Tävlingsdags!


Jag teamade ju upp med Luxplus tidigare i våras och som en del av samarbetet fick jag ett gratis medlemsskap hos dem. Nu faller det ju sig så att… jag… inte behöver mer grejer… fick typ ont i magen av blotta tanken på att köpa beautygrejer, haha. Hur bra pris det än är så finns det nån slags anständighetens gräns för hur mycket beautyprodukter man får ha hemma, och jag har passerat den gränsen typ förra hösten tbh… Så jag avstår ifrån att utnyttja medlemsskapet och fick tillstånd av Luxplus att istället ge det till er! Jag splittar medlemsskapet på tre stycken, så vi har alltså tre vinnare, som får vardera tre månaders fritt medlemsskap i Luxplus.

luxplus1

Luxplus är, för den som glömt, en slags ”shoppingklubb” (i brist på bättre namn???), där medlemmar handlar till extremt låga priser och medlemsskapet kostar 89 kr/mån. Medlemsskapet är inte bindande, så man kan säga upp sig närsomhelst. Deras sortiment består till största del av beauty- och egenvårdsprodukter, alltså en massa smink, nagellack, parfymer, kroppsvård, hårprodukter – men också lite grejer till hemmet. Sånt som vi gillar alltså!

luxplus2

Jag fick en riktig snilleblixt till denna tävling, appropå att julen är i annalkande, alltså den galna hetsshoppinghögtiden där folk hellre ger skräp än ingenting alls, som att själva spenderandet är det viktiga, snarare än genuin omtanke och kärlek. Jag är säkert inte den enda i världen som fått såna där julklappar nån gång, när man inser att… oj… här låg det ca noll tanke bakom… och man hellre hade valt att stå utan julklappar.

I min familj ger vi inga julklappar sen många år tillbaka, så jag får aldrig nånting kring jul längre. Det är extremt skönt!!! Rekommenderar denna ordning till alla jag känner. Jag har heller aldrig gett en enda present till min 11-åriga lillebror, han älskar mig även om han är i en prylgalen ålder. Nej, rättelse! Jag har gett honom en stickling en gång, samt en bok om Vasaskeppet. Under hela hans liv har han alltså fått två (2) presenter av mig.

Oj, riktigt grovt sidospår… Tillbaka till ämnet! Trots att jag inte får julklappar längre kan jag däremot minnas med ”värme” tillbaka på några riktiga bottennapp… Här är två som sticker ut: när jag var typ 13 fick jag, av vänner till mina föräldrar, ett par bomullstrosor. Utan lappar eller nånting. De hade bokstavligen kunnat vara plockade ur deras jämnåriga dotters troslåda liksom. Äkta panikpresent som borde stannat kvar i troslådan.

En annan härlig present jag minns var min första kille (vissa av er long time readers minns säkert honom), min stora teenage love, oj vad jag var kär i honom. Vi blev ihop på sommaren när vi var 18 år, och när vi hade vår första jul ihop la jag ner otroligt mycket tid på att hitta en fin julklapp. Jag köpte massa jättefina LP-skivor, personligt anpassade efter hans musiksmak såklart, bl.a. en massa Ramones vad jag minns. Samlade ihop dem i olika skivbutiker på stan, det tog veckor att sammanställa urvalet. Jag slog in det minutiöst i fint presentpapper, skrev ett sött kort. Jag var SÅ nöjd, det kändes som en riktig prestation att ha knåpat ihop den presenten. Vad jag fick?

Ett 40-pack kondomer från Apoteket.

Ridå.

Priset

Tre (3) vinnare får varsitt tremånadersmedlemsskap i Luxplus.

Reglerna

I kommentarsfältet nedan vill jag höra om de sämsta julklapparna ni fått. Jag väljer enhälligt tre (3) vinnare. Ni får en vecka på er, alltså t.o.m. onsdag 30/11 kl. 17:00.

Med andra ord är detta ett perfekt tillfälle att köpa antingen bra julklappar till andra till ett asbra pris, eller kompensera för all tråkig skit man fått av jobbet, mosters nya man eller föräldrarna på skolan där man jobbar (man ba… jaaaa, taaaack, _en till_ snöbollsljuslykta från Kosta Boda…).

