Acadermia 2016

Hoppla! I helgen var det dags för 2016 års upplaga av Acadermia, en mässa för skönhet, estetiska behandlingar, avancerad och traditionell hudvård, plastik, och allt möjligt. Jag tog med mig min nya kamera, så här kommer en snabb rapport:

20161125-dsc00281
Mässbossen Cataria Pap de Pestény håller hov på pressfrukosten och går igenom några nyheter lite snabbt. Vi fick njuta av en ätstörd frukost bestående av typ paprika och rädisor och sen var det dags att bege sig ut på mässgolvet.

(Haha nämen okej, det var inte bara paprika och rädisor, men denna clean eating-trend känns extremt triggande i såna här sammanhang. Menar ej att raljera över cateringfirmans goda mat!)

20161125-dsc00287
Det bästa av allt: mässan håller öppet en halvtimme innan för endast den inbjudna pressen, så man kan glutta lite i lugn och ro innan kaoset börjar. Jag drogs som en skata till Inglots massiva disk. Har aldrig sett dem IRL förut och blev inte direkt oimponerad av deras utbud.

20161125-dsc00291 20161125-dsc00297
Inglot är bra på foundations som kommer i mörkare hudtoner! Men det visste ni säkert redan.

20161125-dsc00294
Träffade på Beauty & Bullshit-bossen Camilla. <3 Exakt lika fin i verkligheten, så otroligt go person. Även hon sögs in i det svarta hål som är Inglot.

20161125-dsc00301
Svenska L.Y.X. Cosmetics, ni vet folket bakom Lackryl, har en ny innovation på gång, Lacqua. GET THIS: det är ett vattenbaserat lack med upp till två veckors hållbarhet, som man kan skala av. Sjukt ju! Jag fick med mig ett provkit, ska testa snart! Extremt vackra färger har de också.

20161125-dsc00303
Göttiga Biologique Recherche var där med sina illaluktande häxbrygder som lovar vacker hud. Hoppas på att få testa lite, typ Lotion P50. För att se vad fan hypen handlar om. Är för övrigt otroligt kär i deras hudterapeut Linnéa.

A photo posted by Reserol (@reserol_beauty) on


Reserol var också med! De har sen i våras ägnat sig åt intensiv produktutveckling och nu finns deras kosttillskott med en mild mintsmak – det låter kanske banalt men det är inte så enkelt när man befinner sig på the cutting edge of produktutveckling! Denna uppgradering är för övrigt skitnice för den som är trött på smaken av oblat. Minns ni förresten vad Reserol är? Jag skrev om dem i samband med Daisy Beautys resa till Rom i våras, läs här! Det är sjukt fascinerande! På bilden är också Liselott på Zoulblogg och Cilla på Wysteriia. <3

20161125-dsc00307
Sen gick jag lite vilse??? Hamnade på Allt för Hälsa (med betoning på ”Allt”), en hälsomässa som gick av stapeln samtidigt som Acadermia. Där var det yoga, råsaft och magnetarmband för hela slanten. Men absolut.

20161125-dsc00308 20161125-dsc00314
Det här var ju… lite… ja vi har alltså ett skoinlägg som ger längre ben. Som en liten kil man sätter under hälen. *biter mig i tungan*

20161125-dsc00322
Men vad skådar mitt argusöga??? En dupe till Foreo Luna Mini (recension här), till mycket lägre pris: Lanaform Lucea. De verkar inte ha så många försäljningsställen just nu, men det kommer säkert.

20161125-dsc00323
Alltid dessa tandblekningslöpband på såna här mässor. Camilla från B&B berättade sen att Tooth Fairy verkar fett oseriösa, folk betalade 800 kr för en tandblekning som hade exakt noll komma noll effekt, och när kunderna klagade låtsades ägaren inte förstå vad de sa, och svarade sen ”That’s life” och ”No refunds”. Man ba ABSOLUT, bra långsiktig affärsmodell du verkar ha. BYE

20161125-dsc00341
Några som däremot fokuserar helt på långsiktighet är mina vänner på Daisy Beauty, SÅKLART var de där och SÅKLART var jag tvungen att klämma på dem lite. Snyggast på mässan.

20161125-dsc00346
Jag hade varit och gett blod hos Blodbussen som var parkerad på mässgolvet, och efter det blev jag himla trött och gick hem. Fastnade dock framför den gröna väggen i foajén en stund.

20161125-dsc00350
Hur kan man inte fastna här? Jag vill vävas in i detta och uppgå helt i växtkroppen, bara sitta där i och ha grönt runt omkring mig. :’)

Nå, sammanfattningsvis var Acadermia inte lika vasst som förra året. Jag vet inte exakt vad det berodde på, kanske var mängden utställare mindre? Pressloungen var liten och grå och belägen längst bort i ett hörn där ingen var. Förra året var pressloungen BOMB, ville aldrig gå därifrån! Det positiva är att jag hann se allt jag ville på en halvdag, vilket var jätteskönt, för there’s only so much jag kan ta in på såna här mässor ändå. Och så HIMLA SKÖNT att få vara på plats en halvtimme innan mässan öppnar officiellt – det borde bli kutym!

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

En kommentar

  1. Oink oink oink! Tack för gott skratt! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.