänger in en fråga jag funderat lite på också, älskar ansiktsmask och har kanske egentligen vad jag behöver… Rengörande, återfuktande och peelande i drivor mmm! Men! Det finns ett område där jag inte riktigt hittat rätt. Du vet när en ser ut/känner sig lite trött, svullen eller kanske grå och behöver piggas/fräschas upp. Då skulle jag behöva en mask som gör att livet/huden känns lite lyxig och härlig igen? Tyckte att REN Glycolactic Radiance Renewal Mask hade lite den effekten men den har tagit slut och är sugen på att prova något annat. Har du några andra bra att tipsa om? Hoppas du förstår vad jag menar! Jag har ungefär samma hudtyp som du har.

  2. Jag älskar mujis skönhetsgrejor, topsen, ”peelable cotton” och mest av allt DIY-arkmaskerna!

  3. Skickade mannen till Åhléns på momangen <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.