Lycka till! Ser sjukt mycket fram emot era svar!!! Förväntar mig en riktig skratt-/deppfest, haha. *tar fram pockorn*

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

37 Kommentarer

 1. Denna tävling måste man ju vara med på! Mina fastrar är nämligen experter på dåliga presenter, svårt att veta var man ska börja… Mycket kläder, inköpta på Coop stormarknad (aka heaven för dåliga julklappar), i fel storlek har man ju fått under åren, tänk mormors nattlinne osv. Samt saker som man kan användning av om man är vem som helst but me, typ en rattvärmare när man är 18 och inte har planer på att skaffa körkort. Men värst måste nog ändå vara det året jag fick en fiskvåg…!?! Jag öppnade paketet och däri låg en slags pinne med en krok och siffror på. Jag förstod inte alls vad det var och min faster log mot mig och sa att det var en fiskvåg.. Som jag kan använda när jag fiskar?! Bara det att jag sedan barnsben vägrat att döda djur och aldrig åker båt på grund av spindelfobi…

  Fiskvågen var såklart också köpt på Coop stormarknad.

  Eller så var boken om erotisk massage jag fick när jag bara var 19 värre… Den hade skisser på könsorganen i detalj och min dåvarande pojkvän plus hela släkten närvarade vid öppnandet av denna bok. Och min faster hade skrivit en hälsning på första sidan i boken?! Minns inte exakt för boken ligger i källaren men känner jag henne rätt stod det säkert något i stil med ”ha det så mysigt, kram faster”…

 2. Mitt ex gav mig en seriebok om logik med kommentaren, ”du kanske kan lära dig nåt”. Detta efter att jag sagt att jag hatar matte. Han sa att han först kollat på serieboken Ghost World (jag älskar ghost world och hade blivit jätte glad för den). Men icke. Fick en bok om logik. Om det behöver tilläggas har jag en kandidat i genus som har intagningspoäng 21. Slängde den efter att vi gjort slut. Kan tillägga att vi inte pratar med varandra, på mitt initiativ :)) 😎

  • Menar ofc inte att en är dum om en har lägre betyg/inga betyg, menar snarare att jag inte är oskolad eller van vid typ akademisk kunskap, eller nåt, snart pratar jag nog in mig i ett hörn här och kommer låta som en akademisk elitist

 3. När jag var tio fick jag ett par gråmelerade tubsockor med Gävlebockenmotiv. I herrstorlek.

 4. Depp-varianten: Telefonsamtalet sista arbetsdagen innan jul som meddelade att jag kunde avboka IVF-besöket, eftersom inga av mina ägg gick att använda (”Men försöket blir billigare nu när det inte blev nån insättning”. Tack!)

  Skratt-varianten: Min farfars glada gåva till min 20-åriga kusin, som äntligen önskat sig en grej han hade full koll på – en plattång! (Tjejen fattade tyvärr ingenting när hon öppnade paketet med denna: https://www.bauhaus.se/plattang-m-lang.html)

  p.s. Det blev en bebis, som numera är 7 och har en för åldern symptomatisk lång önskelista 🙂 d.s.

 5. Det finns inget som säger God Jul som ett riktigt vackert inslaget… dammsugarmunstycke! Precis vad varje ung kvinna önskar sig av sin far.

 6. Jag däremot älskar att ge personliga julklappar och självklart att få:)
  Varje jul och födelsedag från att jag var sju-16 fick jag alltid porslinskatter, elefanter, buketter med blommor, korgar och allt där imellan från ÖB. Jag fick ihop en rejäl samling och när jag flyttade hemifrån så skänkte jag dem till myrornas!

 7. vill ej tävla pga behöver inte mer smink och sånt, men kan dela en story ändå!

  av min mosters familj fick jag glas och salladsbestick etc i julklapp när jag var 18. inget fel med den presenten egentligen om det inte hade varit en pik menat mot mig och mina föräldrar som hon tyckte curlade mig iom att de ”lät mig bo kvar” hemma fast jag nu var myndig.

  samma moster gav mig också min absolut BÄSTA julklapp när jag var fem – en utklädningslåda full med grejer hon hade sytt och hittat second hand! var överlycklig. vettefan var som hände de där 13 åren emellan.

