Ride or Die Perfume Tag

ride-or-die-perfume
Wauuuu, en till RoD-tag! Denna gång i min bästa kategori, och så blev jag taggad av min bästa Smulis. In och läs hennes inlägg också, det är sjukt härligt att grotta ner sig i andras doftminnen, associationer och preferenser.

Bästa höstdoften:

Hmmmm… en krispig frasig höstdoft som letat sig hem till mig rätt nyligen är Zarkoperfume Oud-Couture. Den kommer som ett serum (!), har en lite tjockare konsistens än vatten och appliceras med pipett. Kraftig oud-karaktär, jag känner typ ingenting annat tbh? Perfekt på hösten, när man är trött på sommarens överdos av frukt och citrus. Jag har använt den otroligt mycket nu i höst, och insåg att jag aldrig riktigt associerat en doft med höst på samma sätt som jag nu knutit ihop denna med årstiden. Ett längre inlägg kommer snart!

Bästa vinterdoften:

Måste nog nämna Muglers Angel här. Jag var nära på att pubba detta inlägg utan att skriva med den så jag var tvungen att tänka om, haha. En underbar värmande doft, som alla vet att jag älskar.

Bästa vårdoften:

Nånting lätt och luftigt brukar ju folk vilja ha på våren, och ja, jag tänker väl typ också så… L’Occitane Eau de Cade sitter ofta fint – det är bara enbär typ. Strävt och friskt, när det fortfarande är rätt kallt ute. Jag har skrivit om den här.

Bästa sommardoften:

Jag försöker sätta mig in i hur jag tänker på somrarna. Huden är varm, man är lite svettig… jag försöker undvika citrusdofter för de surnar lätt på mig när jag är varm. Två som jobbade hårt under somrar har varit The Body Shop Honeymania EdP och Kiehl’s Original Musk. För många är de är kanske lite väl heavy ”kroppiga” dofter för sommaren, men jag får iaf sittplats på bussen, haha. Hellre dofta varm mjuk kropp än surt.

Bästa vardagsdoften:

När jag efter flytten packade upp mina parfymer från sina kartonger igen var det tydligt vilka mina mest använda parfymer var. Kan ju säga att Hermès Terre d’Hermes (bloggat om den här) har GÅTT ÅT orimligt mycket. Speciellt med tanke på att jag har tillgång till över 90, ja närmare 100, parfymer, och roterar friskt. Det är anmärkningsvärt att man överhuvudtaget kan notera åtgång alls liksom. När jag inte orkar tänka, eller om jag vill att det bara ska funka, så tar jag den. Älskar den, och andra torra trädofter, orimligt mycket.

När jag vill känna mig odödlig/femme fatale:

Jag tänker mig att denna fråga är ute efter en parfym man kombinerar med en bold lip när man ska gå ut och träffa tjejer. Mitt svar är Xerjoff Mamluk, som jag bloggat om relativt nyligen, här hittar ni inlägget. Jag älskar också Clive Christian C for Men, Eric köpte den på Roja Dove Haute Parfumerie högst upp på Harrods, när vi hade en annan sorts ekonomi, hehe. Detta är INTE en budgetparfym, den kostar mer än alla mina skor sammanlagt typ. Jag använder den säkert mer än vad han gör, iallafall när det vankas högtidsafton och finkläder!!

Discontinued doft som orsakat hjärtekross:

Jag har nog ingen sån faktiskt..! Har lyckats låta bli att kära ner mig i en parfym som inte längre tillverkas. Däremot doftade jag på en kaprifolparfym i Barcelona för många år sen, och trodde att det var på Yves Rocher, men deras kaprifolparfym var inte samma som den jag provade… blev helt galen av att inte hitta rätt… tänker på den fortfarande… aja detta var ju inte riktigt det svar frågan var ute efter men men.

Bästa comfort smell:

Chloé från huset Chloé, alltså originalet från 1975, när Karl Lagerfeld var chefsdesigner för detta märke. Min mamma hade den när jag var barn. Även Chloé Narcisse känns extremt trygg och fin, för att min barndomsvän Emilott hade den, och Tommy HilfigerTommy Girl p.g.a. min vän Anahita, av samma orsak. De doftar som konceptet ”hem”. <3

Guilty pleasure/mixed emotions-doft:

Jag har en sån superbillig vaniljdoft från den spanska dagligvarukedjan Mercadona, den heter Monogotas Vainilla och kostade mig typ 3 euro. Den är OERHÖRT söt, i parfymforum skulle man kalla den för ”cloying”, ja den är tjock och sirapsliknande, en billig smörig vaniljpralin. Otroligt oraffinerad och tacky, helt jävla underbar!!!

