Om en fin fuktgivande, utjämnande och behandlande BB-cream med ett svinlångt namn

**Inlägget innehåller annonslänkar**

biodroga-md-bb-blemish-balm

Jag har svårt att hitta lättare basprodukter, asså lättare som i att de inte täcker jättemycket och kräver en massa jobb. För rätt länge sen fick jag hem Biodroga MD:s Clear+BB Blemish Balm SPF 15 For Impure Skin (449 kr på Lyko) i nyansen ”01 Sand” men fick varken pli på nyansen eller på applikationstekniken. Men jag VILLE verkligen gilla den, det kändes som en perfekt prodde för en lat flottis som mig:

  • Fukt utan fett (vi snackar alltså hyaluronsyra)
  • Utjämnande och lystergivande pigment
  • SPF 15
  • Behandlande mot fet hy och orenheter

Men ”01 Sand” var alldeles för ljus för mig, och applikationen var kladdig och produkten bara halkade runt med min Beauty Blender, så ja den föll väl i glömska – tills det att de goda damerna på Beauty Service (Biodroga MD:s svenska distributör) skickade mig en ny, i färgen ”02 Honey”. Eftersom att jag blivit pepp på att blanda två foundationnyanser för att få min perfekta färg tänkte jag så att säga Applicera Det Analogt på BB-creams (s/o till alla jurister), och ja såklart blev det asbra.

Jag kunde också konstatera att denna BB-cream appliceras överlägset bäst 1) istället för fuktkräm, 2) med fingrar, 3) i tunna lager, och 4) utan en förväntan om att den ska täcka allt eller hålla sig supermatt i en massa timmar. Den ger en lätt täckning, jämnar ut hudtonen på ett fint sätt och döljer rodnader rätt bra – perfekt när man typ ska sitta i plugget och lurka hela dagen men vill se välputsad och fresh faced ut. Har man riktigt ilska röda finnar kan en concealer behövas, annars pudrar jag bara ovanpå som vanligt. BB-creamen har också lite ljusreflekterande pigment, så hyn ser inte pappersmatt ut, utan bara frisk och glad! Det hela ser snyggt ut i typ mina vanliga 4 timmar, 5 om jag har tur, sen blir det att dra fram puderdosan om jag orkar bry mig. Vilket jag typ… inte gör.

20161116-dsc00206

Sexy and I know it Ø_Ø

Formulan är en sån där som liksom ”växer” – när man applicerar den över sitt gamla ansiktsskinn tunnas pigmenten ut, men klicken tar liksom aldrig slut! Den är så oerhört dryg, en dutt som motsvarar knappt en tiokronas storlek räcker till hela fejset och en flaska på 75 ml kommer därför räcka EXTREHEEEEMT länge (som en jämförelse kan jag ju t.ex. nämna att Dior Diorskin Forever och MAC Studio Fix Fluid båda är 30 ml, en rätt average storlek på basprodukter är alltså mindre än hälften av vår vän från Biodroga MD). Och den räcker ju dubbelt så länge om man, som jag, har två olika nyanser som man blandar. Man skulle väl kunna tipsa Biodroga MD om att de kan sälja denna BB cream i hälften så stora tuber till halva priset, så har vi en produkt som fler kommer att köpa!

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

2 Kommentarer

  1. Älskar deras CC cream! Typ den enda färgade kräm/foundation som min känsliga hy tål. Den har en fint läkande effekt också.

  2. Oj men det är kanske detta jag ska ha! Jag är på jakt efter en optimal produkt till lilla fejset. Har inga direkta problem (otroligt väluppfostrad hud, lite solskador på äldre dar (är 33) men inte så farligt, men skulle gärna se lite piggare och slätare ut på dagarna. Är dock småbarnsförälder helt utan egentid och har en morgonrutin på ca 10 sekunder som inte kan expandera för då får jag typ strunta i att borsta tänderna eller ta på behå istället. Är det BB-kräm som är svaret på mina böner? Eller CC? Och detta: huuuuuur hittar man rätt nyans? Hinner inte stå och blanda och skiftar under året från himla solbränd till blek till gråblå typ. Hjälp?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.