 8. Behöver inte heller tävla (har också för mycket produkter där hemma) men delar en story jag med 🙂

  Det måste ändå vara mitt ex som tar priset: Jag hade spenderat typ en vecka på att fylla innehållet av en *lyxig* presentpåse med grejer som han typ nämnt i förbifarten. ”Åh, en sådan har jag alltid velat ha!” ”Gud vad jag behöver X”… ni fattar. Ville väl bevisa att jag var en uppmärksam, *bra* flickvän bla bla bla

  Av honom fick jag en papperslapp där det stod att han skulle bjuda mig på bio och att han skulle laga en middag till mig. OBS detta kan vara en bra present – om den faktiskt blir av vill säga -___-

 9. Nathalie Mark

  Min sämsta julklapp är egentligen också ganska gullig. I min familj var det länge så att vi tre barn inte gav varandra julklappar alls – vi hade ju faktiskt inga pengar. Men så i tidiga tonåren bestämdes att det skulle vi visst göra – en julklapp var skulle vi ge varandra. Jag, som den storasyster jag är, gick in med hull och hår och lade ned så mycket tanke på presenterna. Så kom julafton och det var dags för mig att öppna min lillebrors present. När jag tog av pappret på det lilla paketet låg där en julkula. Jag såg förundrad upp och såg min bror sitta och skruva på sig obekvämt. ”Jag tyckte den var fin” sa han och jag bara dog lite. Sedan dess har den hängt i granen varje år och varje gång han ser den rodnar han av skam. Så det var kanske inte en bra julklapp, inte alls faktiskt, men så himla gulligt ändå.

 10. Åh vad roligt! En riktigt märklig julklappsväxling skedde när mitt ex, som jag då hade varit tillsammans med i ca 1 månad, på morgonen innan jag skulle resa iväg över julen räcker över en fin liten ask. I asken låg ett superfint silversmycke med små diamanter från Chanel som han förmodligen hade bränt en större del av sina surt förvärvade sommarjobbspengar på. Jag hade såklart tänkt att julklappen snarare skulle matcha hur länge vi hade varit tillsammans, eftersom det då skulle bli lättare att överträffa mig själv längre fram, och slagit till på en guldig påse med rooibos-te, eftersom hundarna på framsidan av paketet ”ju var så gulliga att jag dör”. Uttrycket i hans ansikte när han öppnade paketet kommer jag aldrig glömma, och stämningen blev ju minst sagt stel.. Så pass stel att jag hör mig själv säga ”det här är självklart bara en FÖR-present!”, och senare den dagen istället fick hets-köpa en mössa inne på NK till honom. En spännande morgon, och en kille jag inte var tillsammans med särskilt länge till.

 11. Har fått bakpotatisbestick (typ liten sked och gaffel) där skaften var formade som glada potatisar…………….

 12. Jag delar också för att det är kul 🙂

  Jag lovar att jag har fått en grå kabel till julklapp en gång (!) – av min ex-kille! Var tydligen någonslags multikabel. En praktisk och på sitt sätt väldigt omtäksam julklapp bara det att jag är den mest otekniska personen på den här planeten som inte har fler elektroniska prylar än min telefon liksom 🙂 ”Tack för den fina kabeln!”

  Jag fick också en baguette av min brorsa en gång inslagen i kartong (vi var redan vuxna) 🙂

 13. BAHA! Tillhör den (otrevliga?) skaran människor som ogillar paket som människor vill ge ”för att de måste”. Har exempelvis lämnat tillbaka ett par skidor till självaste tomten. Var fyra år, fick nya skidor och visste att de som bodde granne med oss hade en tjej som inte ens hade ett par. Blev lite ledsen eftersom jag 1. hade ett par redan och 2. fick ont i knät av att åka så jag gav tillbaka dem till en väldigt förvånad tomte. ”Tack så mycket tomten, men jag behöver inte de här. Kan du ge dem till Ebba istället?”.

  Men mina topp-klappar då?
  Först ut: En 60 centimeters pyramid i keramik-liknande material. Knallrosa och glittrig. Vägde ca två kilo. Vad ska jag använda den till? Brevpress? Oklart.
  Sen kommer: Som artonåring fick jag, som enda present, en dvd. Vad bra, tänkte jag som önskat mig En Geishas memoarer. Det var ”Alvin och gänget 2”. Dubbade versionen. Tack mamma och pappa <3

 14. Har fått One Direction-saker fyra år i rad av släkten trots att jag inte är ett fan längre. Vi har även hemliga julrim där man ska gissa vem presenten är till och vad det är. Alltid busenkelt för mig att veta vilket paket som är mitt då det ska handla om fem killar eller ”enkelriktat”. Det värsta är att dom jag får presenterna av är sjuuuukt nöjda med sig själva att dom hittade något så ”roligt” för mig.