Jag har tagit slut på en hel flaska av:

Det har inte hänt hittills men jag är ju inne på mina sista spritsar av Dior Diorissimodenna magiska lilla skapelse. Jag tror dock inte att jag kommer att köpa den igen, inte än på ett tag, är liksom lite mätt på den faktiskt.

Doft jag inte står ut med:

Jag kanske trampar nån på tårna nu men… DKNY Be Delicious. Må gud hjälpa mig om den kommer back in style. Varje gång jag känner någon bära den på stan vill jag ta tag i den och ropa: ”Sluta!!! Du kan bättre!!!”.

ride-or-die-2

Om Oriza L. Legrands Relique d’Amor har Luckyscent skrivit: ”The fragrance of an old chapel of Cistercian abbey. Cold stone walls covered with damp moss. Waxed wood of altar and old pews ornate with carvings. Linseed oil in lamps. Air smelling of incense and myrrh. But how fresh and spicy the smell of white royal lilies on this background! Subtle floral scent with green accents of leaves and powdery touches of yellow pollen. The beam of light breaks through the stained glass and illuminates this olfactory tumult of feelings varying from exaltation to humility and back. The silence which creates a sense of the divine call.”

Nästa dröminköp:

Oriza L. Legrand Relique d’Amour. AAaaaaaaaaaHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!! Hjälp mig. Eric fick den som sample från salig Pojkfröken för ett par år sen, och jag DÅNAR rätt ut varje gång jag doftar på den. P.g.a. att jag älskar doften av krut/svavel/tändstickor är jag också på jakt efter parfymer med dessa noter. Aquaflor Firenze har en som heter Beirout med noter som sandelträ, ros och just krut. Även Xerjoffs cigarrinspirerade Don ska dofta starkt av krut. Imaginary Authors A City on Fire ska domineras av doften av bränd tändsticka, men jag har inte doftat på den ännu så jag vet inte ens om jag vill ha den. Sen minns jag med värme en doft jag sniffade på nånstans på Heathrow; Jo Malone Velvet Rose & Oud.

Om jag bara fick bära en doft resten av mitt liv:

Hermès Terre d’Hermès. Jag kan inte se hur jag skulle tröttna på den. Ett fullkomligt mästerverk, perfekt i sin enkelhet, funkar alltid, till alla väder, i alla sammanhang, till all estetik, alla kön, oavsett ålder. Perfektion.

Här är mina andra Ride or Die-inlägg:

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

6 Kommentarer

 1. Woho för detta inlägg! Tycker du det spelar roll på doften om det är eau de toilette eller eau du parfume? Jag brukar köpa parfume för den förlängda långbarheten, men googlade runt på diorissimo och hittade bara eau du toilette förutom på diors egna hemsida. Finns det nån skillnad i upplevelsen av doften? Tusen cyberkramar!

 2. Älskar detta inlägg! 😀

 3. Fyfan vilket GJUTET inlägg!

  • Wow jag antar att gjutet är nåt bra??? 😀

   • Jamen såklart! Så nice det du skrev om Terre d’Hermes också! Har återupptäckt min gamla Voyage d’Hermes som verkligen är på sista droppen, men så härlig! Har dock gått och sniffat på Terre ett tag så står och väger mellan att köpa den eller en restock på Voyage.

 4. Har bara köpt, för egna pengar, en parfym i mitt liv. Rätt så nyligen och det var en Zarkoperfume, Molecule tror jag den heter. Blev typ nöjd över att du skrev om märket här, som att det legitimerade mitt köp? Innan dess har jag haft en Gucci Light blue och en Chacharelle Noa pearl som min mormor köpte till mig på Ålandsbåten. Guccin kanske jag inte skulle vilja ha igen men den där Noa pearl kan jag faktiskt sakna ibland.
  Doftade lite på By Redo något med Cedar igår på Åhlens. OMG! Sprutade på handen sen gick jag runt på stan/satt på café och luktade på min hand och mumlade ”åh så gott”. Den luktade som myrra/rökelse i grekiska kyrkor. Det bästa är att min Zarkoperfume också luktar lite så. Vsg för utläggning. Haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.