 15. när jag var 17-år fick jag tre stycken burkar Bullens Pilsnerkorv i julklapp av min styvfarmor. att jag varit vegetarian sedan 3 år tillbaka var ingenting som nämndes, jag tackade och bockade så glatt och hon verkar nu 6 år senare ha uppmärksammat min kosthållning. 🙂

 16. Haha alla år min farmor försökt trycka sin katolska tro på mig genom att ge mig diverse julklappar med temat ”kristen” . De bästa (värsta) är iallafall världens största tavla föreställande Jesus sista måltid och året innan en bibel på italienska med guldförseglade kanter… kan komma på 100 andra saker jag hellre velat ha haha

 17. Vi var runt fjorton år och hängivna indiepopare. Det var second hand, kjolar, trasiga strumpbyxor och svarta tjocka luggar som gällde. Kent, Broder Daniel och Håkan spelades kontinuerligt och vi skickade existentiell-ångest-laddade brev mellan varandra för att email var alldeles för mainstream.

  Då vi älskade musik så fick min bästa kompis en passande julklapp av sin moster; en skiva!
  Med EMD….
  Ni vet, Danny, Mattias & Snygg-Erik. Från Idol. Smörsånger.
  Det var som att ögonen brändes bara av att titta på omslaget.
  Åkte tillbaka ganska snabbt till Åhléns. Baby goodbye…
  (Kan dock tillägga att jag är stooort Dannyfan idag 😉 )

 18. Bästa inlägget! Har flabbat rakt ut flera gånger.

 19. När jag var 16 år och firade jul med mina svärföräldrar för första gången.
  Hela killens släkt och vänner var samlade. Killen och jag hade köpt gemensamma klappar till alla, då vi ej hade så mycket att köpa för. Svärfar delade ut alla klappar, när jag öppnade min stirrade jag på innehållet: en sax! Gubben satt nöjt och flinade när jag krystat fick fram, tack sååå jätte mycket. Det är en minnesvärd julklapp 😉

 20. Jag är som du Annahita och kan lägga ner min själ i att hitta på personliga presenter men efter många år av besvikelser över att ingen verkar lyssna på vad jag gillar plus att jag idag köper allt jag vill ha på egen hand så har jag infört presentförbud till mig själv i min familj. Men det hindrar såklart inte morsan från att köpa gulliga gosedjur ibland, senast för några veckor sen när jag fyllde 30!

  Sämsta julklapparna jag fått är från min brorsa som 9 gånger av 10 glömmer att köpa något alternativt köper en chokladask. Men för två jular sedan så fick jag ett handgjort presentkort på några tusen i en cool skoaffär som hans dåvarande flickvän jobbade i. Jag blev överlycklig och brorsan lovade att vi skulle gå dit och handla tillsammans men det blev aldrig av och ett år senare hade han och flickvännen gjort slut. Och mitt presentkort försvann ut i etern.

  Ett annat minne var för några år sedan när jag dejtade en snubbe. Vi hade bara setts 4 gånger och han började ge mig smeknamn som om vi var ihop. Jag fick panik och försökte bromsa men han var inte så bra på att lyssna. När han skulle resa till USA strax innan jul så frågade han vad jag ville ha och jag sa helt ärligt INGENTING. Började få en dålig känsla i magen och ville avsluta dejtandet medan han var säker på att vi skulle typ gifta oss. Under hans resa var jag avståndstagande och när han ringde när han kom hem så sa jag att jag inte ville träffa honom mer. Han blev upprörd och började gråta (vi kände knappt varandra) Sen sa han: Men jag har ju köpt en present till dig! Det visade sig att han hade handlat underkläder och parfym på Victoria Secret. Jag fick dåligt samvete och sa att han skulle ge det till någon annan men han vägrade. Slutade med att han skickade hem det. I paketet låg en illrosa push up bh med MYCKET push up, några rosa spetstrosor och en parfym. Gulligt men jag har en ganska minimalistisk, mörk och bekväm stil så det passade verkligen inte mig. Fick ångest eftersom jag tyckte synd om snubben och kände mig otacksam men samtidigt blev jag arg över att han försökte ge mig skuldkänslor och inte hade lyssnat på mig. Jag gav bort underkläderna och behöll parfymen 🙂

  Kul att läsa allas historier här!!!

 21. När jag var yngre var jag väldigt konstnärlig. Jag ritade och målade supermycket vilket släkten såklart hade koll på, och när jag var typ 13 fick jag utav min (också måleriintresserade) ingifta moster ett staffli. Enda nackdelen var att det bara var till låns. Det var alltså hennes staffli de slagit in, som hon ville ha tillbaka efter att jag ”testat och sett om det var något för mig”. Tack tack.

 22. Jag älskade rosa och glitter och prinsessor fram tills jag var ca fem år gammal och bestämde mig för att rosa var det töntigaste någonsin (hej femininitetshat… :nose: ). Kommunicerade detta ganska tydligt med min omgivning också, haha. Men så när jag var typ tolv (och alltså hade gjort allt för att visa hur mycket jag hatade färgen rosa i sju år) fick jag ett par vantar och en mössa av min moster, som var supernöjd med vilken fin grej hon hade hittat till mig. De var chockrosa. MED GLITTRIGA PALJETTER PÅ. Yay vad lycklig jag var!!! :death:

  En annan fin historia som jag fått höra många gånger är mina föräldrars första jul tillsammans. Jag minns inte vad mamma gav pappa, men hon fick i alla fall ett rattnav. Som passade till PAPPAS bil. :sweat:

 23. Hanna Mellin

  Hahaha alltså livets bästa tävling, skrattat mig genom hela tråden!

  Min sämsta present(er) kommer nog från min mammas sambos mamma. Hon är en supergullig norsk tant, och det är ju fint att hon vill ge mig och min syster saker fastän vi inte är hennes barnbarn. Men… det är bara det att hennes presenter… inte är så bra.
  Till exempel har hon gett mig flertalet smycken i kork, virkade dukar och en gång ville hon ge mig sina byxor som hon bantat sig ur (jag var då en pinnig 20åring och hon fortfarande en rultig tant).

  Värst var när hon för ett antal år sedan gav mig en såndär vinflaske-väska med vätska i, som man ska lägga i kylen så den blir kall. Sedan stoppar man flaskan i den så att vinet håller sig kallt när man är ute och går (varför man nu är ute och går med en pava vin så länge att den hinner bli varm?). Grejen var bara att jag var 16 år och absolut inte drack vin vad mina föräldrar visste…

 24. Jag var tolv och önskade mig Adidasbyxor men det var för dyrt för mamma så hon köpte ett par fejk på ÖoB och sydde dit den tredje randen för hand… Ridå.

 25. En jul när jag var ca 13; jag sminkade mig endast med kladdig svart kajal, hade ett grovt emo sinne och lyssnade i princip bara på Smashing Pumpkings. Cue farfars present: Christina Aguileras julskiva – limited edition med ett gäng pastelliga ögonskuggor. Känslan av ”ingen förstår mig” har aldrig varit lika påtaglig. Sen fick jag någon Smashing Pumpkins-skiva också så så jävla illa däran var det aldrig med mig. Aja :).

 26. Jag var sju år och hade önskat mig en jävligt fräsig Barbie-stass av mina två storebröder. Inget dyrt, men eftersom jag ärvde cirka 99.9 procent av mina leksaker och kläder så ville jag ha något som var NYTT och bara MITT.

  Vi hade en tradition i vår familj att vi alltid fick öppna ett paket på morgonen, så att man hade något att leka med under dagen. Oftast var det föräldrarna som valde ut, men denna gången tyckte mina brorsor att jag skulle välja deras. Det var ett lååångt paket, så jag tänkte ”Hurra, nu har de köpt många kläder istället för den där enkla utstyrseln som jag tänkt mig!”. Så fel jag hade. Det var en bandyklubba.

  Detta var under en period då mina brorsor spelad massor av streethockey, och då de är tre respektive fem år äldre än mig så ville jag inte vara med, eftersom de var så mycket bättre än mig (och mer hårdhänta). De saknade dock ofta en målvakt, så då tyckte de att det var perfekt att ge mig en julklapp så jag kunde stå i mål för dem under jullovet.

  Så – rent objektivt sett så är det kanske inte den sämsta presenten jag har fått. Men besvikelsen jag kände på den julaftonsmorgonen har aldrig riktigt lämnat mig.

  En tvärtemot-bubblare är när jag hade lagt sjukt lång tid på att göra ett brädspel till min bror i födelsedagspresent. Spelet hette ”Simón” (efter min bror då) och det var massa roliga regler och fakta om honom. Han öppnade paketet, skrattade och slängde det i kasthögen på golvet med resten av paketpappret. Förlåter honom aldrig.

 27. Tonårspojkvänner och julklappar verkar rimma illa… Av min pojkvän när jag var runt 17 kanske, fick jag en rakhyvel… Tack liksom.

 28. Hahaha åh detta är så bra.
  Även jag har har ett ex som skulle köpa julklapp till mig, jag sa att jag INTE vill ha någon klänning. För han hade köpt klänning innan så att jag skulle kunna använda den på nyår typ, men nu kände jag att jag hade klänningar så det räckte. Men när vi ska byta julklappar, vad får jag om inte TVÅ klänningar. Tack.

  Pappa fick en pizzaslicer av farmor en gång. En tung silverpläterad grej som låg i en låda klädd med sammet. Till saken tillhör att min pappa högst motvilligt, om en alls, firar högtider och vill absolut inte ha paket. (Eller typ en gång vart annat år önskar han sig after shave från apoteket, mest för han inte pallar gå dit och handla själv tror jag.) Dessutom gillar han inte pizza. Tror farmor visste detta, vet fortfarande inte varför hon gav den till honom. Vi behöll den dock och om jag inte minns fel fick den ligga i lådan med ”finbestick” några år sen såldes den nog på loppis.

 29. Detta var visserligen ingen julklapp, utan en Alla hjärtans dag present från min man.

  Jag älskar att ge presenter (och att få). Jag hade lyckats övertyga (övertala?) min man om att det är trevligt med presenter på alla hjärtans dag. Han förstod vinken och gav mig en present den 14e februari. Den var inte inslagen, sakerna låg kvar i plastpåsen som han fått vid köpet, med kvittot i. Det var en tvålkopp i en gräslig färg (vi använder inte fast tvål) och en sladd till en taklampa…i en konstig guldig färg (det var inte något vi behövde och det matchade inget i hemmet).

  Sen denna dag får min man lite tydligare hintar (detaljerade listor med länkar).

 30. Mitt ex’s mamma gav mig en hel massa konstiga grejer. En gång ett gäng påskägg som tillsammans innehåll ca 17 par strumpor. En annan gång en tigermatta gjord av gosedjurstyg. Tänk dig en sån matta som alltid ligger framför brasan i stora herrgårdar, gjord av en skjuten björn. Fast liten, och ser ut som att någon flått en gosedjurstiger, och sen tryckt in ett stort plastblock så huvudet ska sticka upp nån dm från golvet.

 31. Min första pojkväns mamma var verkligen inte förtjust i mig, alltså verkligen verkligen inte. Men hon fattade ändå att det skulle se för illa ut om hon inte gav mig julklappar, så givetvis gav hon mig julklappar. Alltid fula, alltid onödigt dyra och alltid köksrelaterade, antar att jag skulle veta min plats. Bland annat fick jag ett märkesrivjärn som var alldeles omöjligt att riva något med, men den gången jag fick äggkoppar tog ändå priset, eftersom hon visste att jag var vegan. Så jävla perfekt sätt att vara rätt elak men ändå verka snäll och givmild.
  Inte direkt en sväris jag saknar.

 32. När jag var i tonåren och kämpade mot anorexi fick jag en våg av min mamma. 🙁 Det kändes inte direkt bra…

 33. JAG gav en gång en kille jag var ihop med en TECKNING på en Gibson Les Paul för att ”det är en sån som Slash har”. Alltså en teckning! Som jag gjort själv! På en gitarr! För att Slash hade en sån? Jag är inte ens bra på att rita! Hahahaha. Dum i huvet! Han dumpade mig senare. Det kan jag verkligen förstå. I och för sig gav han mig en tekopp i ”tuff stil” så det gick kanske jämnt ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.